Ανάπτυξης: Νέο νομοσχέδιο για μείωση ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία
ΕνέργειαΕπιχειρήσειςΟικονομία 5 Νοεμβρίου 2018 Αργύρης

«Ως το τέλος Νοεμβρίου ψηφίζουμε το νομοσχέδιο, που μεταξύ άλλων στόχος είναι να μειωθεί και το ενεργειακό κόστος στη Βιομηχανία, μέσα από συνεννοήσεις των συναρμόδιων υπουργείων, ώστε τα μέτρα να ικανοποιούν όλες τις πλευρές».
Αυτά ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στην Α΄ΒΙΠΕ Βόλου, σε εκδήλωση της ΕΒΕΤΑΜ, για τα εγκαίνια των υπερσύγχρονων Ηλεκτροτεχνικών Εργαστηρίων της εταιρίας και την πιστοποίηση του νέου σήματός της.
Ο κ Πιτσιόρλας είπε ακόμη ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η παραγωγή ξανά στην Ελλάδα, προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και αξίας, τα οποία θα είναι εμπορεύσιμα διεθνώς. Υπογράμμισε ο ίδιος ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή νομοσχέδιο για τη στήριξη της Βιομηχανίας και τη σύνδεση της καινοτομίας με την παραγωγή, μέσω του οποίου θα ρυθμίζονται τρόποι εξυγίανσης και υλοποίησης τεχνολογικών πάρκων, όπως στα Οινόφυτα της Βοιωτίας.
Ο πρόεδρος της ΕΒΕΤΑΜ Κώστας Στουρνάρας υπογράμμισε άλλωστε σκιαγραφώντας το πλαίσιο λειτουργίας της εταιρίας ότι «μοναδικός λόγος ύπαρξης της ΕΒΕΤΑΜ είναι η παροχή υψηλών υπηρεσιών προς την ελληνική Βιομηχανία».
Ο κ. Πιτσιόρλας ειδικότερα επισήμανε ότι «ως κυβέρνηση κλείσαμε ένα μεγάλο και επώδυνο κύκλο για τη χώρα, βγαίνοντας από τα μνημόνια και παρά την κρίση έχουμε λαμπρά δείγματα αξιοποίησης, αφού κεντρικό στοιχείο αυτής της περιόδου είναι η γνώση. Είναι η καινοτομία που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και στόχος μας είναι να παντρέψουμε τη γνώση και την παραγωγή. Η απόσταση όμως είναι τεράστια μεταξύ γνώσης και παραγωγής αφού υπάρχει η επονομαζόμενη “κοιλάδα του θανάτου” και εμείς πρέπει να καλύψουμε αυτή την απόσταση, αφού η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών παγκοσμίως στη γνώση, αλλά από τις τελευταίες στην πατέντα». Και ο υπουργός συμπλήρωσε ότι «ως κυβέρνηση αυξήσαμε τις δαπάνες για την έρευνα και πρέπει να αλλάξουμε το υπάρχον παλαιό θεσμικό πλαίσιο».
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ανέφερε ότι «στόχος είναι η βιομηχανική παραγωγή να καλύπτει το 12% του ΑΕΠ της χώρας και είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε πολλά».
Σχετικά Άρθρα
- Ανελκυστήρες: αρχές Ιουλίου, οι νέες ρυθμίσεις στη Βουλή
- Ανάπτυξης: «εμπρακτη στήριξη στη βιομηχανία αλουμινίου»
- ΓΓ Βιομηχανίας: στην κορυφή της ατζέντας το ενεργειακό κόστος επιχειρήσεων
- ΒΙΠΕ Σίνδου: νέες επενδύσεις15,5 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2025
- Αγροφωτοβολταϊκά: τι θα ισχύσει για πάρκα και καλλιέργειες
- Βιομηχανία: νέα κίνητρα για εξοπλισμό πράσινης μετάβασης