ecopress
Στην τελική του μορφή, όπως ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, παρουσιάζεται το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας – Ενσωμάτωση... Αυτό είναι το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, όπως ψηφίστηκε στη Βουλή

Στην τελική του μορφή, όπως ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, παρουσιάζεται το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας – Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου και  λοιπές διατάξεις».

Δείτε το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ, όπως ψηφίστηκε στη Βουλή ΕΔΩ

Στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει συνολικά 133 άρθρα, καταγράφονται από τις υπηρεσίες της Βουλής χειρόγραφα είτε με κείμενα προσθήκες, όλες οι αλλαγές, διαγραφές και τροποποιήσεις διατάξεων και οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που έγιναν στην διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ενώ παράλληλα υπογράφεται από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς.

Το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου οδεύει προς το Εθνικό Τυπογραφείο για καθαρογραφή και δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, που με τη δημοσίευση του στο ΦΕΚ γίνεται νόμος του κράτους με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας – Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου και  λοιπές διατάξεις» στις βασικές του ρυθμίσεις μεταξύ άλλων προβλέπει:

  • Ριζική απλοποίηση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων.
  • Μεγάλη μείωση του χρόνου για την αδειοδότηση ΑΠΕ.
  • Υιοθέτηση νέου ευρωπαϊκού μοντέλου διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.
  • Αντιμετώπιση των προβλημάτων των δασικών χαρτών και των οικιστικών πυκνώσεων.
  • Επέκταση του τέλους της πλαστικής σακούλας.
  • Τομές για την επίλυση του προβλήματος των αποβλήτων σε πολλές περιοχές της χώρας.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας