ecopress
Το δεύτερο διεθνές συνέδριο του δικτύου CIVINET Greece-Cyprus είναι γεγονός, ενώνοντας για πρώτη φορά δυνάμεις με το φεστιβάλ Athens Jazz! Θα λάβει χώρα στις... 2nd CIVINET Forum: βιώσιμη κινητικότητα και κλιματική ουδετερότητα

Το δεύτερο διεθνές συνέδριο του δικτύου CIVINET Greece-Cyprus είναι γεγονός, ενώνοντας για πρώτη φορά δυνάμεις με το φεστιβάλ Athens Jazz!

Θα λάβει χώρα στις 28-30 Μαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και θα αποτελέσει ένα τριήμερο καινοτόμων δράσεων της διεθνούς κοινότητας του CIVITAS, όπου περίπου 500 πολιτικοί, επιστήμονες, μηχανικοί του δημόσιου τομέα, σπουδαστές, εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων και start-up, ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών, καλλιτέχνες, αλλά και απλοί πολίτες θα συμμετέχουν σε μια μεγάλη ανοιχτή συζήτηση για τη βιώσιμη κινητικότητα και την κλιματική ουδετερότητα.

ΜεέναμότοεμπνευσμένοαπότοNewEuropeanBauhaus: «movingmoresustainably, makingourlivesbettertogether», το 2ndCIVINET Forum έρχεται να κεφαλαιοποιήσει την εμπειρία και την επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων της ομάδας του CIVINET:

1st CIVINET Forumτο 2021 στoν OTE

Mediterranean Mobility Forumτο 2022 στονΟΤΕ

INCIRCLE Circular Tourism Weekendτο 2022 στηνΑίγινα

1st Outta Climate Festivalτο 2023 στονΆγιοΔημήτριο

Οι δράσεις του 2ndCIVINETForum,με πυρήνα το μεγάλο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης  (Αεριοφυλάκιο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ») το INNOVATHENS και τους περιβάλλοντες χώρους τους, θα περιλαμβάνουν:

  • παρουσιάσεις και συζητήσεις ειδικών για την βιώσιμη κινητικότητα
  • ενημέρωση για χρηματοδοτικά εργαλεία για την καινοτομία στην Ευρώπη
  • επιτυχημένα παραδείγματα από πόλεις της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης,
  • καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα,
  • συμπεράσματα από έρευνες και δράσεις σε ελληνικά και ευρωπαϊκά νησιά,
  • μια ξεχωριστή ημερίδα για την βιωσιμότητα στον κλάδο του πολιτισμού

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με μια σειρά παράλληλων δράσεων προκειμένου οι συμμετέχοντες να έχουν βιωματική εμπειρία των νέων εξελίξεων στην θεματική της βιώσιμης κινητικότητας και της αστικής αναζωογόνησης. Αυτές αφορούν παράλληλα εργαστήρια στον χώρο του INNOVATHENS, υπαίθριαέκθεση και δοκιμές καινοτόμων προϊόντων κινητικότητας στον περιβάλλοντα χώρο της Τεχνόπολης, θεματικές ξεναγήσεις στην πόλη της Αθήνας, όπως επίσης έναζωντανό πείραμα / ανοιχτό εργαστήρι για το πως μπορούμε να αλλάξουμε έναν δρόμο γειτονιάς με λύσεις χαμηλού κόστους μέσα σε τρεις μόνο μέρες!

Το 2ndCIVINETForum ενώνει αυτήν τη φορά τις δυνάμεις του με το AthensJazz, μία σύμπραξη που εμπνέεται από την ταυτότητα του φεστιβάλ και του οργανισμού της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. To ετήσιο ραντεβού των φίλων της τζαζ θα πραγματοποιηθεί 27/5-2/6 (καθημερινά από τις 21.00 και μετά), όπου το κοινό του συνεδρίου θα μπορέσει να ζήσει μία αυθεντική, φεστιβαλική εμπειρία με πολλή μουσική και παράλληλες δράσεις όπως MeetMarket, StreetFood, και την έκθεση φωτογραφίας Metapolis.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (κάθε μέρα 9.00-17.00):

Ημέρα 1: Επιτυχημένες εφαρμογές βιώσιμης κινητικότητας από πόλεις της Ελλάδας και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα

Ημέρα 2: Η βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις και τα χρηματοδοτικά προγράμματα καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ημέρα 3: Βιωσιμότητα και κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά και στον κλάδο του πολιτισμού

Η είσοδος στο συνέδριο θα είναι ελεύθερη για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, αλλά παρέχονται ειδικά πακέτα υπηρεσιών προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες και τις φόρμες εγγραφής για ομιλητές, χορηγούς και απλούς συμμετέχοντες: https://civinet.gr/nea/.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας