ecopress
Δήμος Αθηναίων και Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης συμπράττουν με στόχο την ενίσχυση του εξοπλισμού ανακύκλωσης του κεντρικού δήμου, με τελευταία ενέργεια, την παράδοση τεσσάρων νέων ... Δήμος Αθηναίων: ανακύκλωση με νέα οχήματα & 3.023 μπλε κάδους

Δήμος Αθηναίων και Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης συμπράττουν με στόχο την ενίσχυση του εξοπλισμού ανακύκλωσης του κεντρικού δήμου, με τελευταία ενέργεια, την παράδοση τεσσάρων νέων  οχημάτων και την ταυτόχρονη έναρξη ενημερωτικής καμπάνιας  των πολιτών για τα  οφέλη και την εφαρμογή της ανακύκλωσης, με τον κεντρικό δήμο να έχει βγάλει στους δρόμους  3.023 μπλε κάδους.

«Η προσπάθεια για μια Αθήνα καθαρή, βιώσιμη και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις περιβαλλοντικές προκλήσεις δεν σταματάει ποτέ», αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων σε σχετική ανακοίνωσή, με αφορμή την παράδοση των τεσσάρων νέων οχημάτων  ανακύκλωσης, σημειώνοντας, ότι « συνεχίζει να ανανεώνει ριζικά και να ενισχύει τον εξοπλισμό ανακύκλωσης στην πόλη, αποδεικνύοντας την σταθερή προσήλωση του στη διαρκή προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της». Η συμφωνία και η στενή συνεργασία στην οποία προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Αθηναίων και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης ΑΕ (ΕΕΑΑ) αποφέρει καρπούς σύμφωνα με τον κεντρικό δήμο.

 Ειδική εκδήλωση

Σε ειδική εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, παραδόθηκαν στο Δήμο από την ΕΕΑΑ άλλα νέα 4 οχήματα. Ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των οχημάτων ανακύκλωσης σε 23 τα οποία παραδίδονται σταδιακά. Διαθέτουν ενσωματωμένο GPS και σύστημα ανάγνωσης καρτών  αναγνώρισης και ταυτοποίησης των μπλε κάδων, τα οποία «οργώνουν» τις γειτονιές της πρωτεύουσας. Σε καθημερινή βάση προχωρούν στην αποκομιδή των κάδων ανακύκλωσης, πραγματοποιώντας καθημερινά 38 δρομολόγια και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.

3.023 νέοι μπλε κάδοι

Την ίδια στιγμή περίπου 3.023 νέοι μπλε κάδοι έχουν τοποθετηθεί στις γειτονιές της Αθήνας, ώστε η ανακύκλωση να γίνει καθημερινή πρακτική και στάση ζωής για όλους μας.

 Εναρξη καμπάνιας

Η παράδοση των τεσσάρων νέων οχημάτων στο Δήμο σηματοδοτεί και την έναρξη της μεγάλης  εκστρατείας ενημέρωσης για την ανακύκλωση. Καμπάνια η οποία υλοποιείται από το Δήμο Αθηναίων και την ΕΑΕΕ και την οποία χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ.  Κώστας Μπακογιάννης και ο Πρόεδρος της ΕΕΑΑ κ. Μιχάλης Οικονομάκης.

Οι δηλώσεις

«Στο Δήμο της Αθήνας η συλλογή και η διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι ένα αναγκαίο κακό. Δεν είναι μόνο το κυρίαρχο συστατικό του «πολιτισμού της καθημερινότητας» που επιδιώκουμε να επικρατήσει σε κάθε μια, από τις 129 γειτονιές μας. Είναι άξονας του κεντρικού σχεδιασμού μας για το «αύριο» της πόλης με ζητούμενα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία, την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης, την αξιοποίηση του πλούτου που κρύβουν τα απορρίμματα. Η ανακύκλωση δεν είναι ούτε παλιά, ούτε νέα μόδα. Είναι ένα από τα σημαντικά όπλα που έχουμε για να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Να προστατεύσουμε το μεγάλο μας «κοινό» σπίτι. Ο Δήμος Αθηναίων παραλαμβάνει σήμερα και – ευχαριστεί την ΕΕΑΑ – τα 4 νέα οχήματα ανακύκλωσης, με τα οποία ενισχύονται σημαντικά ο στόλος και τα μέσα που έχει στη διάθεσή του.  Η πανδημία μας πήγε πίσω, και στο στόχο που είχαμε θέσει για την ανακύκλωση.  Αλλά όλοι μαζί μπορούμε να βρεθούμε ξανά μπροστά. Με ενημέρωση, εκπαίδευση και δράση.» σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μιχάλης Οικονομάκης από την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης δήλωσε: «Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο σύστημα των μπλε κάδων και η αξιόπιστη και αποτελεσματική λειτουργία της ΕΕΑΑ ευρύτερα είναι τα χαρακτηριστικά που δίνουν ώθηση στην Ελλάδα ώστε να επιτυγχάνει  τον Εθνικό Στόχο ανακύκλωσης συσκευασιών, καθόσον οι δραστηριότητες της ΕΕΑΑ από μόνες τους καλύπτουν το 96% του στόχου της χώρας. Αυτό το θετικό αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνεχή στήριξη των 3.000 συμβεβλημένων επιχειρήσεων, των πολιτών και τη συνεργασία της ΕΕΑΑ με την ΚΕΔΕ και τους 306 Δήμους. Από αυτή την εκδήλωση ενημέρωσης ξεκινάμε έναν νέο κύκλο ευαισθητοποίησης των πολιτών που ζουν και εργάζονται στο Δήμο Αθηναίων αλλά και όλων των  κατοίκων της χώρας, προκειμένου  να συμβάλλουν σημαντικά στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης της κοινωνίας. Ας είναι λοιπόν η σημερινή ημέρα η αρχή για να κινητοποιηθούμε, ώστε η ανακύκλωση να γίνει η καθημερινή συνεισφορά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος.»

Ενημέρωση πολιτών

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο «Ανακύκλωσε στους μπλε κάδους του Δήμου σου!» που πραγματοποιήθηκε από κοινού από το Δήμο Αθηναίων και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης  οι πολίτες που συμμετείχαν ενημερώθηκαν για το σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο στους μπλε κάδους, ενώ οι επαγγελματίες πληροφορήθηκαν για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις γυάλινες συσκευασίες τους από τους μπλε κώδωνες. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε ένα διασκεδαστικό διαγωνισμό γνώσεων γύρω από την ανακύκλωση με έπαθλο δύο ηλεκτρικά ποδήλατα.

 

 

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας