«Άλλος ένας εργαζόμενος χάθηκε την  Πέμπτη κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Ο φόρος αίματος για τους Έλληνες εργαζόμενους παραμένει βαρύς και αμείωτος», σημειώνει...

«Άλλος ένας εργαζόμενος χάθηκε την  Πέμπτη κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Ο φόρος αίματος για τους Έλληνες εργαζόμενους παραμένει βαρύς και αμείωτος», σημειώνει ο Ανδρέας Στοϊμενίδης,  Πρόεδρος ΟΣΕΤΕΕ, Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΑ ΓΣΕΕ για ΥΑΕ και αναφέρει σε σημείωμα του ότι:

-«Ο Κώστας Θεοδούλης, 36 ετών έχασε βασανιστικά τη ζωή του στο Λαμπίρι Αιγιαλείας  όταν παγιδεύτηκε σε σιλό με αδρανή υλικά σε εργοτάξιο παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος. Είναι το τρίτο σχετικό περιστατικό που καταγράφεται την τελευταία δεκαετία. Το πρώτο θανατηφόρο. Επιτέλους, η Πολιτεία και οι Εργοδότες πρέπει να προχωρήσουν στις απαραίτητες από τον Νόμο ενέργειες για την προστασία της ζωής στην εργασία. Το νομικό πλαίσιο υπάρχει. Ο κατασκευαστικός τομέας παραμένει αρνητικός πρωταγωνιστής σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου με το οποίο συνεργαζόμαστε στενά για τα σχετικά θέματα και σε επικοινωνία με την αρμόδια χωρική Διεύθυνση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την πλήρη διαλεύκανση του θανάτου. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου εργαζόμενου που χάθηκε τόσο άδικα. Επιτέλους, ας αφυπνιστούμε όλοι και ας αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτή την κατάσταση».

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας