Τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα  υποβολής των απαραίτητων εντύπων στο Π.Σ. Εργάνη για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους βάσει κρατικής απόφασης ή... Άνοιξε η πλατφόρμα για αποζημιώσεις επιχειρήσεων και εργαζομένων

Τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα  υποβολής των απαραίτητων εντύπων στο Π.Σ. Εργάνη για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους βάσει κρατικής απόφασης ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ, προκειμένου να δηλώσουν την κατηγορία στην οποία εντάσσονται, τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή.

Με τη συμπλήρωση των ηλεκτρονικών εντύπων, τα οποία συνοδεύουν τις δύο υπουργικές αποφάσεις θα δοθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους, ύψους 800 ευρώ και τη μείωση των μισθωμάτων κύριας κατοικίας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι τα ηλεκτρονικά έντυπα θα τα συμπληρώσουν οι εργαζόμενοι από τη μία και η πλευρά των επιχειρήσεων από την άλλη. «Η εκτίμηση είναι ότι απόψε, πριν από τα μεσάνυχτα, θα ανοίξει η πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε αυτήν οι εργοδότες – οι επιχειρήσεις, ενώ οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν την αίτησή τους από την 1η Απριλίου» διευκρίνισε ο αρμόδιος υπουργός.

Όπως είπε, η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, θα αρχίσει να καταβάλλεται εντός του Απριλίου, καταρχήν στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων οι οποίες βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, λόγω διοικητικής εντολής. «Αυτοί οι εργαζόμενοι θα προηγηθούν και θα ακολουθήσουν, όσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί. Να σημειώσω ότι υπάρχει και μία ακόμη κατηγορία, την οποία ως κυβέρνηση αποφασίσαμε να την καλύψουμε με την αποζημίωση ειδικού σκοπού και σε αυτήν εντάσσονται, όσοι βρέθηκαν άνεργοι από την 1η Μαρτίου έως τις 20 Μαρτίου 2020- είτε οικειοθελώς είτε επειδή το επέλεξε η επιχείρηση» συμπλήρωσε ο κ. Βρούτσης.

Ερωτηθείς για το Δώρο Πάσχα, ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους, με μία διαφορά. Οι επιχειρήσεις οι οποίες είτε έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με διοικητική εντολή είτε έχουν πληγεί, δικαιούνται να μετακινήσουν την πληρωμή του Δώρου Πάσχα. Όμως, οι άλλες επιχειρήσεις θα το πληρώσουν κανονικά, μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη».

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας