-«Η ενίσχυση των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων από ιδιώτες μηχανικούς  και το γεγονός ότι αυτοί θα έχουν δικαίωμα υπογραφής, εφόσον θα έχουν την ευθύνη... ΟΤΑ: αναπτυξιακό «κλειδί» ιδιώτες μηχανικοί με υπογραφή

-«Η ενίσχυση των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων από ιδιώτες μηχανικούς  και το γεγονός ότι αυτοί θα έχουν δικαίωμα υπογραφής, εφόσον θα έχουν την ευθύνη μίας μελέτης ή επίβλεψης ενός έργου, αποτελούν δύο μεγάλες τομές για τους ΟΤΑ, που σπάνε αγκυλώσεις  και δημιουργούν συνθήκες αναπτυξιακής δυναμικής για τους δήμους».

Τη θέση αυτή διατυπώνει ο Διονύσης Κεκάτος, με την διπλή ιδιότητα του μηχανικού και αυτοδιοικητικού παράγοντα, καθώς είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ- ΠΕΑ) Τμήματος Αττικής και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο θα προσδώσει στους δήμους η ενίσχυση των τεχνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ από ιδιώτες μηχανικούς που θα επιλεχθούν από το μητρώο της ΕΕΤΑΑ  αναφέρει σε δήλωση του ο αρχιτέκτων μηχανικός και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης. κ. Διονύσης Κεκάτος.

Ο Διονύσης Κεκάτος υπογραμμίζει ακόμη, ότι η σπουδαιότητα και εντέλει η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου μέτρου, οφείλεται κυρίαρχα στο γεγονός, ότι δίνονται αποφασιστικές αρμοδιότητες στους ιδιώτες μηχανικούς, καθώς αυτοί θα έχουν δικαίωμα υπογραφής εφόσον θα έχουν την ευθύνη μίας μελέτης ή επίβλεψης ενός έργου σε κάποιο δήμο:  «Είναι δύο θετικές τομές για που σπάνε αγκυλώσεις  και δημιουργούν συνθήκες αναπτυξιακής δυναμικής για τους δήμους όλης της χώρας», αναφέρει.

Υπογραμμίζει ακόμη, ότι το μητρώο της ΕΕΤΑΑ δεν θα πρέπει να κλείσει ποτέ. θα πρέπει να μείνει ανοιχτό και μετά τη λήξη του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».  Τονίζει επίσης, ότι ενίσχυση των υποστελεχωμένων δήμων σε τεχνικό προσωπικό είναι δυστυχώς μία πραγματικότητα. Εφόσον το μητρώο της ΕΕΤΑΑ παραμένει πάντοτε ανοιχτό, θα δοθεί η δυνατότητα ακόμη και στους πιο μικρούς δήμους, να μπορούν εφεξής με τη συμμετοχή των ιδιωτών μηχανικών να αξιοποιούν τους μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτους πόρους του ΕΣΠΑ για σημαντικά αναπτυξιακά έργα σύμφωνα με τις ανάγκες της εκάστοτε περιοχής και των τοπικών κοινωνιών».

Τέλος αναφέρει ότι η πρόσληψη 50 μηχανικών στην ΕΕΤΑΑ σε συνδυασμό με τις αποσπάσεις μηχανικών από τη Γενική Κυβέρνηση, θα βοηθήσει στη δημιουργία μίας συμπαγούς τεχνικής υπηρεσίας, στην ΕΕΤΑΑ,  ώστε να μπορέσει να συνδράμει αποτελεσματικά τους υποστελεχωμένους ΟΤΑ .

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας