Η προοπτική ενίσχυσης των υφιστάμενων ηλεκτρικών διασυνδέσεων μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε χθες αντιπροσωπεία ηγετικών στελεχών του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής... Συνάντηση Διαχειριστών Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Ελλάδας – πΓΔΜ για την ενίσχυση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων

Η προοπτική ενίσχυσης των υφιστάμενων ηλεκτρικών διασυνδέσεων μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε χθες αντιπροσωπεία ηγετικών στελεχών του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της πΓΔΜ (MEPSO), και ο επικεφαλής της, Sasho Vasilevski, με τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι τα συστήματα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας των δυο χωρών συνδέονται με δυο γραμμές 400 κιλοβόλτ, η μια μεταξύ KYT Θεσσαλονίκης και Ντουμπρόβο και η δεύτερη μεταξύ ΚΥΤ Μελίτης και Βίτολα στην πΓΔΜ.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν επίσης οι δυνατότητες εμβάθυνσης της συνεργασίας των δυο διαχειριστών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και τα θέματα της ενοποίησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (market coupling) και ανάπτυξης των διεθνών διασυνδέσεων.

Τέλος συζητήθηκαν τρόποι αποτελεσματικότερης συνεργασίας κατά την καθημερινή λειτουργία των συστημάτων των δυο χωρών.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας