ecopress
Μάχη για τη διάνοιξη των τοπικών οδικών αρτηριών, την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων και την προστασία ευάλωτων ομάδων πληθυσμού δίνουν οι δήμοι της Αττικής. ... Δήμοι: η μάχη με την κακοκαιρία

Μάχη για τη διάνοιξη των τοπικών οδικών αρτηριών, την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων και την προστασία ευάλωτων ομάδων πληθυσμού δίνουν οι δήμοι της Αττικής. 

Σε συνοικίες της Αθήνας όπως είναι η Κυψέλη, το Γκύζη, το Πολύγωνο και το Παγκράτι, που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα από τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας, έχει ρίξει από το πρωί το βάρος του ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με τον δήμο, «και σε αυτές τις περιοχές η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί σύντομα, καθώς συνεχίζουν να πραγματοποιούνται διαρκείς επιχειρήσεις αποχιονισμού και ρίψεις αλατιού».

46 οχήματα

Σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του, επιχειρούν συνολικά 46 οχήματα και μηχανήματα έργου του δήμου -συμπεριλαμβανομένων 22 μεγάλων εκχιονιστικών μηχανημάτων- προκειμένου να αποκατασταθεί, το συντομότερο δυνατό, η εύρυθμη λειτουργία της πρωτεύουσας. Επίσης, από το πρωί τριάντα συνεργεία, 140 εργαζόμενοι με καλαθοφόρα και φορτηγά καθώς επίσης και πεζοπόρα τμήματα με ειδικά εργαλεία, βρίσκονται στους δρόμους με αποκλειστικό έργο την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως η πτώση δέντρων και τυχόν προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό.

Καταγραφή ζημιών    

Ταυτόχρονα, κλιμάκια του δήμου και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα, καταγράφουν τις όποιες ζημιές ή προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η αντικατάσταση των δέντρων που καταστράφηκαν με φύτευση νέων.

Μηχανήματα

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα εκχιονιστικά και τ’ άλλα ειδικά οχήματα -μηχανήματα έργου κράτησαν ανοιχτές «όλες τις βασικές αρτηρίες: Αθηνάς, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, Λιοσίων, Ιερά Οδό, Φιλελλήνων, Βασ. Όλγας, Βασ. Κωνσταντίνου, Πατησίων, Αχαρνών, Αλεξάνδρας, Λένορμαν, λεωφόρο Αθηνών, Πέτρου Ράλλη, Αγίας ‘Αννης, Πανόρμου, Πλατεία Βάθη, παράδρομο Εθνικής Οδού, Κωνσταντινουπόλεως» όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Όπως επίσης και την πρόσβαση στους περιμετρικούς δρόμους αλλά και τα προαύλια όλων των νοσοκομείων της Αθήνας, εξασφαλίζοντας την ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών, των οχημάτων και των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.   «Είναι χαρακτηριστικό ότι στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία, 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Λαϊκό, Παίδων, Ελπίς, ‘Αγιος Σάββας, Ερυθρός Σταυρός, Παμμακάριστος, Αρεταίειο, Ιπποκράτειο, Αλεξάνδρα, Έλενα, Γηροκομείο, Λητώ, δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα, καθώς ειδικά εκχιονιστικά επιχειρούσαν ολόκληρη τη νύχτα», τονίζεται στην ανακοίνωση.Συνολικά περισσότεροι από 150 τόνους αλατιού έχουν ριχθεί από το βράδυ της Δευτέρας στο οδικό δίκτυο του δήμου.

 Δήμαρχος Βριλησσίων:«Δεν το βάζουμε κάτω»

«Δεν το βάζουμε κάτω μέχρι να βγούμε όλες και όλοι ασφαλείς», αναφέρει ο δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξένος Μανιατογιάννης. Σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «Η κατάσταση στη χώρα, στην Αττική, καθώς και στην πόλη μας, παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Δεν το βάζουμε κάτω μέχρι να βγούμε όλες και όλοι ασφαλείς από αυτήν τη καιρική διακινδύνευση, έχοντας ως προτεραιότητα την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

 Επιχειρούμε αδιάλειπτα

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Βριλησσίων Από την έναρξη των ακραίων καιρικών φαινομένων επιχειρούμε αδιάλειπτα με άνω των δεκαπέντε (15) μηχανημάτων και οχημάτων της πολιτικής προστασίας και των αρμόδιων υπηρεσιών και των εξωτερικών συνεργατών του δήμου, με στόχο την καλύτερη δυνατή διαχείριση των πρωτόγνωρων ακραίων χιονοκαταιγίδων και των δραματικών συνεπειών τους στη λειτουργία της πόλης.Συγκεκριμένα, επιχειρούν 2 φορτωτές JCB εκχιονισμού, 2 ειδικά μηχανήματα «μαχαίρια» εκχιονισμού, 2 μικροί φορτωτές τύπου «bob cat», 2 οχήματα ρίψης αλατιού και πλειάδα δημοτικών και ιδιωτικών οχημάτων μεταφοράς του προσωπικού των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και ύδρευσης, καθώς και για την κάλυψη κάθε άλλης κατεπείγουσας ανάγκης.

Καθαρισμοί δρόμων

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακατάπαυστα για τον καθαρισμό των δρόμων, για τις απαραίτητες ρίψεις αλατιού, για την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων, για τις άμεσες παρεμβάσεις βοήθειας σε οχήματα χωρίς αλυσίδες, για τις αναγκαίες μετακινήσεις ευάλωτων ατόμων με προβλήματα υγείας και για κάθε άλλη αναγκαία κινητοποίηση κοινωνικής ευθύνης Υπενθυμίζω σε όλες και σε όλους, την αυστηρή οδηγία και των κρατικών αρμόδιων αρχών να παραμείνουμε όλοι στα σπίτια μας ώστε να μείνουμε ασφαλείς, αποφεύγοντας οποιαδήποτε μετακίνηση που δεν είναι αναγκαία, είτε με αυτοκίνητο είτε ως πεζοί, μέχρι την υποχώρηση του χιονιά. Αυτό, ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα για περισσότερες αναγκαίες παρεμβάσεις από τα δημοτικά συνεργεία και από τις ομάδες έκτακτης ανάγκης των κρατικών και περιφερειακών φορέων διαχείρισης της κρίσης (ΔΕΔΔΗΕ, ΣΠΑΠ κλπ. Για οποιαδήποτε μετακίνηση έκτακτης ανάγκης, παρακαλώ χρησιμοποιήστε απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες χιονιού και ακολουθείστε τις σαφείς οδηγίες των αρμόδιων αρχών Πολιτικής Προστασίας και μη θέτετε την ασφάλεια και τη ζωή, τη δική σας και των άλλων, σε κίνδυνο.

 Σε 24 ώρη λειτουργία

«Όλες οι δυνάμεις του Δήμου Βριλησσίων βρίσκονται σε 24ωρη λειτουργία και επιχειρούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών των ακραίων καιρικών φαινομένων, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, με υπευθυνότητα και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο. Μάχομαι μαζί με τους συνεργάτες μου και ευελπιστώ ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία χωρίς δραματικές συνέπειες για την πόλη μας και τους ανθρώπους της».

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας