ecopress
H Alumil με συστηματική εκπαίδευση – κατάρτιση σε κρίσιμους τομείς εταιρικής διακυβέρνησης προετοιμάζει τα επόμενα στελέχη της, ώστε να γίνουν μελλοντικοί managers και να... Alumil: επενδύει στην εκπαίδευση και εξέλιξη των εργαζομένων της

H Alumil με συστηματική εκπαίδευση – κατάρτιση σε κρίσιμους τομείς εταιρικής διακυβέρνησης προετοιμάζει τα επόμενα στελέχη της, ώστε να γίνουν μελλοντικοί managers και να ηγηθούν σημαντικών τμημάτων του ελληνικού Ομίλου με διεθνή δραστηριότητα στον σχεδιασμό και την παραγωγή αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου.

«Στο σημερινό ανταγωνιστικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, η επένδυση στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των εργαζομένων δεν αποτελεί μόνο στρατηγικό πλεονέκτημα αλλά και μια ουσιαστική πράξη εταιρικής υπευθυνότητας», τονίζει η Alumil , με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Εκπαιδευτικού Πρόγραμμα L.E.A.D. (Leadership, Excellence And Development), για στελέχη της και συγκεκριμένα αναφέρει ότι:

«Με στόχο τη συνεχή εξέλιξη των ανθρώπων μας, οι οποίοι αποτελούν την κινητήριο δύναμή μας, πραγματοποιήσαμε, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης και Κατάρτισης του ΣΕΒ, το εξατομικευμένο πρόγραμμα L.E.A.D, προετοιμάζοντας εργαζόμενους της εταιρείας μας με υψηλό δυναμικό (HiPo) να γίνουν μελλοντικοί managers και να ηγηθούν σημαντικών τμημάτων μας.

Το πρόγραμμα L.E.A.D. υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις μας στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2023, παρέχοντας 133 ώρες εντατικής εκπαίδευσης σε 12 στελέχη μας που έχουν ήδη ή θα αναλάβουν σύντομα θέσεις management».

Οι 12 συμμετέχοντες από την Alumil στο πρόγραμμα L.E.A.D. είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε μια πληθώρα αντικειμένων, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες για να ανταποκριθούν και να διαπρέψουν στους υφιστάμενους και μελλοντικούς ρόλους τους.

Αναλυτικά τα πεδία στα οποία εκπαιδεύτηκαν τα στελέχη της Alumil είναι: 

Ηγεσία: Διερεύνηση διαφορετικών στιλ ηγεσίας, βελτίωση ικανοτήτων στη λήψη αποφάσεων και τρόποι έμπνευσης και παρακίνησης ομάδων για την επίτευξη συλλογικών στόχων.

Διαχείριση έργων: Γνώσεις σχετικά με τον αποτελεσματικό σχεδιασμό, την εκτέλεση, την παρακολούθηση και τη διαχείριση έργων, ώστε να διασφαλίζεται η έγκαιρη παράδοσή τους.

Διαχείριση χρόνου και άγχους: Τεχνικές βελτιστοποίησης αποδοτικότητας, αποτελεσματικής ιεράρχησης καθηκόντων και διατήρησης ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής.

Επαγγελματική ηθική και υπευθυνότητα: Ικανότητες λήψης αποφάσεων με ηθική, ακεραιότητα, δικαιοσύνη, υπευθυνότητα και αφοσίωση στη μακροπρόθεσμη επιτυχία της εταιρείας.

Επικοινωνία και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού: Ανάπτυξη διαπροσωπικών και διατμηματικών επικοινωνιακών δεξιοτήτων και αποτελεσματική διαχείριση ανθρώπινων πόρων και επίλυσης προβλημάτων.

Υγεία και ασφάλεια: Εντοπισμός και ελαχιστοποίηση πιθανών κινδύνων, με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος που συμβάλλει στην ευημερία των εργαζομένων.

Ομαδικότητα και συνεργασία: Ικανότητες συνεχούς ανάπτυξης και καθοδήγησης ομάδας, αξιοποίηση ανατροφοδότησης από μέλη της ομάδας.

Σύστημα 5S και Λιτή Παραγωγή: Γνώσεις σχετικά με τον εξορθολογισμό των διαδικασιών, την εξάλειψη της σπατάλης και τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας μέσω του συστήματος 5S και των αρχών της Λιτής Παραγωγής.

Διαχείριση κινδύνων και κρίσεων: Δεξιότητες σχετικά με τον εντοπισμό, την αξιολόγηση και τη διαχείριση κινδύνων και κρίσεων.

-«Επενδύοντας στη συστηματική εκπαίδευση και ανάπτυξη των ανθρώπων μας με εξατομικευμένα προγράμματα όπως το L.E.A.D., καταφέρνουμε η ομάδα μας να είναι άρτια καταρτισμένη και πάντα προετοιμασμένη για νέες προκλήσεις, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων μας και οδηγώντας την εταιρεία μας στην κορυφή» τονίζει η Alumil.

Πηγή: alumil.com

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας