Η ολοκλήρωση του έργου για το Φράγμα Μεσοχώρας το 2022, το Φράγμα Συκιάς, καθώς και η κατασκευή του βόρειου τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας... Ολοκλήρωση των έργων στα φράγματα Μεσοχώρας και Συκιάς

Η ολοκλήρωση του έργου για το Φράγμα Μεσοχώρας το 2022, το Φράγμα Συκιάς, καθώς και η κατασκευή του βόρειου τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65), είναι κορυφαίες προτεραιότητες για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως τόνισε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στόχος να καταστεί εφικτή η μεταφορά 200 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού ετησίως στον Θεσσαλικό κάμπο από τον Αχελώο ποταμό. Η ποσότητα αυτή, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, θα προέρχεται από τις πλεονάζουσες ποσότητες νερού, τα πλημμυρικά φαινόμενα, χωρίς δηλαδή να υπάρχει κίνδυνος αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον και τα οικοσυστήματα της ευρύτερης περιοχής. Οι πλεονάζουσες ποσότητες νερού που δεν αξιοποιούνται, ανέρχονται σε 600 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

Περιβαλλοντική επιβάρυνση

«Έχω πειστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία ουσιαστική περιβαλλοντική επιβάρυνση από μια τέτοια εξαιρετικά λελογισμένη μεταφορά υδάτινων πόρων από τον Αχελώο στον Θεσσαλικό κάμπο, αντίθετα, θα υπάρχει τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση εάν δεν λύσουμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά το πρόβλημα της άρδευσης στη Θεσσαλία», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει η δημοπράτηση ενός αρδευτικού έργου στα Τρίκαλα, προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ και τόνισε τη σημασία του εκσυχρονισμού και της ανάπτυξης νέων αρδευτικών υποδομών, ώστε να προστατεύσουμε το πολυτιμότερο αγαθό για τις καλλιέργειες, για τη σημερινή και τις επόμενες γενεές, που δεν είναι άλλο από το νερό.

ΤΕΕ Θεσσαλίας

Στην αναγκαιότητα για τη Θεσσαλία της λειτουργίας των Υδροηλεκτρικών Εργοστασίων επικεντρώνει το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους βουλευτές των νομών της Θεσσαλίας, τους δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στο κείμενο της επιστολής, που στάλθηκε με αφορμή τη διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, εκφράζονται οι προβληματισμοί του φορέα για το αν περιλαμβάνεται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης μέχρι το 2030 η λειτουργία όλων των υπό κατασκευή Υδροηλεκτρικών Σταθμών στην περιοχή της Θεσσαλίας (Μεσοχώρας και Συκιάς) και τονίζονται η σημασία και τα οφέλη, τόσο ενεργειακά όσο και κλιματικά, των υδροηλεκτρικών έργων για τη Θεσσαλία, η κατασκευή των οποίων οδηγεί αντικειμενικά στη μείωση της πολύ υψηλής για τη χώρα μας ενεργειακής εξάρτησης.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας