ecopress
Λύσεις για δασωμένους αγρούς, εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις και ιδιοκτησιακά προβλήματα, που αναδείχθηκαν από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών σε όλη τη χώρα θα δοθούν... ΥΠΕΝ: «δεν θα γίνει άρση των Δασικών Χαρτών – έρχεται νομοθετική λύση»

Λύσεις για δασωμένους αγρούς, εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις και ιδιοκτησιακά προβλήματα, που αναδείχθηκαν από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών σε όλη τη χώρα θα δοθούν με νομοθετική ρύθμιση, που θα ψηφιστεί στη Βουλή εντός του καλοκαιριού ανακοίνωσε ο υφυπουργός ΠΕΝ Γιώργος Αμυράς,  κατά την επίσκεψη του στη Μάνη και τη Μεσσηνία.

-«Δεν θα κάνουμε άρση των δασικών χαρτών, διότι χάρη στους δασικούς χάρτες ξέρουμε πια πού υπάρχουν προβλήματα και εμείς θα τα λύσουμε τα προβλήματα, που είναι άλυτα εδώ και πάρα πολλά χρόνια» τόνισε ο υφυπουργός ΠΕΝ, ενώ παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν σφάλματα κατά την ανάρτηση των χαρτών», αναφέροντας ότι «η δημόσια διοίκηση θα τα λύσει χωρίς κόπο για τον πολίτη και χωρίς κανένα κόστος».

Δείτε εδώ στο ecopress: Δασικοί χάρτες: οι τελικές νομοθετικές λύσεις για δικαιώματα ιδιοκτητών και κυριότητα δημοσίου

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Θανάση Λαγού στην «Ελευθερία της Μεσσηνίας» οι ανακοινώσεις του κ Αμυρά, ο οποίος απάντησε σε ερωτήματα και για ειδικά θέματα, όπως τα ιδιοκτησιακά των αγροτικών ακινήτων και τις δυνατότητες δόμησης αγροτικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων κ.α έγιναν στη διάρκεια ευρείας συνάντησης στο Δημαρχείο της Καρδαμύλης,  με τη συμμετοχή τοπικών βουλευτών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και τοπικών φορέων και κατοίκων.

Έξω από το Δημαρχείο Μανιάτες είχαν ξεδιπλώσει πανό διαμαρτυρίας κατά των δασικών χαρτών ενώ μετά τη συνάντηση η Επιτροπή Αγώνα Μάνης με ανακοίνωσή της δηλώνει ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της σύσκεψης για τους δασικούς χάρτες με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο Δημαρχείο της Καρδαμύλης, τόσο οι Μεσσήνιοι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και Αλέξης Χαρίτσης, οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Νίκων Τζίνιέρης, όσο και ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, τόνισαν την ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα των δασικών χαρτών.

Νομοθετική λύση το καλοκαίρι

Ο υφυπουργός ΠΕΝ ανέλαβε δέσμευση να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί στους δασικούς χάρτες με νόμο εντός του καλοκαιριού, ιδίως  τα προβλήματα των εκτάσεων που έχουν χαρακτηριστεί ΑΔ (δασωμένος αγρός) ή ΔΑ (εκχερσωμένη έκταση με βάση τις αεροφωτογραφίες του 1946). Συγκεκριμένα ο κ. Αμυράς δήλωσε ότι:

-«Οι δασικοί χάρτες είναι μία μεταρρύθμιση που όλοι την θέλουμε και την χρειάζεται η χώρα, διότι δυστυχώς είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει δασικούς χάρτες, δεν έχει δασολόγο, δεν έχει κτηματολόγιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είμαστε εδώ για να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες, τους κτηνοτρόφους, τους αγρότες, τους ιδιοκτήτες γης, ότι όπου υπάρχουν σφάλματα κατά την ανάρτηση των χαρτών η δημόσια διοίκηση θα τα λύσει χωρίς κόπο για τον πολίτη, χωρίς κανένα κόστος. Παράλληλα θα δώσουμε νομοθετικά λύσεις σε ζητήματα που ήταν άλυτα εδώ και 70 – 80 χρόνια. Δηλαδή ποια; Το ιδιοκτησιακό ζήτημα που εδώ στη Μάνη έχει ιδιαίτερη σημασία, τα δασωμένα χωράφια, οι αγροί που διασώθηκαν στο πέρασμα του χρόνου και πρέπει να επιστρέψουν στην αρχική τους χρήση και στον αρχικό τους χαρακτήρα. Και σαφέστατα ζητήματα που έχουν να κάνουν με πολύ πιο πολύπλοκα ζητήματα, όπως τα εκχερσωμένα πρώην δάση που όμως εδώ στη Μεσσηνία και στη Μάνη δεν είναι έντονα. Είμαστε λοιπόν εδώ για να δώσουμε λύσεις. Λύσεις που θα εξυπηρετούν διπλό σκοπό. Και να προστατεύουμε το δάσος, όπου υπάρχει δάσος και να απελευθερώνουμε τις δυνάμεις των πολιτών για να αξιοποιήσουν τη γη τους κατά το δοκούν και σύμφωνα με το νόμο».

Άρση των δασικών χαρτών

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Αμυράς τόνισε ότι: «Δεν θα κάνουμε άρση των δασικών χαρτών, διότι χάρη στους δασικούς χάρτες ξέρουμε πια πού υπάρχουν προβλήματα και εμείς θα τα λύσουμε τα προβλήματα, που είναι άλυτα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εδώ και 50 – 60 χρόνια τουλάχιστον έχουμε τα ίδια προβλήματα που ξανά και ξανά οι πολίτες αντιμετωπίζουν μπροστά τους σαν τον Σίσυφο που φτάνει στην κορυφή και πάλι φτου κι απ’ την αρχή. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοιτάει κατάματα τα ζητήματα και βρίσκει λύσεις σύμφωνα με το Σύνταγμα, με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και την κοινή λογική».

Διάψευση υποσχέσεων

Σχετικά με παρόμοιες υποσχέσεις που έχουν δοθεί στο παρελθόν και διαψεύστηκαν, ο κ. Αμυράς είπε: «Εμείς λοιπόν έχουμε συστήσει στο υπουργείο μία ομάδα εργασίας εν είδει νομοπαρασκευαστικής, στην οποία συμμετέχουν κοφτερά, λαμπρά μυαλά και επιστήμονες, νομικοί, δασολόγοι, αλλά και άνθρωποι της αγοράς, μελετητές, τοπογράφοι. Ετοιμάζουμε νομοθετικές ρυθμίσεις. Αυτή είναι μια δέσμευση που κάνουμε δημοσίως. Άρα ο κάθε πολίτης θα μας κρίνει πλέον εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο, ώστε όταν θα έχω την τιμή να με ξαναφιλοξενήσετε εδώ, να μπορείτε να μου πείτε ότι επιτέλους λύθηκε, κάτι που παραμένει άλυτο εδώ και 100 χρόνια».

Δόμηση  

Σχετικά με το αν θα επιτρέπεται η δόμηση, ώστε να είναι επισκέψιμα τα αγροκτήματα, ο υφυπουργός είπε: «Εμείς θέλουμε οι νέοι αγρότες να επιστρέψουν στη γη τους και η γη τους να τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πολλές διαφορετικές δραστηριότητες, συνυφασμένες βεβαίως με τον αγροτικό τους χαρακτήρα, να είναι ανοιχτές προς τον κόσμο, ανοιχτές προς τα νέα ρεύματα της οικονομίας. Και για αυτό λοιπόν εμείς θέλουμε τον αγρότη πρωτοπόρο και μπροστά σε αυτή την προσπάθεια».

Επιδοτήσεις

Για τις επιδοτήσεις ο κ. Αμυράς δήλωσε: «Καμία μα καμία επιδότηση αγρότη και κτηνοτρόφου δεν πρόκειται να φύγει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Ίσα-ίσα το αντίθετο γίνεται. Τώρα που επιτέλους αποκτήσαμε αναρτημένους χάρτες για όλη την επικράτεια της χώρας, πρώτη φορά συμβαίνει αυτό στα ιστορικά από σύσταση ελληνικού κράτους, μπορούμε να ξέρουμε πώς να προστατεύσουμε και το δάσος, αλλά και πώς θα απελευθερώσουμε τις υγιείς οικονομικές δυνάμεις».

Συμβόλαια ιδιοκτησίας

Για τις εκτάσεις που υπάρχουν συμβόλαια ιδιοκτησίας ο κ. Αμυράς είπε: «Αν υπάρχει όπως λέτε ιδιοκτησιακό καθεστώς ο ιδιώτης έχει την απόδειξη ότι του ανήκει και στο χαρακτήρα που γράφει το συμβόλαιό του. Σε τέτοιες περιπτώσεις λοιπόν, κινείται η διαδικασία του λεγόμενου πρόδηλου σφάλματος χωρίς να πληρώσει ο πολίτης τίποτε, απευθύνεται στη Δασική Υπηρεσία και οφείλει η Δασική Υπηρεσία να τα διορθώσει».

Όταν οι δημοσιογράφοι παρατήρησαν πως η υπηρεσία δεν τα διορθώνει, ο κ. Αμυράς απάντησε: “Θα τα διορθώσει διότι εμείς έχουμε δώσει τις οδηγίες. Γι’ αυτό άλλωστε δώσαμε έξι μήνες παράταση στους χρόνους των προθεσμιών, ώστε η δημόσια διοίκηση να διορθώσει αυτά ακριβώς».

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: “ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ”

Ο βουλευτής Γ Γιάννης Λαμπρόπουλος δήλωσε: “Οι δασικοί χάρτες είναι μια μεγάλη ιστορία για τη χώρα μας. Είναι μια μεγάλη υποχρέωση για τη χώρα μας. Έπρεπε να έχουν τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια. Έστω και σήμερα πρέπει να προχωρήσουμε, αλλά πρέπει να προχωρήσουν χωρίς αδικίες σε βάρος των πολιτών. Δεν πρέπει οι πολίτες να χάσουν τις περιουσίες τους. Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους, από όλα τα κόμματα. Πρέπει να αντιμετωπιστεί διακομματικά, γιατί πρέπει να λυθεί με συναίνεση χωρίς το Συμβούλιο της Επικρατείας, χωρίς ενστάσεις και προσφυγές. Έτσι λοιπόν θα προχωρήσουμε μπροστά και θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες για ανάπτυξη σε κάθε περιοχή, σε κάθε νομό και κυρίως εδώ στη Μεσσηνία και στη Μάνη που έχουν τεράστιες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης”.

 ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ: “ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ”

Ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης δήλωσε: “Μεγάλη συζήτηση για το μεγάλο πρόβλημα. Ποιο είναι αυτό: Οι δασικοί χάρτες. Σε αυτόν εδώ το χώρο που βρισκόμαστε, τον Οκτώβριο του 2019 σε επίσκεψη του νέου πρωθυπουργού τότε, Κυριάκου Μητσοτάκη, του είχε τεθεί το ζήτημα των δασικών χαρτών. Αμέσως μου είχε ζητήσει μια επιστολή για το θέμα, γνωρίζοντας ότι το κατέχω λόγω και της ιδιότητάς μου ως μηχανικός. Η επιστολή αυτή του δόθηκε αμέσως στα χέρια και κοινοποιήθηκε στον κ. Χατζηδάκη και στον κ. Γεραπετρίτη. Και υπάρχει και σήμερα στον κ. Αμυρά από την ανάληψη των καθηκόντων του. Ήδη είναι στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή αυτή η επιστολή και μαζί και με άλλα στοιχεία. Οδηγούμαστε σε μια νομοθετική ρύθμιση το καλοκαίρι η οποία θα λύσει τα περισσότερα προβλήματα. Όσον αφορά την περιοχή μας, ιδιοκτησιακό, δασωμένοι αγροί, γρήγορη διεκπεραίωση των αντιρρήσεων και απαλοιφή από τις επιτροπές όλων των προηγούμενων που σας ανέφερα, ώστε να μείνουν ελάχιστα ως προς τις επιτροπές να επιλυθούν ζητήματα, θα δώσουν οριστική λύση για τους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα η ξεκάθαρη νομοθέτηση θα σταματήσει να επιδέχεται ερμηνειών από τον εκάστοτε δασάρχη, ώστε να πάψουν συμπολίτες μας να βλέπουν τους δασάρχες ως δυνάστες. Είναι τα κυριότερα θέματα που πρέπει να επιλυθούν. Οι δεσμεύσεις ήταν τέτοιες ώστε είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι. Ένα τεράστιο πρόβλημα θα έρθει σε αίσιο τέλος με σωστές λύσεις και θα δώσει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να αξιοποιήσουν τις ιδιοκτησίες που έχουν κληρονομήσει. Εδώ θα είμαστε πάλι το καλοκαίρι μετά τη νομοθέτηση για να δούμε αν φέραμε τα αποτελέσματα που δεσμευτήκαμε ότι θα φέρει”.

ΜΑΝΤΑΣ: “ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΛΥΣΗ”

Ο βουλευτής Περικλής Μαντάς δήλωσε: “Στόχος της κυβέρνησης είναι να λύσει οριζόντια τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών στη χώρα μας. Η επίσκεψη του υπουργού, του κ. Αμυρά εδώ στη Μάνη σήμερα είχε σκοπό την καταγραφή των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή και ταξινομούνται σε 3 βασικές κατηγορίες. Πρώτον, οι δασωμένοι αγροί, δεύτερον το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τρίτον οι χορτολιβαδικές εκτάσεις. Οι αποφάσεις είναι συγκεκριμένες. Κοιτάμε τα προβλήματα κατάματα και βάζουμε το κράτος να λύσει τα προβλήματα, ώστε να μπορέσει ο πολίτης να απαγκιστρωθεί από το ζήτημα. Το κράτος μπροστά. Αυτό το δόγμα θα ακολουθήσουμε και θα το πάμε μέχρι τέλους”.

ΧΑΡΙΤΣΗΣ: “ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ”

Ο βουλευτής Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: “Στη σημερινή σύσκεψη επιβεβαιώθηκε αυτό το οποίο είχε απαντήσει γραπτώς ο υφυπουργός σε ερώτηση που του είχα καταθέσει μόλις πριν από 2 εβδομάδες σε σχέση με το ζήτημα των δασικών χαρτών. Ότι δηλαδή πρόκειται για μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, μια συνταγματική, αλλά και κοινωνική θα έλεγα, υποχρέωση της χώρας μας, η οποία δυστυχώς για δεκαετίες έμεινε σε εκκρεμότητα από το παλιό πολιτικό σύστημα και η οποία τα τελευταία χρόνια έχει πάρει το δρόμο της υλοποίησης. Βεβαίως, όπως επεσήμανα στη σύσκεψη αυτή κάθε μεταρρύθμιση και ειδικά μια μεγάλη μεταρρύθμιση για να είναι επιτυχημένη πρέπει να κατακτά την κοινωνική συναίνεση. Εδώ έχουμε το ζήτημα των δασικών χαρτών που ειδικά για την περιοχή της Μάνης, αλλά και για ολόκληρη τη Μεσσηνία είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει δημιουργήσει σημαντικές αντιδράσεις. Κατέθεσα από τη μεριά μας προτάσεις που έχουν κατατεθεί και επισήμως στη Βουλή με θεσμικό τρόπο, με τη μορφή της τροπολογίας, για το πώς ειδικά για την περιοχή της Μάνης μπορεί να επιλυθεί αυτό το ζήτημα. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι η δουλειά της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο, θα οδηγήσει σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα αντιμετωπίζει ακριβώς αυτές τις περιπτώσεις που υπάρχει μία καταφανής αδικία που θέτει σε κίνδυνο αγροτική παραγωγή, θέτει σε κίνδυνο αναπτυξιακές δραστηριότητες της περιοχής. Αυτό θα ανοίξει και το δρόμο για την ολοκλήρωση αυτής της πολύ σημαντικής μεταρρύθμισης, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των δασών, αλλά και ταυτόχρονα για να καθοριστεί επιτέλους στη χώρα μας μετά από τέσσερις δεκαετίες αυτό το οποίο στις άλλες χώρες της Ευρώπης ήδη θεωρείται δεδομένο. Θα περιμένουμε, το είπα και κλείνοντας προς τον υπουργό, θα περιμένουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις του υπουργείου, γιατί βεβαίως θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε στα χέρια μας σαφείς προτάσεις πέρα από τη γενική κατεύθυνση που φάνηκε ότι συμφωνούμε για το πώς πρέπει να προχωρήσουν. Σαφείς προτάσεις για το πώς θα υλοποιηθεί, γιατί γνωρίζουμε πολύ ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Άρα να έχουμε τις ρυθμίσεις στα χέρια μας, να γνωρίζουμε τι προτείνει το υπουργείο και τότε εγώ ζήτησα να υπάρξει μια νέα συνάντηση, μια νέα σύσκεψη, έτσι ώστε να μιλήσουμε σε συγκεκριμένη βάση. Πλέον να δούμε τι ευσταθεί, τι μπορεί να προχωρήσει, τι πρέπει να αλλάξει για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα. Το κρίσιμο κατά τη γνώμη μου είναι να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση, την οποία την έχει ανάγκη η ελληνική Πολιτεία, την έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Να ολοκληρωθεί με έναν τρόπο βιώσιμο και με έναν τρόπο που να συναντά τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό θα προσπαθήσουμε και εμείς από τη μεριά μας και με τις προτάσεις που ήδη καταθέσαμε. Σας είπα για την τροπολογία πριν από λίγους μήνες, για την ερώτηση την οποία κατέθεσα εγώ προς τον υπουργό πριν από 2 μόλις εβδομάδες, αυτό κάναμε και με επίκαιρη επερώτηση 72 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα συζητηθεί τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή. Ακριβώς για αυτό το ακανθώδες ζήτημα να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτή τη μεταρρύθμιση με όρους κοινωνικής αποδοχής. Αυτό είναι το σημαντικό και περιμένουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις του υπουργείου”.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΑΝΗΣ

Η Επιτροπή Αγώνα Μάνης με ανακοίνωσή της δηλώνει ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της σύσκεψης για τους δασικούς χάρτες με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η Επιτροπή Αγώνα Μάνης συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση που οργανώθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) 6/5/2021 και ώρα 11 π. μ., από τον Δήμο Δυτικής Μάνης στο Δημαρχείο της έδρας του δήμου, στην Καρδαμύλη, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος – αρμόδιο για τους Δασικούς Χάρτες, Γιώργο Αμυρά. Τα μέλη της Επιτροπής εξέθεσαν στον κ. Αμυρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ενιαία Μάνη (Μεσσηνιακή και Λακωνική) με την πατρογονική γη των Μανιατών εξ αιτίας της πρακτικής των Δασαρχείων Καλαμάτας και  Γυθείου, τα οποία κορυφώνονται με τη σύνταξη των δασικών χαρτών και του Εθνικού Κτηματολογίου. Ουσιαστικά, τονίστηκε ότι οι Μανιάτες χάνουμε τις περιουσίες μας, επειδή έμειναν ακαλλιέργητες, χωρίς να το απαγορεύει κανένας νόμος. Αυτές χαρακτηρίζονται ως «δασικές εκτάσεις», γεγονός που ισούται με άτυπη δήμευση από το κράτος, αφού μας απαγορεύουν πλέον να τις αγγίξουμε! Από την πλευρά του ο κ. Αμυράς αναγνώρισε ότι οι Μανιάτες έχουμε δίκιο και το υπουργείο αναζητά λύσεις, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που λιμνάζουν επί πολλές δεκαετίες. Μετά τη συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, η Επιτροπή Αγώνα:

  • Διαπιστώνει την πρόθεση του υφυπουργού κ. Αμυρά να επιλύσει χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι Μανιάτες με τη γη μας με σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα λάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος.
  • Θεωρεί πολύ θετικό το γεγονός ότι ο κ. υφυπουργός γνωρίζει σε βάθος το πρόβλημα της Μάνης και αναγνωρίζει πως οφείλει η Πολιτεία να το λύσει χωρίς την χρηματική, χρονική και ψυχική επιβάρυνση των Μανιατών.
  • Αναμένει τις προαναφερόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να προβεί σε ανάλυση και εκτίμησή τους, δηλαδή να διαπιστώσει αν πραγματικά λύνουν τα προβλήματα και απελευθερώνουν τους Μανιάτες από τον ζυγό του Δασαρχείου.
  • Εκτιμά ότι ήταν θετική και στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος της Μάνης, η παρουσία και ενημέρωση των βουλευτών Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλου, Περικλή Μαντά, Μίλτου Χρυσομάλλη και Αλέξη Χαρίτση. Ως επίσης θετική εκτιμά την τοποθέτηση του δημάρχου Δυτικής Μάνη Δημήτρη Γιαννημάρα, καθώς και των εκπροσώπων των παρατάξεων του δήμου.
  • Ο αγώνας και η ενημέρωση της Επιτροπής προς τον κ. Αμυρά θα συνεχιστεί και στις 7/5/2021 και ώρα 11 π. μ. στο Δημαρχείο Ανατολικής Μάνης, στο Γύθειο, όπου θα υπάρξει ανάλογη σύσκεψη και έκθεση των προβλημάτων που προκύπτουν από τους δασικούς χάρτες”.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας