Εκδήλωση για το βιβλίο του καθηγητή Παύλου Κ. Λουκάκη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
ΕκδηλώσειςΠολεοδομίαΧωροταξία 3 Δεκεμβρίου 2017 Αργύρης
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παύλου Κ. Λουκάκη, Ομότιμου Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με τίτλο:
-«Πολεοδομικές και Χωροταξικές εξελίξεις. Ελλάδα 1952-2012: εμπειρίες δράσης», πραγματοποιείται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 ,σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο Σάκης Καράγεωργας ΙΙ (2) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 6 μμ.
Ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι:
Σοφία Αυγερινού – Κολόνα, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ, Διευθύντρια του τομέα Χωροταξίας και Πολεοδομίας.
Νίκος Κόνσολας ,Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Ηλίας Μπεριάτος Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Βασίλης Στεφανής, Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ο συγγραφέας
Παύλος Λουκάκης Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Συντονίζει ο καθηγητής Μιχάλης Ζουμπουλάκης, Διευθυντής των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Θεσσαλίας.
Παύλος Λουκάκης
- Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ
- Διδάκτωρ Πολεοδομίας – Χωροταξίας Πολυτεχνείου Aachen, R.W.T.H. (Γερμανία)
- Ομότιμος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών
- Καθηγητής Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (Τ.Ο.Π.Α.) του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών
Επικοινωνία: Τηλ.: +30-2109224948 (Πάντειο Παν/μιο).
email: ploukak@panteion.gr
Ο Παύλος Λουκάκης είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ, Διδάκτωρ Πολεοδομίας – Χωροταξίας (Πολυτεχνείο Aachen R.W.T.H., Γερμανία, 1976). Γνωρίζει άριστα τα αγγλικά και τα γερμανικά. Το εύρος του ακαδημαϊκού, επιστημονικού, ερευνητικού, επαγγελματικού και κοινωνικού έργου του εκτείνεται – με πλήθος διακρίσεων, μελετών και εφαρμογών – από το πεδίο της Αρχιτεκτονικής (τα πρώτα 20 χρόνια) μέχρι το πεδίο της Πολεοδομίας – Χωροταξίας – Περιφερειακής Ανάπτυξης (από το 1961 έως σήμερα). Διατρέχει δε, όλη τη μεταπολεμική – χωροταξική και πολεοδομική – ανάπτυξη της Ελλάδας και ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο.
Από το 1976 -χρονολογία έναρξης της λειτουργίας του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (Τ.Ο.Π.Α.) του Παντείου Πανεπιστημίου- μέχρι σήμερα διδάσκει στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών των φορέων αυτών σε θέματα χωροταξίας και φυσικού σχεδιασμού. Έχει επίσης διδάξει στο Π.Μ.Σ. του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης καθώς και στο νέο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2002–2005). Δίδαξε επίσης, ως Καθηγητής (1984–1994), στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Πολιτικοί Μηχανικοί). Το ερευνητικό του έργο τα τελευταία 50 χρόνια είναι συνεχές, περιλαμβάνει 48 ερευνητικά προγράμματα μεγάλης επιστημονικής εμβέλειας ενώ εκτείνεται και σε διεθνές επίπεδο.
Ειδικότερα, από το 1962 μέχρι σήμερα, δραστηριοποιείται σε θέματα Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιφερειακής και Τοπικής Ανάπτυξης, Χωροταξικού Σχεδιασμού και Οργάνωσης, τόσο σε θεσμικό επίπεδο και σε επίπεδο σύνταξης προδιαγραφών όσο και σε επίπεδο εφαρμογών σε συγκεκριμένες πόλεις και περιφέρειες.
Παράλληλα, ως ελεύθερος επαγγελματίας – μέλος μελετητικής αρχιτεκτονικής ομάδας έχει 47 συνολικά βραβεύσεις σε Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς (18 Α` βραβεία), κυρίως κατά τις δύο πρώτες δεκαετίες του όλου έργου του.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (Σ.Α.Δ.Α.Σ.) και του Επιστημονικού Τμήματος Αρχιτεκτόνων στο ΤΕΕ (1974–1975) καθώς και μέλος Επιστημονικών Επιτροπών και Ομάδων Εργασίας του ΤΕΕ. Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων – Χωροτακτών (Σ.Ε.ΠΟ.Χ.).
Το δημοσιευμένο επιστημονικό του έργο σε θέματα Χωροταξίας, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πολεοδομίας και Αρχιτεκτονικής έχει πληθώρα αναφορών και υπερβαίνει τις 150 δημοσιεύσεις.
Σχετικά Άρθρα
- Κτιριακές Υποδομές: αναβαθμίζεται ενεργειακά το Πάντειο Πανεπιστήμιο
- Εκδήλωση: για τα 50 χρόνια του τμήματος πολιτικών μηχανικών Πάτρας
- Τα νέα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας-ποιοι έμειναν εκτός
- ΤΕΕ: ενημερωτική εκδήλωση για τον προσεισμικό έλεγχο κτιρίων
- ECOMOBILITY 2023-24: «βιώσιμη Κινητικότητα- βιώσιμη πόλη»
- Αρχιτέκτονες ΕΜΠ: 5 ημερίδες τον Μάρτιο για Πολεοδομία και Χωροταξία