Της Ντίνας Καράτζιου/ Άνοιξε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα 60 εκατ. ευρώ για έργα καινοτομίας στις κατασκευές, την αστική κινητικότητα και έργα περιβάλλοντος. Στη μάχη για... EIT: χρηματοδότηση σε καινοτομίες κατασκευών και αστικής κινητικότητας

Της Ντίνας Καράτζιου/

Άνοιξε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα 60 εκατ. ευρώ για έργα καινοτομίας στις κατασκευές, την αστική κινητικότητα και έργα περιβάλλοντος.

Στη μάχη για την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών εντάσσεται δυναμικά και ένας από τους πλέον πρωτοπόρους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο λόγος για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation and Technology –EIT), το οποίο  κινητοποιεί επιπλέον 60 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα διεκδικήσουν επιχειρηματικά σχήματα καινοτομίας με έμφαση τις  start –ups αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω υποβολής σχετικών προτάσεων, με τις κατασκευές, την αστική κινητικότητα και τα πράσινα business plans εν γένει, να είναι από τους βασικούς επιλέξιμους τομείς.

Με όπλο την καινοτομία στη μάχη κατά του κορονωϊού

Η χρηματοδότηση των 60 εκατομμυρίων  είναι ανεξάρτητη πρωτοβουλία και δεν εντάσσεται στο πλέγμα των δράσεων που αφορούν το σχέδιο ανάκαμψης «Next Generation EU» Ανακοινώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας στις αρχές Μαϊου. Υποστηρίζει και αποτελεί την απάντηση του Ινστιτούτου στη μάχη της Ευρώπης κατά του κορωνοϊού και θα χρηματοδοτήσει επιχειρηματικά πλάνα καινοτομίας, τα οποία θα αναγεννήσουν τομείς και δραστηριότητες που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

Οι τομείς που θα κατευθυνθεί η χρηματοδότηση

Η χρηματοδότηση των 60 εκατομμυρίων ευρώ θα ενισχύσει τις προτάσεις που θα μπορέσουν να δώσουν καινοτόμες λύσεις σε οκτώ τομείς:   της Κλιματικής Αλλαγής, της Υγείας  της Ψηφιοποίησης,  της Αστικής Κινητικότητας, των Κατασκευών, των Πρώτων υλών, των τροφίμων και της ενέργειας. Τα οκτώ πεδία αντιστοιχούν στις οκτώ κοινότητες καινοτομίας που λειτουργούν υπό τη σκέπη του ινστιτούτου, και δημιουργήθηκαν για αυτόν ακριβώς τον σκοπό: Να υποστηρίζουν την ανάπτυξη δυναμικών και μακροπρόθεσμων πανευρωπαϊκών εταιρικών σχέσεων μεταξύ κορυφαίων επιχειρήσεων και ερευνητικών εργαστηρίων και εταιρειών.   Κάθε  μία από τις κοινότητες καινοτομίας εστιάζει στην εξεύρεση λύσεων σε μια συγκεκριμένη παγκόσμια πρόκληση που αντανακλά στα προαναφερθέντα θεματικά πεδία.

Περισσότερους από 1000 εταίρους

Να σημειωθεί, ότι το  EIT συγκεντρώνει περισσότερους από 1000 εταίρους και αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο καινοτομίας της Ευρώπης και τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των εταίρων. Παρέχουμε τη δυνατότητα σε φορείς καινοτομίας και σε επιχειρηματίες σε ολόκληρη την Ευρώπη να μετατρέψουν τις καλύτερες ιδέες τους σε προϊόντα, υπηρεσίες, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Αυτή η πτυχή είναι ζωτικής σημασίας για την εκπλήρωση της αποστολής του ΕΙΤ, ήτοι τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την παροχή ευκαιριών βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης για την Ευρώπη.

Από κοινού με τους κορυφαίους εταίρους της, η Κοινότητα του ΕΙΤ παρέχει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας: εκπαιδευτικά προγράμματα που συνδυάζουν τεχνικές και επιχειρηματικές δεξιότητες, εξατομικευμένες υπηρεσίες δημιουργίας επιχειρήσεων και επιχειρηματικής επιτάχυνσης και ερευνητικά προγράμματα που βασίζονται στην καινοτομία. Οι δραστηριότητες αυτές φέρνουν νέες ιδέες και λύσεις στην αγορά, μετατρέπουν τους φοιτητές σε επιχειρηματίες και, το σημαντικότερο, ενθαρρύνουν την καινοτομία.

 

 

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας