Υπαναχώρησε η Αττική Οδός από την απόφασή της για αύξηση των διοδίων. Με λακωνική ανακοίνωσή της η εταιρεία ενημερώνει ότι δεν θα προχωρήσει στην...

Υπαναχώρησε η Αττική Οδός από την απόφασή της για αύξηση των διοδίων. Με λακωνική ανακοίνωσή της η εταιρεία ενημερώνει ότι δεν θα προχωρήσει στην αύξηση που είχε αναγγείλει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019».

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί ότι τα διόδια της Αττικής Οδού θα αυξηθούν κατά 50 λεπτά μέσα σε έξι μήνες. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει αυξήσεις σε δυο δόσεις, η πρώτη  την 1η Ιουλίου 2019 και η δεύτερη την 1η Ιανουαρίου 2020. Την 1η Ιουλίου από 2,80 ευρώ τα διόδια θα αυξάνονταν στα 3 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου θα σκαρφάλωναν στα 3,30, ενώ για τα φορτηγά και τις άλλες κατηγορίες μεγαλύτερων οχημάτων είχαν ανακοινωθεί ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις. Χαρακτηριστικά στην Κατηγορία 5 η συνολική αύξηση ξεπερνούσε το ένα ευρώ φθάνοντας από την 1η Ιουλίου στα 7,50 ευρώ και από την 1η Ιανουαρίου στα 8,20 ευρώ.

Η πρωτοβουλία της Αττικής Οδού είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η οποία με Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου είχε παγώσει τις αυξήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατεύθυνση του παγώματος των αυξήσεων κινήθηκε και η κυβέρνηση ΝΔ ζητώντας από την εταιρεία να υπαναχωρήσει.

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας