H EEG στη“HUSUM WIND 2019”: Οι ελληνικές ενεργειακές καινοτομίες στο διεθνές προσκήνιο
ΕιδήσειςΕνέργειαΕπιχειρήσειςΟικονομία 8 Σεπτεμβρίου 2019 Αργύρης
Με κεντρικό μήνυμα«Welcome to Energy Democracy», ο Ενεργειακός Όμιλος EUNICE ENERGY GROUP (EEG) δίνει το παρών στη διεθνή έκθεση “HUSUM WIND 2019”.
Η έκθεση διοργανώνεται ανά διετία, εφέτος από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2019 στο HUSUM της Γερμανίας, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες και εκθέτες από όλο τον κόσμο, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο φθινοπωρινό ραντεβού του κλάδου της αιολικής ενέργειας.
O EEG εκπροσωπεί την Ελλάδα στην παγκόσμια πρωτοπορία της Καθαρής Ενέργειας. Υλοποιεί ιδιωτικές επενδύσεις σε ιδιόκτητα ηλιακά και αιολικά πάρκα. Σχεδιάζει, παράγει και εφαρμόζει τεχνολογίες, σε όλο το φάσμα της παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Συμμετέχει, συνεργάζεται, συμμαχεί και αναπτύσσει συνέργειες στην Ελλάδα, την Ευρώπη και διεθνώς, με επενδυτικά σχήματα και εταιρίες, όπως επίσης με επιστημονικούς, ερευνητικούς κοινωνικούς φορείς και οργανισμούς, που βρίσκονται επίσης στην αιχμή των παγκόσμιων τεχνολογικών ενεργειακών εξελίξεων και των μεγάλων ενεργειακών υποδομών ΑΠΕ.
Οι καινοτόμες εφαρμογές και τα προϊόντα του ομίλου EEG, που συγκεντρώνονται σε ένα πρωτοποριακό περίπτερο (3B10, Hall 3) και παρουσιάζονται στους επισκέπτες της έκθεσης «HUSUM WIND 2019» είναι:
Η ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ “EW16 θέτις”: Κατασκευάζεται από τη EUNICEWIND μέλος του Ομίλου EEG, σε ιδιόκτητη σύγχρονη μονάδα παραγωγής, στη Μάνδρα Αττικής. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για μικρής και μεσαίας κλίμακας αιολικά συστήματα. Με «designedinGermany – madeinGreece» προωθείται και στη Γερμανική αγορά. Στο πλαίσιο ελληνογερμανικής τεχνολογικής σύμπραξης το πρωτότυπο της μικρής ανεμογεννήτριας, βρίσκεται εγκατεστημένο στη Γερμανία, κοντά στη Β. Θάλασσα και λειτουργεί εδώ και τέσσερα (4) χρόνια. Με μέγιστο ύψος 29 μέτρα, βάρος περίπου 10,5 τόνους, και σύγχρονη σχεδίαση είναι αξιόπιστη ακόμα και στις πλέον δύσκολες καιρικές συνθήκες. Είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με IEC 61400-2 και τα σχετικά πρότυπα (IEC 61000, IEC 61439, DIN EN 61140 etc). Πληροί τις γερμανικές απαιτήσεις σύμφωνα με το πρότυπο VDE AR M 410S καθώς και τους κανονισμούς ηλεκτρικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λόγω της τεχνολογίας AC–DC–AC Converter, που διαθέτει μπορεί να ελεγχθεί και να ρυθμιστεί ο τρόπος με τον οποίο τροφοδοτεί το δίκτυο. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης της EW16 θέτις σε οποιοδήποτε δίκτυο του κόσμου, τόσο ως προς τις απαιτήσεις, όσο και ως προς την ισχύ. Μπορεί να λειτουργεί και σε μικρο-δίκτυα και σε έξυπνα δίκτυα (Smart Grids) έτσι ώστε προγραμματίζοντάς την να ενσωματώνεται και να συνεργάζεται πλήρως και απόλυτα αρμονικά με το σύστημα S4S του EEG.
S4S (STORAGEFORSUSTAINABILITY, SMARTGRID, SOLUTIONS, SECURITY): Το καινοτόμο σύστημα που αναπτύσσει ο EEG για την ψηφιακή Αυτοπαραγωγή, Αποθήκευση και την Έξυπνη Διαχείριση της Ενέργειας. Εφαρμόζει μετεωρολογικά, τεχνικά, δεδομένα Παραγωγής, Φόρτισης, Αποθήκευσης και Λειτουργίας σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να εξασφαλίσει αδιάλειπτη τροφοδοσία, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, εκτός ή εντός δικτύου. Η ανάπτυξη του S4S επικεντρώνεται στην πλήρη ενσωμάτωση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ και του συστήματος έξυπνης διαχείρισης αυτής, με στόχο την εξυπηρέτηση και στήριξη φορέων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιχειρήσεις, Ενεργειακές Κοινότητες και κάθε NetProsumer. Δημιουργούνται λύσεις ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν. Χαρακτηριστικό και εμβληματικό Έργο εφαρμογής της παραπάνω τεχνολογίας, είναι το πρωτοποριακό και πολυβραβευμένο διεθνώς «TILOS Project». Το πρωτοποριακό Έργο της Τήλου, στο ακριτικό νησί της Ελλάδας και της Ευρώπης Δωδεκάνησος, το οποίο κατέχει και λειτουργεί ο Όμιλος EEG ανοίγει το δρόμο και δίνει το κρίσιμο έναυσμα και το καταλυτικό παράδειγμα εφαρμοσμένης τεχνολογίας ενεργειακής μετάβασης στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.
SMART HOME DEVICES: Είναι συσκευές που χρησιμοποιούνται για την έξυπνη διαχείριση και τον έλεγχο κατανάλωσης ενέργειας. Παρέχουν εξαιρετικά γρήγορη μέτρηση των καταναλώσεων σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη μέτρηση της παραγωγής ενός φωτοβολταϊκού συστήματος, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για έξυπνη διαχείριση της ενέργειας μέσα σε μια οικία αλλά και άμεσος έλεγχος της παραγωγής και της κατανάλωσης απομακρυσμένα. Ο ταυτοχρονισμός και η πολύ γρήγορη απεικόνιση και διάδραση της ενεργειακής κατάστασης επιτρέπουν στο σύστημα να προσφέρει ασφαλή, οικονομική και αποδοτική κάλυψη ενέργειας κάθε στιγμή, όπου αυτή είναι αναγκαία.
Τα τεχνολογικά επιτεύγματα του EEG, η ανεμογεννήτρια EW16 θέτις, το Σύστημα S4S Αποθήκευσης και Αυτοδιαχείρισης της Ενέργειας και τα SmartHomeDevices:
- Λειτουργούν απολύτως προωθητικά και συνδυαστικά μεταξύ τους
- Αποτελούν συστατικά στοιχεία των νέων πρωτοποριακών διεθνώς ενεργειακών λύσεων, παραγωγής, αποθήκευσης και ασφαλούς διαχείρισης ενέργειας από ΑΠΕ, που ανοίγουν το δρόμο για την ενεργειακή μετάβαση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
Επιπλέον για όλα τα συστήματα τουEEG υπάρχει ένα σημείο επικοινωνίας και ένα σημείο monitoring, καινοτομία που διασφαλίζει ότι εκατοντάδες Φ/Β και Έξυπνοι Μετρητές μπορούν να λειτουργούν σε μια μόνο πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει πολύ εύκολη διαχείριση και συντήρηση.
Ο Ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου EUNICE ENERGY GROUP (ΕΕG) κος Γιώργος Ι. Καλαβρουζιώτης δήλωσε:
«Η παρουσία του Ομίλου ΕΕG στη διεθνή έκθεση “HUSUM WIND 2019” και στην πρώτη γραμμή των παγκόσμιων ενεργειακών τεχνολογικών εξελίξεων στον τομέα των ΑΠΕ αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό σταθμό στη σταθερή πορεία μας για τη μετάβαση προς τη Δημοκρατία της Ενέργειας, με συμμάχους και συνεργάτες μας, τους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες, τις δυνάμεις της ανάπτυξης, της αγοράς και της παραγωγικής διαδικασίας.
Συμμαχούμε όλοι μαζί για ένα κοινό όραμα: να συν – δημιουργήσουμε, με τη χρήση νέας τεχνολογίας και καινοτόμων λύσεων, έναν καλύτερο, ενεργειακά αυτόνομο, ανεξάρτητο και ασφαλή κόσμο για όλους, με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.
Συνέργειες για ένα ασφαλές, καθαρό περιβάλλον χωρίς ορυκτά καύσιμα, που συμβάλλουν ταυτόχρονα στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και ενισχύουν παράλληλα την αλληλέγγυα οικονομία, με απώτερο σκοπό ο ήλιος και ο άνεμος να αποτελούν δημόσια αγαθά και οι πολίτες να έχουν την ελευθερία – και την απαραίτητη υποστήριξη – να παράγουν, να διαχειρίζονται κι να ανταλλάσσουν καθαρή ενέργεια. Να γίνονται NetProsumers.
Συνεργαζόμαστε για να προάγουμε την ενεργειακή αυτονομία και ανεξαρτησία μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), της παραγωγής και αποθήκευσης πράσινης ενέργειας και των προηγμένων τεχνολογιών, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή.
Συμμετέχουμε, στην αιχμή των παγκόσμιων εξελίξεων, δημιουργώντας εταιρική αξία, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην οικονομική ευημερία του Έθνους».
Σχετικά Άρθρα
- ΕΕ: συμφωνία για περισσότερες επενδύσεις σε αιολικά και ηλιακά πάρκα
- Υπογράφηκε ο Ευρωπαϊκός Χάρτης για την Αιολική Ενέργεια
- ABO Wind: κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού 50 MW στην Ελλάδα
- 4th ENERGY LAW FORUM: ΑΠΕ ενεργειακή μετάβαση και πυρηνική ενέργεια
- Λύσεις ενεργειακής ανεξαρτησίας σε αγροτικό τομέα και βιομηχανία
- Re-Battery: μήνυμα ανακύκλωσης και βιώσιμου τρόπου ζωής στη ΔΕΘ