ecopress
Η γαλλικών συμφερόντων εταιρεία εξυπηρέτησης πελατών Webhelp Hellas στεγάζεται πλέον στο εμβληματικό κτίριο της «Ελευθεροτυπίας», αφού προηγήθηκε ανακατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων με κανόνες βιοκλιματικού... Alumil: πως μεταμορφώθηκε το εμβληματικό κτίριο της «Ελευθεροτυπίας»

Η γαλλικών συμφερόντων εταιρεία εξυπηρέτησης πελατών Webhelp Hellas στεγάζεται πλέον στο εμβληματικό κτίριο της «Ελευθεροτυπίας», αφού προηγήθηκε ανακατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων με κανόνες βιοκλιματικού σχεδιασμού ενώ η συνολική κτιριακή υποδομή εξοπλίστηκε με προηγμένα κουφώματα και υαλοπετάσματα αλουμινίου υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Eνημερωτικό σημείωμα της ALUMIL για το νέο Κτίριο Γραφείων της Webhelp Hellas έχει ως εξής:

Η πρόκληση

Η ολική μεταμόρφωση ενός εμβληματικού κτιρίου, που ωστόσο είχε μείνει σε αδράνεια για χρόνια, αποτέλεσε μια πολύπλευρη πρόκληση. Ο σχεδιασμός ενός νέου κτιρίου που θα ενσωματώνεται αρμονικά στον αστικό ιστό της Αθήνας και παράλληλα θα πληροί τα σύγχρονα κριτήρια της αειφόρου δόμησης, ήταν το μεγάλο διακύβευμα.

Η λύση

Ένα εμβληματικό κτίριο που για χρόνια στέγαζε μια από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία ελληνικές εφημερίδες, την Ελευθεροτυπία, μεταμορφώθηκε πλήρως και είναι έτοιμο για μια καινούργια σελίδα. Η γαλλικών συμφερόντων εταιρεία εξυπηρέτησης πελατών Webhelp Hellas, θα στεγάζεται πλέον στο πάλαι ποτέ ιστορικό κτίριο επί της οδού Μίνωος στον Νέο Κόσμο.

Την αρχιτεκτονική μελέτη ανέλαβε το γραφείο Θύμιος Παπαγιάννης & Συνεργάτες, την κατασκευή η ΕΛΙΝ Τεχνική, ενώ υπεύθυνη για το project management του έργου ήταν η εταιρεία Dimand.

Ουσιαστικά πρόκειται για εξαώροφο κτίριο με δυο υπόγεια και δώμα συνολικής επιφάνειας 15.173,42 τμ. Οι όψεις του κτιρίου σχεδιάστηκαν με σεβασμό τόσο στην πρότερη ιστορία του, όσο και στον ευρύτερο αστικό ιστό που το περιβάλλει. Ο συνολικός σχεδιασμός εκπέμπει κύρος και η καθαρότητα στις γραμμές αποπνέει ασφάλεια.

Δόθηκε μεγάλη έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, με την εφαρμογή αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού σύμφωνα με το νέο αυστηρό σύστημα LEED 4.1. Το ισόγειο – πέραν του lobby – διαθέτει εστιατόριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και γυμναστήριο. Στους ορόφους 1 έως 6 αναπτύσσονται οι χώροι των γραφείων.

Η συνολική κτιριακή υποδομή εξοπλίστηκε με προηγμένα κουφώματα και υαλοπετάσματα αλουμινίου υψηλής ενεργειακής απόδοσης, που παράλληλα προσφέρουν μέγιστο επίπεδο λειτουργικότητας και ασφάλειας, ταιριάζοντας απόλυτα με το όραμα του νέου βιοκλιματικού σχεδιασμού.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

Ανοιγόμενο θερμομονωτικό σύστημα SUPREME S77

Περιγραφή

Tο σύστηµα SUPREME S77 αποτελεί το καινοτόµο και προηγµένο ανοιγόµενο θερµοµονωτικό σύστηµα µοντέρνας γραµµής της ALUMIL, το οποίο ανταποκρίνεται στις υψηλές των προηγμένων αγορών. Είναι ιδανικό για στιβαρές κατασκευές αυστηρών προδιαγραφών και µέγιστης ασφάλειας.

Πλεονεκτήματα

-Πολύ σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας χάρη στην πολύ υψηλή ενεργειακή απόδοση επιπέδου Passive House

-Υψηλό επίπεδο ασφάλειας

-Εξαιρετικό επίπεδο ηχομόνωσης

-Ευκολία στη χρήση και υψηλή λειτουργικότητα

-Μοντέρνα εμφάνιση

-Εύκολη πρόσβαση κατά τη χρήση, με προδιαγραφές για ΑΜΕΑ και παιδιά

-Πληθώρα εναλλακτικών λύσεων

-Εξαιρετική ποιότητα με πιστοποιημένες επιδόσεις κουφώματος

-Αυξημένη στατικότητα και λειτουργικότητα σε ακραία φυσικά φαινόμενα

-Κατάλληλο για κατασκευές Passive House στη ζώνη ζεστού/εύκρατου κλίματος

Περισσότερα εδώ

Σύστημα υαλοπετασμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης SMARTIA M7

Περιγραφή

Το SMARTIA Μ7 είναι ένα ολοκληρωµένο σύστηµα για υαλοπετάσµατα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, το οποίο προσφέρει ποιοτικές κατασκευές µε άριστη σχέση τιµής-ποιότητας και απαντά σε όλες τις απαιτήσεις στατικής και ασφάλειας.

Πλεονεκτήματα

-Υψηλή Ενεργειακή απόδοση

-Αυξημένo επίπεδο άνεσης στο χώρο

-Αυξημένo επίπεδο Ασφάλειας

-Αυξημένo επίπεδο Ηχομόνωσης

-Μέγιστη Λειτουργικότητα

-Ενίσχυση Φυσικού φωτισμού

-Εγγυημένη ποιότητα στις επιδόσεις του υαλοπετάσματος

-Αυξημένη στατικότητα και λειτουργικότητα σε ακραία φυσικά φαινόμενα

-Ευελιξία στην κατασκευή

-Πληθώρα εναλλακτικών ειδικών λύσεων προσαρμοσμένες στο εκάστοτε κτίριο

-Ευκολία χρήσης με ηλεκτρική κίνηση

Περισσότερα εδώ

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας