ecopress
Επενδύσεις ύψους 54 εκατ. ευρώ, κυρίως σε νέα έργα ψηφιοποίησης, αυτοματοποίησης και ρομποτικής προβλέπει το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου για την ερχόμενη τετραετία ανακοίνωσε... Alumil: επενδυτικό πλάνο 54 εκατ. ευρώ για ψηφιακά έργα και ρομποτική

Επενδύσεις ύψους 54 εκατ. ευρώ, κυρίως σε νέα έργα ψηφιοποίησης, αυτοματοποίησης και ρομποτικής προβλέπει το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου για την ερχόμενη τετραετία ανακοίνωσε ο Γιώργος Μυλωνάς , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alumil, αναφέροντας ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρίας  είναι στα 400 εκατ. ευρώ, με την κερδοφορία σε υψηλά επίπεδα και σύντομα θα φτάσει στο μισό δις ευρώ.

Ο κος Μυλώνάς μίλησε στους δημοσιογράφους στη διάρκεια ενημερωτικής επίσκεψης που διοργάνωσε η Alumil,  στο εργοστάσιο στο Κιλκίς και στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης προκειμένου να παρουσιάσει την παραγωγική, τεχνολογική περιβαλλοντική, δράση της, Δείτε εδώ στο ecopress

Η εταιρεία έθεσε ήδη σε εφαρμογή το επενδυτικό πλάνο της και υλοποίησε από τη φετινή χρονιά  έργα ύψους 7-8 εκατ. ευρώ, με δική της χρηματοδότηση τόνισε ο κος Μυλωνάς ενώ ανήγγειλε ότι για το 2024 θα υπάρξει σχετικό αίτημα προς το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης για χρηματοδότηση ύψους 15 εκατ. ευρώ,  σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι:

-«Η Alumil είναι ιδανικός επενδυτής για το Ταμείο Ανάκαμψης, δεδομένου ότι όλες σχεδόν οι επενδύσεις αφορούν τεχνολογίες αυτοματισμού και όχι τόσο αύξηση της παραγωγικότητας, την οποία διαθέτουν ήδη οι μονάδες του ομίλου».

Για τις δρομολογούμενες επενδύσεις, ο  κος Μυλωνάς είπε  ότι σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η παραγωγική επέκταση στην Αίγυπτο, όπου η εταιρεία διαθέτει για την ώρα βαφείο και παραγωγή εξαρτημάτων, η εγκατάσταση νέας πρέσας στο Κιλκίς, νέες γραμμές συρραφής θερμομονωτικών προφίλ σε Κιλκίς, Ξάνθη και Κωνσταντινούπολη, ρομποτική αποθήκη εξαρτημάτων, επενδύσεις που αφορούν σε μονάδες CNC, όπως επίσης και νέες επενδύσεις στη συσκευασία προφίλ, καθώς και σε νέα συστήματα βαφής και κάθετης γραμμής βαφής σε Κιλκίς και Σερβία.

Όσον αφορά τις συνθήκες που επικρατούν στη διεθνή αγορά, ο κ. Μυλωνάς σημείωσε ότι η ζήτηση στη Δυτική Ευρώπη είναι μειωμένη κατά 30% στο βιομηχανικό προφίλ και κατά 25% στον κατασκευαστικό τομέα.

Ωστόσο τόνισε, ότι οι πωλήσεις του ομίλου της Alumil δεν επηρεάζονται γιατί η εταιρεία ενισχύεται από τις αγορές των ΗΠΑ, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας όπου η ζήτηση κινείται αυξητικά.

Όπως είπε ο κ. Μυλωνάς, σε περιοχές της Μέσης Ανατολής όπως το Ντουμπάι και η Σαουδική Αραβία υπάρχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη  λόγω της αναταραχής, από την οποία μπορεί να επωφεληθεί η εταιρεία καθώς είναι πολύ καλά τοποθετημένη σε αυτή την αγορά όπου δραστηριοποιείται πάνω από 14 χρόνια.

Επίσης, έχει αύξηση πωλήσεων σε συστήματα μεγάλης προστιθέμενης αξίας, καθώς η εταιρεία δίνει έμφαση στην καινοτομία και στα πρωτοποριακά έργα.

Στόχος  μας, τόνισε ο κ. Μυλωνάς, είναι η βελτίωση των αποτελεσμάτων και όχι μόνο η αύξηση του τζίρου. Από τα 400 εκ. γρήγορα θα φτάσουμε στα 500 εκ. ευρώ αλλά επεσήμανε ότι έμφαση δίνεται στην εξασφάλιση και κερδοφορίας.

-«Το μοντέλο των επενδύσεων που χρειάζεται η βιομηχανία για να είναι ανταγωνιστική είναι εκσυγχρονισμός και ρομποτοποίηση και αυτό είναι το σχέδιο για την ανάπτυξή μας», τόνισε ο Πρόεδρος της εταιρείας.

Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alumil  είπε όσον αφορά στην απεξάρτησή από τους servicers ότι «είναι μια διαδικασία που κινείται ομαλά και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα λήξουν όλες οι λεπτομέρειες. Και ήδη έχουμε πάρει το ΟΚ χρηματοδότησης».

Για τα έργα στο Ελληνικό ότι  «ήδη βρισκόμαστε με έργα στο Ελληνικό στην Αθήνα».

Τόνισε παράλληλα  ότι «στόχος είναι το 2024 να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, με άνοδο των πωλήσεών μας σε όγκους» και σημείωσε ότι: «Το μοντέλο των επενδύσεων που χρειάζεται η βιομηχανία για να είναι ανταγωνιστική είναι εκσυγχρονισμός και ρομποτοποίηση και αυτό είναι το σχέδιο για την ανάπτυξή μας».

Ο όμιλος της Alumil, με 3.200 εργαζόμενους, 32 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο, 12 εργοστάσια σε έξι χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Σερβία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη) και εξαγωγική παρουσία σε πάνω από 60 χώρες, φέτος εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει κύκλο εργασιών ύψους 400  εκατ. ευρώ (σε ποσοστό 80% από εξαγωγική δραστηριότητα) και κέρδη EBITDA στα 37 εκατ. ευρώ.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας