ecopress
Την ικανοποίησή του για την αναστολή των οικοδομικών δραστηριοτήτων για 14 μέρες στη Μύκονο, εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς. Όπως... Αναστολή της οικοδομής στη Μύκονο, λόγω κρούσματος κορονοϊού

Την ικανοποίησή του για την αναστολή των οικοδομικών δραστηριοτήτων για 14 μέρες στη Μύκονο, εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς. Όπως έγινε γνωστό, μία γυναίκα που διαμένει στη Μύκονο βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και διακομίστηκε  στο νοσοκομείο ‘’Σωτηρία”, ενώ ο ΕΟΔΥ έχει προχωρήσει στην ιχνηλάτηση των επαφών της.

mixanikoi

Όπως εξηγεί ο κ. Κουκάς, εδώ και είκοσι μέρες έχει αναδείξει στο δήμο του – και με την ιδιότητά του ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ – την ανάγκη να σταματήσει η οικοδομική δραστηριότητα στο νησί τουλάχιστον στις περιοχές όπου υπάρχει έντονη, προκειμένου να επιτευχθεί η μη περαιτέρω διάδοση του ιού.  Ωστόσο, η απόφαση αυτή ήταν κάτι που έπρεπε να ληφθεί σε κεντρικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού, μετά την διάγνωση του πρώτου κρούσματος συνεδρίασε το συντονιστικό τοπικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου, όπου και τους ανακοίνωσε την πρότασή του που είχε καταθέσει προ 20 ημερών. «Η πρόταση αυτή έγινε ομόφωνα δεκτή, και σε άμεση επικοινωνία με τον πρωθυπουργό την καταθέσαμε ολοκληρωμένα και εγγράφως. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έδειξαν άμεσα αντανακλαστικά, και όντως σήμερα ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε την αναστολή κάθε οικοδομικής δραστηριότητας στο νησί της Μυκόνου για 14 μέρες, κάτι το οποίο μας ικανοποίησε πάρα πολύ», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ τονίζει ότι «για τη δημοτική μας αρχή προέχει η υγεία και όχι η οικονομία».

‘Άμεση ήταν και η ανταπόκριση του Κέντρου Υγείας της Μυκόνου, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Κουκά, είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για την εμφάνιση κρούσματος. «Είμαστε μία πρωτοβάθμια δομή υγείας και η δομή αυτή καλείται να ανταπεξέλθει και να διαχειριστεί γύρω στα 40.000 περιστατικά ετησίως. Αναφορικά με την COVID-19 , εδώ και τρεις εβδομάδες βρεθήκαμε να προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό το πιθανό κρούσμα που έγινε πραγματικότητα χθες. Τοποθετήσαμε ένα isobox, ως εξεταστήριο έξω από τη δομή του κέντρου υγείας, καθώς και δύο για νοσηλείες, που έχουν 4 ξεχωριστά δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα με τα κρεβάτια τους, τον εξοπλισμό τους κλπ. Ως εκ τούτου προφυλάσσουμε, τόσο το υγειονομικό μας προσωπικό, όσο και τους ασθενείς που προσέρχονται στο Κέντρο Υγείας», υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του κέντρου υγείας Μυκόνου, Ντίνα Σαμψούνη, ενώ προσθέτει ότι η απόφαση της αναστολής των οικοδομικών εργασιών για 14 μέρες αποτελεί μία «ευτυχή έκβαση», διότι κατά τη διάρκεια των οικοδομικών εργασιών που πραγματοποιούνταν, συγχρωτίζονταν αρκετοί εργαζόμενοι που απασχολούνταν.

Πολιτική προστασία

Προσήλθε πριν από δύο 24ωρα με συμπτώματα, γυναίκα 69 ετών στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου όπου και έγιναν όλες οι σχετικές εξετάσεις και βρέθηκε θετική στον ιό Covid-19. «Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της ιχνηλάτησης που ακολουθήθηκε και προκειμένου να αποφευχθεί φαινόμενο επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή της νόσου αποφασίστηκε η αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στο νησί για 14 μέρες» ανακοίνωσε  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση της Πέμπτης για την πανδημία

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθηνε έκκληση στους κατοίκους του νησιού να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς «η κατάσταση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη». Όπως είπε «χρήζει άμεσης αντιμετώπισης», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την λήψη επιπλέον μέτρων εφόσον χρειαστεί.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας