YΠΕΝ: 1800 κτίρια κινδυνεύουν με κατάρρευση
Αστικό περιβάλλονΕιδήσειςΚτηματαγοράΟικιστικάΠολεοδομία 19 Φεβρουαρίου 2019 Αργύρης
Για τις πρόσφατες καταρρεύσεις κτιρίων, αλλά και τα σχέδια που ήδη επεξεργάζεται το Υπουργείο για την αποτροπή περεταίρω τέτοιων συμβάντων, μίλησε στην ΕΡΤ, ο υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς.
Στα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του, ο Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι «στην Αθήνα υπάρχουν 1800 κτίρια που κινδυνεύουν με κατάρρευση. Στο Υπουργείο επεξεργαζόμαστε τη διαμόρφωση ενός νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να παρεμβαίνουν στα κτίρια που είναι επικίνδυνα και είτε να τα κατεδαφίζει είτε να τα αποκαθιστά και στη συνέχεια να τα αξιοποιεί. Επίσης θα πρέπει να δοθούν οικονομικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες για την αποκατάσταση των διατηρητέων κτιρίων αλλά και αντικίνητρα για όσους δεν τα συντηρούν».
Όσο αφορά στις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί, ο Γ. Δημαράς ανέφερε ότι «στο Υπουργείο επεξεργαζόμαστε το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπλαση των πόλεων προκειμένου να αποκτήσουμε άλλου είδους πόλεις με περισσότερο πράσινο, με πράσινες διαδρομές, ποδηλατοδρόμους».
Τέλος σε ερώτηση των δημοσιογράφων ως προς την συνταγματική αναθεώρηση, ο Γιώργος Δημαράς τόνισε πως είναι θετικός στην καθιέρωση διάταξης για την προστασία των ζώων, όμως η διάταξη αυτή πρέπει να προστεθεί στο άρθρο 5 ή 25 του Συντάγματος και όχι στο 24, καθώς η αναθεώρηση του άρθρου 24 θα μπορούσε να επιφέρει κίνδυνο να τροποποιηθούν οι διατάξεις για την προστασία των δασών.
Σχετικά Άρθρα
- Πως τα δις ευρώ των «Εξοικονομώ» θα πιάσουν τόπο- τι πρέπει να γίνει άμεσα
- Ο έλεγχος της στατικής επάρκειας κτιρίου
- Έργα 72 εκατ. ευρώ ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων του στρατού
- COP15 για τη βιοποικιλότητα: βήματα ελπίδας και άλματα απογοήτευσης
- e- ΕΦΚΑ: αντίστροφη μέτρηση για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας
- ΚΕΔΕ: 4 μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης