Την μελέτη για την αποπεράτωση του δικτύου αποχέτευσης της Ελευσίνας, προϋπολογισμού 176.471 ευρώ, ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής...

Την μελέτη για την αποπεράτωση του δικτύου αποχέτευσης της Ελευσίνας, προϋπολογισμού 176.471 ευρώ, ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου.

Σκοπός της μελέτης, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης είναι η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στην πόλη της Ελευσίνας και η περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Με τη λειτουργία του, προσέθεσε, αναμένεται άμεση και σημαντική συμβολή στην «ποιοτική προστασία του γενικότερου φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της περιοχής» σε μια περιοχή με έντονο οικιστικό, ιστορικό, πολιτιστικό και πολιτικό χαρακτήρα.

Η μελέτη (υδραυλική, τοπογραφική, γεωλογική και γεωτεχνική), αφορά στην αποπεράτωση της δεύτερης φάσης του έργου στο νότιο και νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης (μεταξύ αρχαιολογικού χώρου-Κανελοπούλου- Μιχ. Σιρμαλη -Εθνική Οδός Θηβών-Ελαιουργική). Η εκπόνησή της θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας και η δημοπράτηση από το Δήμο Ελευσίνας.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας