ecopress
Πολυγλωσσία, που προδίδει πολιτική πίεση και έλλειψη συντονισμού στη διαχείριση του θέματος, προηγήθηκε της ανακοίνωσης από τον υπουργό Εργασίας, ως απόφασης του  πρωθυπουργού Κυριάκου...

Πολυγλωσσία, που προδίδει πολιτική πίεση και έλλειψη συντονισμού στη διαχείριση του θέματος, προηγήθηκε της ανακοίνωσης από τον υπουργό Εργασίας, ως απόφασης του  πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη,  για την κατάργηση του προγράμματος οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 22 Απριλίου 2020  ο  υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο ΣΚΑΙ προανήγγειλε «διορθωτικές κινήσεις», ενώ παράλληλα ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης  υπεραμύνονταν των προγραμμάτων.

-«Στόχος μας δεν ήταν μόνο το επίδομα, αλλά να λάβουν μία νέα γνώση οι επιστήμονες είπε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης στο ΣΚΑΙ και πρόσθεσε ότι:

-«Δεν υπήρχε ο χρόνος για να υπάρξει η αναγκαία πιστοποίηση των προγραμμάτων με αποτέλεσμα να υπάρχει διαβαθμισμένη ποιότητα και η αλήθεια είναι ότι σε ένα τέτοιου τύπου πρόγραμμα που αποσκοπεί πρωτίστως στο να παρέχει δεξιότητες σε επιστημονικούς κλάδους που ήδη έχουν επιστημονική γνώση κεφαλοποιημένη. Αυτό δεν ανταποκρίνεται στα δικά μας δεδομένα. Θα υπάρξουν άμεσες διορθωτικές κινήσεις».

Χιλιάδες mail έχει λάβει ο Αδ. Γεωργιάδης όπως είπε στην ΕΡΤ, από επιστήμονες που του λένε πόσο καλή είναι η τηλεκατάρτιση… και  δήλωνε:

«Γιατί ακριβώς μας κατηγορεί ο κύριος Τσίπρας; Ότι είναι αδιαφανές πράγμα η κατάρτιση στα ΚΕΚ και μπορεί κάποιοι να ευνοούνται; Αυτή είναι η κατηγορία; Διότι ένα από τα εργαλεία του ΕΣΠΑ, που το ξέρει πάρα πολύ καλά ο κύριος Τσίπρας και οι υπουργοί του, είναι η κατάρτιση και η κατάρτιση γίνεται μέσω των ΚΕΚ».

Οι απογευματινές εξελίξεις ήταν καταιγιστικές αφήνοντας στη σκιά τις πρωινές κορόνες….

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας