ecopress
Σε 19 περιοχές του δήμου Αθηναίων ολοκληρώθηκαν ισάριθμα έργα ανάπλασης με φυτεύσεις δέντρων και φυτών αλλά και έργα αποκατάστασης πεζοδρομίων και αστικού εξοπλισμού μέσα... Δήμος Αθηναίων: 19 πράσινες αναπλάσεις τον Αύγουστο

Σε 19 περιοχές του δήμου Αθηναίων ολοκληρώθηκαν ισάριθμα έργα ανάπλασης με φυτεύσεις δέντρων και φυτών αλλά και έργα αποκατάστασης πεζοδρομίων και αστικού εξοπλισμού μέσα στον Αύγουστο. Ποιές είναι οι γειτονιές της Αθήνας που πρασίνισαν.

Με εντατικούς ρυθμούς -που συνεχίστηκαν και μέσα στον Αύγουστο- ο Δήμος Αθηναίων υλοποιεί το μεγάλο πρόγραμμα ανάπλασης και αναζωογόνησης του συνόλου των χώρων πρασίνου της πόλης. Νέα δέντρα και φυτά προσφέρουν πολύτιμο οξυγόνο, αλλά και χρώμα σε κεντρικές πλατείες, άλση, πάρκα, πεζόδρομους και νησίδες, αναμορφώνοντας μέρα με τη μέρα τις 129 γειτονιές της Αθήνας.

Το πρόγραμμα της ανάπλασης

Το πρόγραμμα της ανάπλασης του πρασίνου υλοποιείται βάσει λεπτομερούς σχεδιασμού, που εξασφαλίζει πάνω από όλα την ορθή χρήση και κατανάλωση νερού, μέσω της αναβάθμισης και πλήρους αυτοματοποίησης του αρδευτικού συστήματος. Παράλληλα, αποκαθίστανται φθορές, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, αντικαθίστανται κυβόλιθοι και άλλες σκληρές επιφάνειες και «αναζωογονείται» ο αστικός εξοπλισμός (υπαίθρια καθιστικά, κάγκελα κλπ.).

  Οι 19 αναπλάσεις του Αυγούστου

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα στον Αύγουστο, ολοκληρώθηκαν συνολικά 19 τέτοιες νέες πράσινες αναπλάσεις σε πυκνοδομημένες γειτονιές, όπως η Κυψέλη, η Νεάπολη, το Γουδή, ο Νέος Κόσμος, το Παγκράτι, το Μεταξουργείο, ο Βοτανικός, τα Πατήσια, το Γκύζη και οι Αμπελόκηποι. Συγκεκριμένα, οι πλατείες Ασκληπιού, Κοτζιά, Αυδή, Φλέμινγκ, Λαού, Παπαδιαμάντη, Αμφιτρίτης, Αγίου Θωμά, Ιπποκρατείου, Αγ. Σώστη και Γκύζη, οι πεζόδρομοι Πυθέου, Αγ. Ζώνης και Φωκίωνος Νέγρη, ο Λόφος Λαμπράκη, οι Σ. Πάτση, Δουργούτι, Πύρλα και Δαγκλή, επανασχεδιάστηκαν σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας και πλέον αποτελούν σύγχρονους χώρους αστικού πρασίνου και αναψυχής με σημαντικά περιβαλλοντικά και λειτουργικά οφέλη για την πόλη, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Οι εργασίες

Οι εργασίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Πρασίνου και Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, περιλάμβαναν τη φύτευση νέων δέντρων, χιλιάδων εποχιακών φυτών και θάμνων, αλλά και την τοποθέτηση χλοοτάπητα στους χώρους πρασίνου. Παράλληλα, την ίδια περίοδο, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης στις νησίδες επί των οδών Μπούσγου – Αλεξάνδρας, Καλλιρόης – Θεοφιλοπούλου και Κατεχάκη.  Σημειώνεται ότι οι εργασίες ανάπλασης, περιλάμβαναν εκτός από τις φυτεύσεις των δέντρων και των μεσογειακών φυτών, εμπλουτισμό του χώματος με εδαφοβελτιωτικά, τοποθέτηση χλοοτάπητα, όπου υπήρχε ανάγκη, και αναβάθμιση του συστήματος άρδευσης.

Δηλώσεις

«Ενισχύουμε την πόλη με πράσινο και επομένως με σκιά και πολύτιμο οξυγόνο. Η Αθήνα είναι μία πόλη στην οποία ανά κάτοικο αντιστοιχούν ελάχιστα τετραγωνικά πρασίνου. Στο βαθμό που περνά από το χέρι μας, αυτό αλλάζει. Το κάνουμε στοχευμένα και με πρόγραμμα. Οι τελευταίες “πράσινες” αναπλάσεις αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού, που δείχνει το όραμά μας να “χτίσουμε” μία βιώσιμη πόλη για τα επόμενα χρόνια. Με καθημερινά έργα μικρής κλίμακας, αλλά υψηλής αξίας, θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε την ποιότητα ζωής των Αθηναίων», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας, τόνισε: «Η καλύτερη προετοιμασία της πόλης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, καθώς και η διαχείριση και η επέκταση του πρασίνου, αποτελούν προτεραιότητες για τον Δήμο Αθηναίων. Εργαζόμαστε μεθοδικά για να αυξήσουμε τα τετραγωνικά μέτρα πρασίνου ανά κάτοικο».

 

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας