ecopress
Υδραυλικά έργα απορροής ομβρίων υδάτων συνολικού προϋπολογισμού 2.852.000 ευρώ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τα έργα... Δήμος 3 B: νέα αντιπλημμυρικά και κτιριακά έργα

Υδραυλικά έργα απορροής ομβρίων υδάτων συνολικού προϋπολογισμού 2.852.000 ευρώ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τα έργα εγκρίθηκαν μετά την υποβολή ώριμων μελετών από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και οι παρεμβάσεις αφορούν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Οδού Αφροδίτης στην περιοχή Καμίνι της Βάρκιζας, στην περιοχή της Οδού Πάσχου στον Ασύρματος Βάρης στην περιοχή των  οδών Μπουμπουλίνας, Αθηναΐδος και Ρόδου στη Δ.Ε. Βούλας καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πανοράματας Βούλας. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί άμεσα από την Περιφέρεια Αττικής με την επίβλεψη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και να ξεκινήσει να υλοποιείται το συντομότερο δυνατόν.

Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα συζητείται η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου κατασκευή του ρέματος Χερώματος – Μηλαδέζας σε δια περιφοράς συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και στο Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και μετά την έγκριση της το έργο συνολικού προϋπολογισμού 18 εκ ευρώ θα είναι ώριμο για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Σημειώνεται πως με την κατασκευή των έργων αυτών ολοκληρώνεται η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης αφού ήδη έχουν κατασκευαστεί ή είναι σε εξέλιξη αντίστοιχα υδραυλικά έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 30 εκ. ευρώ

Έργα  με επιχορήγηση από το Πράσινο Ταμείο

Παράλληλα σημαντικά έργα υποδομής στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης, έπειτα και από την εξασφάλιση σημαντικής επιχορήγησης από το Πράσινο Ταμείο ύψους 444.085 ευρώ. Το πρώτο έργο αφορά την ανακατασκευή και μετατροπή του «κόκκινου κτιρίου» σε πολιτιστικό κέντρο και το δεύτερο την λειτουργική αναβάθμιση, ανακαίνιση και διαμόρφωση των σχολικών κτιρίων του Δήμου, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν και από ίδιους πόρους του Τεχνικού Προγράμματος.

Το έργο «Ανακατασκευή, προσθήκη και αλλαγή χρήσης από κατοικία σε Πολιτιστικό Πολυχώρο διώροφου κτιρίου της οδού Βασιλέως Παύλου 51, στη Δ.Ε. Βούλας» εξασφάλισε χρηματοδότηση 175.688,84€, το σύνολο του ποσού που απαιτείται για την ανακατασκευή του και περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου, συγκεκριμένα υποστύλωση της οροφής ισογείου και ορόφου, εργασίες στην θεμελίωση, στις λιθοδομές και τα υποστυλώματα του ισογείου, στις δοκούς και πλάκες οροφής ισογείου και κατασκευή κλιμακοστασίου.

Το έργο «Λειτουργική αναβάθμιση, ανακαίνιση και διαμόρφωση σχολικών κτιρίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης», συνολικού προϋπολογισμού 560.969, εξασφάλισε 268.397€ χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο και τα υπόλοιπα 292.572 θα χρηματοδοτηθούν από ίδιους πόρους και αφορά παρεμβάσεις των προαύλιων χώρων και των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός των σχολικών μονάδων 1ο Νηπιαγωγείο Βούλας, Νηπιαγωγείο Βουλιαγμένης, 4ο Νηπιαγωγείο Βούλας, 5ο Νηπιαγωγείο Βούλας, 1ο Δημοτικό Βούλας, 3ο Δημοτικό Βούλας, Δημοτικό Βουλιαγμένης, Δημοτικό Δίλοφου, 1ο Δημοτικό Βάρης, 1ο Γυμνάσιο Βούλας, 2ο Γυμνάσιο Βούλας και 1ο Γυμνάσιο Βάρης. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει την ανακαίνιση των σχολικών γηπέδων και τη προμήθεια κατάλληλου αθλητικού εξοπλισμού, υλικών προέκτασης των υφιστάμενων περιφράξεων, συνθετικού χλοοτάπητα, κατάλληλων απαιτήσεων για την κάλυψη των αναγκών των εκάστοτε χώρων τοποθέτησης, ξύλινη πέργκολα και καλαμωτή, κουφώματα αλουμινίου για την αντικατάσταση των υπαρχόντων στο 1ο Γυμνάσιο Βάρης, προμήθεια όλων των απαραίτητων οργάνων παιδικής χαράς και χυτού ελαστικού δαπέδου για τα νηπιαγωγεία, εργασίες απομάκρυνσης μπασκετών, λοιπών υφιστάμενων αθλητικών εξοπλισμών, παλαιών οργάνων και δαπέδων παιδικής χαράς, υφιστάμενου χλοοτάπητα και υφιστάμενων κουφωμάτων.

Με την ολοκλήρωση των δύο σημαντικών παρεμβάσεων, πλέον η πόλη μας θα αποκτήσει ένα νέο πολυχώρο πολιτισμού ο οποίος θα αποτελέσει την κοιτίδα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και των καλλιτεχνικών δρώμενων που λαμβάνουν χώρα εντός του Δήμου μας που θα στεγάσει το Δημοτικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας για την υποστήριξη νέων, νεοφυών και υφισταμένων επιχειρήσεων, σημείο αναφοράς για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και την τοπική κοινωνία, ενώ θα δημιουργηθούν ασφαλείς και ενεργειακά, περιβαλλοντικά και αισθητικά αναβαθμισμένες σχολικές υποδομές για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας, που ενισχύουν την ποιότητα της εκπαίδευσης και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας