ecopress
Του Άρη Χατζηγεωργίου/ Μετά τα ξενοδοχεία, και κτίρια-µαµούθ που προορίζονται για βραχυχρόνια µίσθωση κρύβουν τη θέα προς την Ακρόπολη. Το «Εθνος» παρουσιάζει αποκλειστική φωτογραφία...

Του Άρη Χατζηγεωργίου/

Μετά τα ξενοδοχεία, και κτίρια-µαµούθ που προορίζονται για βραχυχρόνια µίσθωση κρύβουν τη θέα προς την Ακρόπολη. Το «Εθνος» παρουσιάζει αποκλειστική φωτογραφία της νέας πολυκατοικίας που χτίζεται

Σε κάθε στενό γύρω από την Ακρόπολη επεκτείνεται το… δικαίωµα στη θέα προς τον Ιερό Βράχο. Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε µε τα πολυώροφα ξενοδοχεία, κάτοικοι της περιοχής ζητούν από τους αρµοδίους επανέλεγχο για άλλες, µικρότερες οικοδοµές που βρίσκονται υπό ανέγερση. Ενδεικτικό είναι το περιεχόµενο αίτησης που υπέβαλαν στον Δήµο Αθηναίων οι ιδιοκτήτες πολυκατοικίας, η οποία έχει είσοδο και πρόσωπο στην οδό Βεΐκου.

Η αίτηση απευθύνεται στη ∆ιεύθυνση ∆όµησης του δήµου και στον προϊστάµενό της, Ευάγγελο Γαβριελάτο. Εχει παραληφθεί από το Πρωτόκολλο την περασµένη Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 και φέρει την υπογραφή της εκπροσώπου των ιδιοκτητών, η οποία είναι και η ίδια ιδιοκτήτρια διαµερίσµατος. Με την αίτηση, που βρίσκεται στη διάθεση της εφηµερίδας µας, η εκπρόσωπος των ιδιοκτητών ζητά από τη ∆ιεύθυνση ∆όµησης να προβεί «σε επανέλεγχο της µε αριθµό 238/2018 οικοδοµικής αδείας, ως προς όλα τα σηµεία της και ιδιαίτερα το ύψος και τη θεµελίωσή της». Με βάση αυτήν την άδεια έχει ήδη ξεκινήσει να χτίζεται πολυκατοικία σε ένα στενό που βρίσκεται ανάµεσα στη Βεΐκου και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δηµοσιεύει το «Εθνος», οι οικοδοµικές εργασίες βρίσκονται ακριβώς στο σηµείο εκείνο που κρύβουν τη θέα προς τον Βράχο της Ακρόπολης. Μάλιστα, η συγκεκριµένη φωτογραφία είναι τραβηγµένη από ψηλό όροφο και αυτό σηµαίνει ότι η οικοδοµή βρίσκεται ήδη σε προχωρηµένο στάδιο. Μικρά διαµερίσµατα Αυτό που ένα έµπειρο µάτι καταλαβαίνει, πάντως, είναι ότι η συγκεκριµένη νέα πολυκατοικία δεν έχει σχεδιαστεί µε τον κλασικό τρόπο. ∆εν είναι δηλαδή χωρισµένη σε δυάρια, τριάρια, τεσσάρια και γκαρσονιέρες, όπως γινόταν παλιά, προκειµένου να καλύπτονται οι διαφορετικές ανάγκες µιας µεγάλης οικογένειας, ενός νέου ζευγαριού ή ενός φοιτητή.

Η θέα προς την Ακρόπολη θα επιτρέπει στον διαχειριστή να εισπράττει πολύ αυξηµένο αντίτιµο για κάθε βραδιά

Ο τρόπος µε τον οποίο χτίζονται τα χωρίσµατα και τα µπαλκόνια δείχνει ότι όλα τα διαµερίσµατα είναι µικρού µεγέθους και ίσα µεταξύ τους, σχεδιασµός που παραπέµπει ευθέως σε κατοικίες που µισθώνονται µε το σύστηµα Airbnb. Οι κατοικίες, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, θα έχουν όλες θέα προς την Ακρόπολη και αυτό θα επιτρέπει στον διαχειριστή τους να εισπράττει πολύ αυξηµένο αντίτιµο για κάθε βραδιά.

Οπως αναφέρεται και στην αίτηση, η οικοδοµή ανεγείρεται σε ένα πολύ στενό δροµάκι και µέσα σε ένα πολύ µικρό οικόπεδο 110 τετραγωνικών µέτρων: «Επειδή σαν όµοροι ιδιοκτήτες έχουµε προφανές έννοµο συµφέρον και γιατί µας κόβει τη θέα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή για την οποία έχουµε κάνει διαµαρτυρία και έχουµε υπογράψει και το σχετικό ψήφισµα, που δόθηκε στους αρµόδιους υπουργούς και στον δήµο, ζητούµε να προβείτε σε επανέλεγχο» γράφουν χαρακτηριστικά.

Το ψήφισµα στο οποίο αναφέρονται είναι αυτό που αφορούσε το δεκαώροφο ξενοδοχείο που έχει ήδη ανεγερθεί στην ίδια περιοχή µε τέσσερις ορόφους περισσότερους από τα διπλανά κτίρια, αλλά και άλλο εννιαώροφο που έλαβε άδεια και δεν έχει ακόµη ξεκινήσει.

Υπενθυµίζεται ότι µετά τον θόρυβο που ξέσπασε την περασµένη εβδοµάδα, τα υπουργεία Πολιτισµού και Περιβάλλοντος δεσµεύθηκαν να επανεξετάσουν τα όρια ως προς το ύψος αλλά και τις συγκεκριµένες οικοδοµές που αξιοποίησαν τα παραθυράκια των νόµων.

“Εθνός”

 

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας