ecopress
Του Αργύρη Δεμερτζή/ Αναλυτική και ολοκληρωμένη ενημέρωση για τον  πολεοδομικό  νόμο  4495/17, με τις προσθήκες και τις αλλαγές, που έχουν περιληφθεί στη νομοθεσία, όπως... ΥΠΕΝ – Παρουσίαση: Δομημένο περιβάλλον και ηλεκτρονικά συστήματα έκδοσης οικοδομικών αδειών – Ο νόμος 4495/17

Του Αργύρη Δεμερτζή/

Αναλυτική και ολοκληρωμένη ενημέρωση για τον  πολεοδομικό  νόμο  4495/17, με τις προσθήκες και τις αλλαγές, που έχουν περιληφθεί στη νομοθεσία, όπως επίσης και για την εφαρμογή των νέων ηλεκτρονικών συστημάτων  για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος περιλαμβάνει  ολοκληρωμένη παρουσίαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που το ecopress εξασφάλισε και φέρνει στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για επικαιροποιημένη παρουσίαση της Σταυρούλας Αγρίου, η οποία είναι ειδική σύμβουλος  του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη. Η παρουσίαση συγκεντρώνει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και αποτελεί βάση αναφοράς και πολύτιμο ενημερωτικό υλικό για τους μηχανικούς αλλά και τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Ενημερωτικές εκδηλώσεις

Σημειώνεται ότι η κα Αγρίου, έμπειρη πολιτικός μηχανικός, με μεγάλη επιστημονική και επαγγελματική πείρα στη δημόσια διοίκηση και την αντιμετώπιση τεχνικών θεμάτων είναι από τους βασικούς συντελεστές και πρωτεργάτες του επιτελείου του ΥΠΕΝ, στην διαμόρφωση και εφαρμογή των  νέων θεσμικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων της πολεοδομικής  και χωροταξικής νομοθεσίας και την ενεργοποίηση των νέων ψηφιακών συστημάτων, που υλοποιεί το ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με το ΤΕΕ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι παρουσιάσεις της Σ. Αγρίου, συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στις ενημερωτικές εκδηλώσεις,  με θέμα «Δομημένο Περιβάλλον και Ηλεκτρονικά Συστήματα: η Ηλεκτρονική έκδοση Οικοδομικών Αδειών», που οργανώνονται με μεγάλη συμμετοχή μηχανικών σε όλη την Ελλάδα από το ΥΠΕΝ και το ΤΕΕ, στις οποίες η ειδική σύμβουλος του ΥΠΕΝ είναι από τους βασικούς εισηγητές.

Η παρουσίαση

  • Ειδικότερα η παρουσίαση της Σταυρούλας Αγρίου,  με τίτλο «νόμος 4495/17  (167 Α/3-11-2017) Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλ­λοντος και άλλες διατάξεις και αλλαγές με το ν.4513/18 (101 Α/2018)» περιλαμβάνει αναλυτική ενημέρωση για τις παρακάτω ενότητες:ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  • ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΔΕΙΩΝ
  • ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ,
  • ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ,
  • ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ,
  • ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΥΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ,
  • ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ,
  • ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ,
  • ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ
  • ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ,
  • ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ
  • ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
  • ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ
  • ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ,
  • ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

Κατηγορίες αδειών

Για την κατηγοριοποίηση του  τρόπου έκδοσης  αδειών γίνεται αναλυτική αναφορά στις:

-ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΔΕΙΩΝ 1: Χορηγούνται  ύστερα από έλεγχο της αρμόδιας Υ.ΔΟΜ., εντός  ενός (1) μηνός

-ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΔΕΙΩΝ  2 : Χορηγούνται ύστερα από έλεγχο της αρμόδιας Υ.ΔΟΜ. εντός  δύο (2) μηνών

-ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΔΕΙΩΝ 3: Εκδίδονται αυτόματα ύστε­ρα από την ηλεκτρονική υποβολή του φακέλου με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις αναγκαίες μελέτες,  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΟΡΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ & ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ  ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ

-ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΡΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ :  Ο τρόπος έκδοσης και τα στοιχεία που υποβάλλονται.

-ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΟΡΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ

-Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής Κλίμακας,  πως εκδίδονται  και τα κατά περίπτωση ειδικά δικαιολογητικά

-Εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται Οικοδομική Άδεια

-Προέγκριση οικοδομικής άδειας

-Στατιστικά  ΤΕΕ για προέγκριση

-Γνωστοποίησης πρόσθετων εργασιών

Επίσης περιλαμβάνεται παρουσίαση (ΦΕΚ 4747 Β/23-10-2018) της  τροποποίηση της αριθμ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/ 6983/23.7.2018 απόφασης του Υπουργού Περι­βάλλοντος και Ενέργειας «Διαδικασίες ηλεκτρονι­κής υποβολής, ελέγχου και έκδοσης των διοικητι­κών πράξεων του άρθρου 29 του ν. 4495/2017 και καθορισμός ηλεκτρονικών υπηρεσιών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 33 του ν. 4495/2017» (ΦΕΚ Β’ 3136), όπως ισχύει. Όπως επίσης παρουσίαση των νέων ρυθμίσεων, που περιελήφθησαν στο πρόσφατο νόμο του ΥΠΕΝ για πολεοδομικά και ενεργειακά θέματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΝ Κας Σ. ΑΓΡΙΟΥ

 

 

 

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας