«Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, τα πρώτα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας, μετά τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. Για τις επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα από τον κορωνοϊό θα ισχύσει αναστολή του ΦΠΑ και των εισφορών».
Αυτά δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» και τους δημοσιογράφους, κ. Νίκο Ρογκάκο και κ. Παναγιώτη Στάθη, στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:
«Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να δοθούν 100 εκατ. ευρώ ως εγγύηση στις Τράπεζες για να δώσουμε εγγυήσεις ως 500 εκατ. ευρώ δάνεια μόνο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Λόγω του κορωνοϊού, συζητάμε αυτό το ποσό να αυξηθεί και να φτάσει ενδεχομένως το 1 δισ. ευρώ. Μέχρι τον Ιούνιο, εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να πάρουν δάνεια, θα μπορούν να πάρουν».
Σχετικά Άρθρα
- Στα 632 εκατ. ευρώ οι ενισχύσεις του «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα»
- EQUIFUND II: ενίσχυση 200 εκατ. ευρώ για νεοφυείς επιχειρήσεις
- Τρεις τουριστικές επενδύσεις σε Ερμιονίδα, Αστακό και Πεταλιούς
- Χρηματοδότηση έργων φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία
- ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ: δάνεια ύψους 2,2, δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ: νέα δάνεια ύψους 780 εκ. ευρώ σε επιχειρήσεις










