Το Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) είναι το μεγαλύτερο πανελλήνιο φοιτητικό συνέδριο που διεξάγεται από το 2007 ετησίως σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα. Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές των τμημάτων Η.Μ.Μ.Υ. αλλά και σε οποιονδήποτε θέλει να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας, και να έρθει σε επαφή με τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας
Φέτος, το 12ο ΣΦΗΜΜΥ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, στις 23, 24 και 25 Απριλίου 2021, με πάνω από 30 ομιλίες εξαιρετικών επιστημόνων, πάνω σε πληθώρα τομέων της τεχνολογίας, και πάνω από 35 workshops στα οποία μπορεί να λάβουν μέρος οι σύνεδροι. Μεταξύ των ομιλητών διεθνούς κύρους ξεχωρίζουν διακεκριμένοι επιστήμονες στον χώρο τους, όπως ο κύριος Κωνσταντίνος Δασκαλάκης (AI & Data analysis session), Χρίστος Παπαδημητρίου (Bioengineering session), Yue M. Lu (Signal Processing) και πολλοί ακόμη.
Η οργανωτική ομάδα του “ΣΦΗΜΜΥ 12” αποτελούμενη από τους:
- Κωνσταντίνο Τσεκούρα (Curator του ΣΦΗΜΜΥ 12)
- Κωνσταντίνα Λαζαρίνα (Υπεύθυνη της ομάδας Marketing του ΣΦΗΜΜΥ 12)
- Κούτση Χριστίνα (Μέλος της ομάδας Marketing του ΣΦΗΜΜΥ 12)
- Τσαμπούρη Μαρία (Μέλος της ομάδας Marketing του ΣΦΗΜΜΥ 12)
Παρουσιάζει στο ecopress:
- Tι είναι το ΣΦΗΜΜΥ,
- Tις θεματικές ενότητες του συνεδρίου,
- Tονίζει ότι το κομμάτι υποβολής και παρουσίασης εργασιών φοιτητών και ερευνητών είναι αναπόσπαστο από το ΣΦΗΜΜΥ,
- Δίνει το στίγμα των σημαντικών ομιλητών και αναφέρει τι ξεχωρίζει στη φετινή διοργάνωση και πως μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν και να παρακολουθήσουν τις εργασίες.
Η παρουσίαση από την οργανωτική ομάδα του ΣΦΗΜΜΥ 12 έχει ως εξής:
- Τι είναι το ΣΦΗΜΜΥ;
– Το Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) είναι το μεγαλύτερο πανελλήνιο φοιτητικό συνέδριο που διεξάγεται από το 2007 ετησίως σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα. Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές των τμημάτων Η.Μ.Μ.Υ. αλλά και σε οποιονδήποτε θέλει να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας, και να έρθει σε επαφή με τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας.
- Τι ξεχωρίζει στη φετινή διοργάνωση;
-Η φετινή διοργάνωση, πέρα από το γεγονός ότι θα διεξαχθεί διαδικτυακά, ξεχωρίζει από τις προηγούμενες στο πλήθος των ομιλιών και των workshops. Το ΣΦΗΜΜΥ 12 θα φιλοξενήσει πάνω από 30 ομιλίες εξαιρετικών επιστημόνων, πάνω σε πληθώρα τομέων της τεχνολογίας, και πάνω από 35 workshops στα οποία μπορεί να λάβουν μέρος οι σύνεδροι. Επίσης, για πρώτη φορά στο ΣΦΗΜΜΥ υπάρχουν και ξένοι ομιλητές, όπως ο Scott Aaronson, ερευνητής της επιστήμης των Υπολογιστών και ο Bruno Siciliano, που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ρομποτικής. Τέλος στη φετινή διοργάνωση ξεχωρίζουν τα θέματα που καλύπτονται από τα sessions, όπως το το Bioengineering session, με σπουδαίους ομιλητές όπως ο Θεόδωρος Ζάνος, το Autonomous & Electric Vehicles session και το Quantum Technology session.
- Ποιες είναι οι θεματικές που καλύπτονται από τις ομιλίες του φετινού συνεδρίου;
-Οι θεματικές ενότητες των ομιλιών καλύπτουν μια πληθώρα επιστημονικών πεδίων. Επιπλέον, πλαισιώνονται από ομιλητές διεθνούς κύρους, διακεκριμένους στον χώρο τους, όπως ο κύριος Κωνσταντίνος Δασκαλάκης (AI & Data analysis session), Χρίστος Παπαδημητρίου (Bioengineering session), Yue M. Lu (Signal Processing) και πολλοί ακόμη.
Ονομαστικά αναφέρονται μερικές από τις θεματικές ενότητες του συνεδρίου:
-Aerospace
-Cybersecurity/Cryptography
-Autonomous/ Electric Vehicles
-Robotics/ Computer Vision
-Quantum Technologies
-Hardware & Infrastructure Security
-Smart Grid
-Network Technologies
-Power Generation
-Computing Science
Για να δείτε την αναλυτική περιγραφή των session και τους ομιλητές που τα πλαισιώνουν, επισκεφθείτε το site του συνεδρίου, καθώς και τα social media όπου ανακοινώνονται.
- Θα δούμε στο φετινό συνέδριο τους φοιτητές να παρουσιάζουν τις εργασίες τους (διπλωματικές, διδακτορικές κλπ), όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια;
-Το κομμάτι υποβολής και παρουσίασης εργασιών φοιτητών και ερευνητών είναι αναπόσπαστο από το ΣΦΗΜΜΥ και φυσικά δεν θα λείπει από το ΣΦΗΜΜΥ 12. Η παρουσίαση εργασιών εξυπηρετεί στο σκοπό του συνεδρίου να ακουστούν νέες και πρωτότυπες ιδέες και να δώσει βήμα στους φοιτητές που μεταβαίνουν από το πανεπιστήμιο στην αγορά εργασίας. Επιπλέον, λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ εταιρειών και επαγγελματιών, καθώς δίνει τόσο την ευκαιρία στους επαγγελματίες να παρουσιάσουν τις ιδέες και τα προσόντα τους, όσο και στις εταιρείες να επιδείξουν τις ευκαιρίες εργασίας που προσφέρουν (και μέσω του jobfair).
- Το ΣΦΗΜΜΥ είναι ένα συνέδριο το οποίο διοργανώνεται εξ’ ολοκλήρου από φοιτητές. Ποιες είναι οι κυριότερες προκλήσεις του εγχειρήματος;
Αρχικά, η επίτευξη ενός τέτοιου project από φοιτητές αποτελεί πρόκληση λόγω των υποχρεώσεων που έχουν οι φοιτητές παράλληλα και του απαιτητικού προγράμματος, που σίγουρα θέτει περιορισμούς. Εκτός αυτού όμως, πρόκληση αποτελεί και ο δισταγμός των εταιριών να συνεργαστούν με ένα φοιτητικό συνέδριο, που σίγουρα δεν αποτελεί συνήθη συνεργάτη. Παρόλα αυτά όμως, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μείνει ευχάριστα έκπληκτοι από την ανταπόκριση που έχουμε λάβει.
- Τι θα λέγατε σε κάποιον για να “έρθει” διαδικτυακά στο ΣΦΗΜΜΥ 12 ;
-Το ΣΦΗΜΜΥ 12 σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοργανώσεις θα διεξαχθεί διαδικτυακά. Παρ΄ όλα αυτά η φετινή διοργάνωση δεν υστερεί σε τίποτα από τις προηγούμενες! Το ΣΦΗΜΜΥ 12, όπως κάθε χρόνο, πλαισιώνεται από ομιλίες καταρτισμένων επιστημόνων, εκπαιδευτικά workshops και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες, με μόνη διαφορά φέτος, ότι ο καθένας έχει την δυνατότητα να λάβει μέρος από την άνεση του σπιτιού του, εντελώς δωρεάν! Το ΣΦΗΜΜΥ 12 αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για ενημέρωση πάνω σε επίκαιρα θέματα τεχνολογίας, αλλά και απόκτηση νέων δεξιοτήτων μέσα από τα διαθέσιμα workshops. Μη χάνετε χρόνο λοιπόν, δηλώστε συμμετοχή στο site μας: εδώ
Για να παρακολουθήσετε το συνέδριο αρκεί να κάνετε δωρεάν εγγραφή στην ιστοσελίδα: εδώ
Ακολουθήσετε το ΣΦΗΜΜΥ στα social media:
Facebook: https://www.facebook.com/sfhmmy
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/17990796/
Instagram: https://www.instagram.com/sfhmmy/
Σχετικά Άρθρα
- EuroMed: συνέδριο για τη ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς
- ΕΛΙΠΥΚΑ: εγγραφές στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Πυροπροστασίας Κατασκευών
- Πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης για νέους μηχανικούς
- ΣΘΕΒ: σεμινάριο για την «Ασφάλεια Βιομηχανικών Συστημάτων»
- Eμβληματικές επενδύσεις: η επιτροπή γνωμοδότησης
- Πενήντα νέες θέσεις εργασίας μηχανικών στην «Παπαστράτος»