Τρία νέα έργα εντάχθηκαν στη δράση του ΕΣΠΑ «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας», η οποία έχει ως σκοπό την ανάδειξη των δημοτικών κτιρίων μέσω...

Τρία νέα έργα εντάχθηκαν στη δράση του ΕΣΠΑ «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας», η οποία έχει ως σκοπό την ανάδειξη των δημοτικών κτιρίων μέσω της λειτουργίας τους ως εστιών τουριστικής, πολιτιστικής, αλλά και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη ένταξη προϋπολογισμού 1.515.534,58 ευρώ αφορά στη «Δημιουργική Επανάχρηση του κτιρίου Βασιλά του δήμου Πάργας». Το σχέδιο αξιοποίησης του κτιρίου ως πολιτιστικού κέντρου, προβλέπει μεταξύ άλλων τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκθέσεων και συνεδρίων περιφερειακού, εθνικού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Με προϋπολογισμό 1.719.639,65 ευρώ εντάσσεται το «Κτίριο Γαλλικής» του δήμου Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας για να μετατραπεί σε «Κοινωνικό Πολύκεντρο» (Social Hub) για τη φιλοξενία δραστηριοτήτων για την ολοκληρωμένη και συντονισμένη προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης Ευπαθών Ομάδων.

Τέλος εντάσσεται στη Δράση με προϋπολογισμό 2.147.915,13 ευρώ και η πράξη «Επανάχρηση – Αξιοποίηση Αποθηκών Αυτονόμου Σταφιδικού Οργανισμού (Α.Σ.Ο.)» στο Ξυλόκαστρο, με την οποία το σχετικό κτίριο θα μετατραπεί σε ένα Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο θα περιλαμβάνει αμφιθεατρική συνεδριακή αίθουσα, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη καθώς και αναψυκτήριο και αίθουσα κινηματογράφου. Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης πράξης ανέρχεται στα 2.147.915,13 ευρώ.