ecopress
Η ανταποδοτική ανακύκλωση πάει παραλία… Ένας νέο πολυχώρος ανακύκλωσης εγκαινιάστηκε στην Α΄ Ακτή Αλίμου. Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό παγκοσμίως Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο... Εγκαίνια σε ενεργειακά αυτόνομο «σπίτι» ανταποδοτικής ανακύκλωσης

Η ανταποδοτική ανακύκλωση πάει παραλία… Ένας νέο πολυχώρος ανακύκλωσης εγκαινιάστηκε στην Α΄ Ακτή Αλίμου.

Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό παγκοσμίως Κινητό Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, δηλαδή ένα κινητό «σπιτάκι της ανακύκλωσης», που είναι ενεργειακά αυτόνομο, καθώς χρησιμοποιεί φωτοβολταϊκά πάνελς, ώστε να αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες λειτουργίας του.

Με αφετηρία την παραλία Αλίμου, ο κινητός πολυχώρος ξεκινά από σήμερα «περιοδεία» στις παραλίες της Αττικής και στη συνέχεια σε νησιά της χώρας, διαδικασία που θα διαρκέσει έως αρχές Σεπτεμβρίου 2020.

«Το υπουργείο Εσωτερικών μιλά για το περιβάλλον με τα έργα του και τις δράσεις του. Γιατί πιστεύουμε βαθύτατα ότι δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία και ασφάλεια σε κάθε χώρα και σε όλο τον πλανήτη, χωρίς την προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Κατά την παρέμβασή του, τόνισε ότι στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος όλοι πρέπει να είμαστε μια ομάδα και ανακοίνωσε ότι στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», του οποίου οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στις επόμενες ημέρες από τον πρωθυπουργό και τον ίδιο, το 10% του προγράμματος θα αφορά τη διαχείριση στερεών αποβλήτων. Ανέφερε επίσης ότι σύντομα το υπουργείο Εσωτερικών θα χρηματοδοτήσει τους Δήμους για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, που παρίστατο στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στη συμβολή των αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα μας στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς πρόκειται για εταιρείες με πρωτοποριακή τεχνολογία. Έκανε λόγο για «εκπληκτική» διαχείριση της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση, χάρη της οποίας «η χώρα ανοίγει και πάλι στους τουρίστες».

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, από την πλευρά του σημείωσε ότι πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, ευχαρίστησε το υπουργείο Εσωτερικών για την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας αλλά και τον Αμερικανό πρέσβη «που συμβάλλει καταλυτικά στην ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, περιλαμβανομένου και του τομέα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης είπε ότι αποτελεί τιμή που το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκινά από τον Δήμο του και έστειλε ένα μήνυμα σε όλους τους δημότες του: «Κάντε την Ανακύκλωση καθημερινή συνήθεια, καθημερινό τρόπο ζωής. Έχει έρθει η ώρα, εδώ και πολύ καιρό, της ατομικής και προσωπικής ευθύνης. Ήδη θα έπρεπε η Ανακύκλωση να αποτελεί αυτονόητη καθημερινή πρακτική».

Στην εκδήλωση μεταδόθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος είναι πρεσβευτής της Ανταποδοτικής ανακύκλωσης. Ο σταρ του ΝΒΑ τόνισε ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε όλοι τα Σπιτάκια της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης γιατί «η ανακύκλωση είναι μια παγκόσμια προτεραιότητα και στον αγώνα αυτό είμαστε όλοι μια ομάδα. Γιατί η Ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας. Ας αφήσουμε στις επόμενες γενιές τον πλανήτη μας σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που τον παραλάβαμε», κατέληξε.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας