Τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την πορεία Απολιγνιτοποίησης και τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης παρουσίασε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και...

Τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την πορεία Απολιγνιτοποίησης και τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης παρουσίασε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος ενέργειας και περιβάλλοντος του κόμματος Γιώργος Αρβανιτίδης κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή.

Ο κ. Αρβανιτίδης ενόψει μάλιστα του ελληνογερμανικού ενεργειακού συνεδρίου τις επόμενες ημέρες ρώτησε τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος αν η Κυβέρνηση θα υιοθετήσετε ΠΛΗΡΩΣ το γερμανικό μοντέλο ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΣ.

«Θα υιοθετήσετε κ. Υπουργέ αυτό που λέει η γερμανική εταιρεία RWE η οποία κοστολογεί σε 1,2 δις ευρώ ανά 1.000 ΜW τον παροπλισμό των λιγνιτικών της μονάδων και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την γερμανική κυβέρνηση διεκδικώντας επιδοτήσεις από το γερμανικό δημόσιο και την Ε.Ε. ; Που εάν εφαρμοστεί ο υπολογισμός για το λιγνιτικό στόλο που θα χρειαστεί να αποσύρει η ΔΕΗ, προκύπτει χονδρικά ένα κόστος της τάξης των 4 δισ. Ευρώ.»

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας