Αυτή είναι η πρόσκληση τηλεκατάρτισης επιστημόνων με «voucher» 600 ευρώ
ΕιδήσειςΕπιχειρήσειςΈργαΟικονομία 3 Απριλίου 2020 Αργύρης
Της Ντίνας Καράτζιου/
Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, με ασφυκτικές προθεσμίες δήλωσης συμμετοχής, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αφορά στα προγράμματα τηλεκατάρτισης των έξι επιστημονικών κλάδων.
Η πρόσκληση με τίτλο «Ειδικό πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης με Πιστοποίηση Για Επιστήμονες Πληττόμενους από τον COVID-19 που Εντάσσονται στους 6 βασικούς Επιστημονικούς Κλάδους της Χώρας Βάσει ΚΑΔ Οριζομένων από το Υπουργείο Οικονομικών», στοχεύει σύμφωνα με τους συντάκτες της, «πρωτίστως στην ενίσχυση των επιστημόνων που εντάσσονται στους έξι (6) βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας με προσόντα και δεξιότητες που αποτελούν εργαλεία για την αναβάθμιση της ποιότητας και της παραγωγικότητας της εργασίας τους.
Στους στόχους της δράσης και «η βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, η προσαρμογή των επιστημονικών κλάδων στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και η απόκτηση τεχνογνωσίας σε ειδικότερα θέματα που άπτονται των επιμέρους επαγγελματικών γνώσεων ανά κλάδο, προκειμένου να αντεπεξέλθουν αποτελεσματικότερα στις σύγχρονες ανάγκες του ραγδαία εξελισσόμενου ψηφιακού περιβάλλοντος». Ειδικότερα η πρόσκληση απευθύνεται στους δικαιούχους των έξι συνολικά επιστημονικών κλάδων, οι οποίοι είναι : (Μηχανικοί/Αρχιτέκτονες, Γιατροί, -συμπεριλαμβανομένων οδοντιάτρων, ψυχιάτρων και λοιπού ιατρικού προσωπικού- Οικονομολόγοι /Λογιστές, Εκπαιδευτικοί και Ερευνητές)
Τα αντικείμενα της κατάρτισης
Το εκπαιδευτικές θεματικές ενότητες, οι οποίες μέχρι σήμερα παρέμεναν άγνωστες, εντάσσονται δέκα πεδία κατάρτισης τα οποία αφορούν τα εξής θεματικά πεδία.
- Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR/DPO)
- 2. Δημόσιοι Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί
- Ηλεκτρονικό Εμπόριο-Ηλεκτρονικές Συναλλαγές με σύγχρονα λογισμικά και εργαλεία
- Βασικές Ψηφιακές Δεξιότητες σε λογισμικά τςη πλέον πρόσφατης περιόδου
- Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές/ Ψηφιακή υπογραφή – Ψηφιακά πιστοποιητικά – Ψηφιακή ανταπόκριση με το δημόσιο/ Τηλεργασία & Τηλεδιάσκεψη. \
- Τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων (SMART BUILDINGS).
- Διαχείριση έργων & Διαδικτυακή Συνεργασία.
- Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον,
- Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας.
- Χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (SocialMediaMarketing) με σύγχρονα εργαλεία και Mobile εφαρμογές
Τρόπος καταβολής του επιδόματος
Η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος στους συμμετέχοντες, ανέρχεται συνολικά στα 600 ευρώ, (6 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης), και καταβάλλεται σε δύο δόσεις ως ακολούθως:
Α. Αμέσως μετά την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης, καταβάλλεται προκαταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος ύψους 400 ευρώ
Β. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, καταβάλλεται η δεύτερη δόση του εκπαιδευτικού επιδόματος ύψους 200 ευρώ Το επίδομα θα καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό που κάθε καταρτιζόμενος έχει δηλώσει κατά την αίτηση συμμετοχής στο Μητρώο με ευθύνη του και στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται ως πρώτος δικαιούχος. Το επίδομα κατάρτισης είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο.
Ασύγχρονη τηλεκατάρτιση
Η υλοποίηση προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 100 διδακτικών ωρών θεωρητικού μέρους αποκλειστικά διαμέσου ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, όπου οι εκπαιδευόμενοι έχουν την δυνατότητα οποιαδήποτε ώρα του 24ωρου επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στο υλικό εκμάθησης από το χώρο τους και να προσαρμόζουν το πλάνο εκπαίδευσή τους σύμφωνα με τη διαθεσιμότητά τους. Σύμφωνα με την πρόσκληση, η πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από ειδικά διαπιστευμένους φορείς, η οποία χορηγείται κατόπιν εξετάσεων, που διεξάγονται μετά από την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης. είναι προαιρετική, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.
Διαδικασία και ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων με δύο τρόπους
Κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να ενταχθεί στη δράση μπορεί να το κάνει, επιλέγοντας ανάμεσα σε δύο διαφορετικές διαδικασίες:
- Να συμπληρώσει και να υποβάλει ο ίδιος σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet που διαθέτει, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (https://elearning.yeka.gr ), τη φόρμα «Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής» επιλέγοντας και το αντικείμενο κατάρτισης που επιθυμεί μεταξύ των δέκα προτεινόμενων αντικειμένων. Κάνοντας αυτή την επιλογή, η προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος του δικαιούχου αρχίζει την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει την Πέμπτη 16 Απριλίου και ώρα 23:59.
Να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσω τυποποιημένης εξουσιοδότησης απευθείας τον πάροχο κατάρτισης της επιλογής του, ο οποίος θα πρέπει να έχει συμπεριληφθεί υποχρεωτικά στο Μητρώο Παρόχων της παρούσας Δράσης. Σ αυτή την περίπτωση προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ωφελουμένων αρχίζει από Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει την Δευτέρα 20 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Σχετικά Άρθρα
- Κατάρτιση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες 50.000 ανέργων
- Πρόσκληση για αξιολογητές Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
- ΕΡΓΟΣΕ: ξεκινά ο ανταγωνιστικός διάλογος για τα έργα των 4 δις
- Ταμείο Ανάκαμψης: όλες οι ενεργές προσκλήσεις για χρηματοδότηση
- Αιτήσεις για voucher αγοράς ψηφιακών προϊόντων & υπηρεσιών
- EQUIFUND II: ενίσχυση 200 εκατ. ευρώ για νεοφυείς επιχειρήσεις