Χρηματοδότηση ύψους 68 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς την Ιταλική Αρχή Διαχείρισης Σιδηροδρόμων «Ente Autonomo Volturno» (EAV)για να αγοράσει 40 νέας... Πράσινες επενδύσεις στον ευρωπαϊκό σιδηρόδρομο

Χρηματοδότηση ύψους 68 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς την Ιταλική Αρχή Διαχείρισης Σιδηροδρόμων «Ente Autonomo Volturno» (EAV)για να αγοράσει 40 νέας τεχνολογίας ηλεκτρικά τρένα.

Η «Ente Autonomo Volturno» είναι η σιδηροδρομική αρχή που διαχειρίζεται το δίκτυο της μεγάλης και πολυπληθούς Περιφέρειας της Καμπανίας στη Νότια Ιταλία, με πρωτεύουσα τη Νάπολι. Η συνολική επένδυση ανέρχεται στα 220 εκατομμύρια ευρώ, στηρίζεται χρηματοτοδοτικά και από το πακέτο Γιούνκερ.

Ο νέος στόλος των 40 ηλεκτρικών τρένων προορίζεται για το περιφερειακό δίκτυο γραμμών που εξυπηρετεί τη Νάπολη, τα περίχωρα της και τους όμορους δήμους, το οποίο ονομάζεται  Circumvesuviana.

Η ανανέωση των στόλου χτυπά στην καρδιά της νέων περιβαλλοντικών αναγκαιοτήτων, καθώς θα έχει σημαντικό αντίκτυπο όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών CO2, και ταυτόχρονα Θα ανακουφίσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση για τους μετακινούμενους κατοίκους της περιοχής και τους τουρίστες σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ευρώπης.

Τα νέα τρένα θα αναπτυχθούν σε έξι γραμμές στο δίκτυο της  Circumvesuviana, εξυπηρετώντας 47 δήμους με περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια κατοίκους και έναν τεράστιο αριθμό επισκεπτών, καθώς στις διαδρομές του δικτύου απαντώνται σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα, όπως η Πομπηϊα και το Ερκολάνο ( Herculaneum )

Τέλος, όσον αφορά τους στόχους της τράπεζας της ΕΕ, η επιχείρηση θα συμβάλει στη σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 και θα επιτρέψει στην ΕΤΕπ να ενισχύσει στη συνέχεια τη δική της δέσμευση για την επίτευξη των στόχων για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Όσον αφορά την απασχόληση, κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής θα δημιουργηθούν 1. 347 θέσεις εργασίας, ενώ 46 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στη φάση της διαχείρισης, με τη διεύρυνση και ανάπτυξη της Circumvesuviana.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας