Επεκτείνονται και αναβαθμίζονται οι υποδομές της φοιτητικής εστίας του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς σήμερα ο πρύτανης του ιδρύματος καθηγητής Ευάγγελος Διαμαντόπουλος υπέγραψε με τον ανάδοχο εταιρεία τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Γ’ Φάση Κτιρίων Φοιτητικής Εστίας».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος, το συγκριμένο έργο «αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά έργα υποδομής του Πολυτεχνείου Κρήτης, αναβαθμίζοντας τη δυναμικότητας της εστίας με την κατασκευή επιπλέον 120 δωματίων, στοχεύοντας στην επίλυση μέρους του ευαίσθητου και κρίσιμου προβλήματος φοιτητικής στέγης».
Το έργο συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με το κόστος κατασκευής να είναι 3,4 εκατομμύρια ευρώ. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι τριάντα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, η οποία αποτελεί και τη συνολική προθεσμία αποπεράτωσης του έργου.
Στην εγκεκριμένη μελέτη του έργου υιοθετούνται ιδιαίτερα αυστηρές περιβαλλοντικές προδιαγραφές, οι οποίες υπερκαλύπτουν τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, συνδυαστικά με την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων παρακολούθησης, ελέγχου καταναλώσεων και εξοικονόμησης ενέργειας. Περιλαμβάνονται ανεξάρτητα τυποποιημένα κτίρια συμβατικής κατασκευής αποτελούμενα από τρία επίπεδα και δώμα. Κάθε επίπεδο του κτιρίου αποτελεί ένα διαμέρισμα και στεγάζει πέντε δωμάτια με ανεξάρτητους χώρους υγιεινής, καθώς και κοινόχρηστο καθιστικό με χώρο κουζίνας-τραπεζαρίας, όπως ορίζεται από τις προδιαγραφές του κτιριολογικού. Εκ των πέντε δωματίων του ισόγειου επιπέδου, το ένα είναι σχεδιασμένο με προδιαγραφές ΑμεΑ. Κάθε δωμάτιο διαθέτει ιδιωτικό ημιυπαίθριο χώρο (βεράντα) για την πιο άνετη διαβίωση των φοιτητών αξιοποιώντας το ήπιο κλίμα της περιοχής.
Σχετικά Άρθρα
- Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Oλική ανακαίνιση της Φοιτητικής Εστίας
- Σιδηρόδρομος: νέα έργα από Φλώρινα έως Αλεξανδρούπολη με ΣΔΙΤ
- Χανιά: δημιουργία θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων
- Νέος πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής
- Κτιριακές Υποδομές: αναβαθμίζεται ενεργειακά το Πάντειο Πανεπιστήμιο
- ΠΑΔΑ: με ενεργειακές και τεχνολογικές καινοτομίες στη ΔΕΘ (βίντεο)