ecopress
Έκτακτο ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών του Δημοσίου, μερική αναστολή λειτουργίας για 12 Κτηματολογικά γραφεία, ειδικό ωράριο για καταστήματα και μέτρα για την κυκλοφορία βαρέων... Έκτακτο ωράριο σε δημόσιο και κτηματολογικά γραφεία και την Πέμπτη

Έκτακτο ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών του Δημοσίου, μερική αναστολή λειτουργίας για 12 Κτηματολογικά γραφεία, ειδικό ωράριο για καταστήματα και μέτρα για την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων ισχύουν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, λόγω κακοκαιρίας.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα προσέλθουν στις υπηρεσίες τους στις 09:00 το πρωί στην Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σχετική ανακοίνωση θα εκδοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι: «σε συνέχεια των ειδικών προβλέψεων για το ωράριο έναρξης λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών συνεπεία των έκτακτων καιρικών φαινόμενων, σας γνωρίζουμε ότι και αύριο, Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2023,  προς διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης των εργαζομένων, ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής και για τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δεν θα ισχύει το μέτρο της έκτακτης τηλεργασίας που εφαρμόστηκε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και οι υπάλληλοι θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στις υπηρεσίες τους. Η ώρα προσέλευσης καθορίζεται στις 9 π.μ., ανεξαρτήτως ωραρίου εργασίας.

Διευκρινίζεται εκ νέου, προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, ότι τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες  που έχουν προγραμματιστεί στο διάστημα προγενέστερο της έκτακτης έναρξης λειτουργίας της Υπηρεσίας αύριο, 9/2/2023, στις 9 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού ή για την κατ΄ εξαίρεση εξυπηρέτησή τους εκτάκτως την ίδια ημέρα σε άλλη ώρα, εφόσον αυτό είναι δυνατόν κατά το μέρος που δεν συμπίπτει με προγραμματισμένα ραντεβού άλλων πολιτών.

Τέλος, επαναλαμβάνεται ότι τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ».

Μερική αναστολή λειτουργιάς σε 12 Κτηματολογικά Γραφεία

Η Ελληνικό Κτηματολόγιο ανακοίνωσε μερική αναστολή λειτουργιάς σε 12 Κτηματολογικά Γραφεία . Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Σε συνέχεια της προηγούμενης  ανακοίνωσης, ανακοινώνεται ότι, κατά την εργάσιμη ημέρα της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2023, λόγω εξέλιξης του καιρικού φαινομένου «ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ» και λαμβάνοντας υπόψη το από 8 Φεβρουαρίου 2023 έκτακτο δελτίο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Έκτακτο ωράριο λειτουργίας των Δημοσίων υπηρεσιών για την 9η Φεβρουαρίου», το ωράριο εργασιών υποβολής αιτήσεων για:

-την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων (διά ζώσης και ηλεκτρονικές υπηρεσίες),

-την έκδοση και  παραλαβή πιστοποιητικών (διά ζώσης), καθώς και

-της έρευνας (διά ζώσης) των τηρούμενων στοιχείων και αρχείων,

-στα Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα της Περιφέρειας Αττικής και των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως κάτωθι αναφέρονται, αναστέλλεται από τις 8.30 π.μ. έως και τις 9.00 π.μ.

Α. Περιφέρεια Αττικής: Κτηματολογικά Γραφεία Αττικής, Πειραιώς και Νήσων και  Υποκαταστήματα Ηλιούπολης, Καλλιθέας, Μαραθώνα, Νέας Ιωνίας, Περιστερίου, Χαλανδρίου.

Β. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Κτηματολογικό Γραφείο Στερεάς Ελλάδας (έδρα Λαμία, Π.Ε. Φθιώτιδας). Π.Ε. Βοιωτίας: Υποκατάστημα Λιβαδειάς. Π.Ε. Ευβοίας: Υποκατάστημα Χαλκίδας. Π.Ε. Ευρυτανίας: Υποκατάστημα Καρπενησίου. Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις».

Σύμφωνα με αποφάσεις διυπουργικής σύσκεψης στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας:

Στις 9 Φεβρουαρίου τα καταστήματα στη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, θα είναι ανοικτά από τις 10:00 το πρωί. Επίσης, απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 10.00 το πρωί.

Ανάλογα με την εξέλιξη των μετερεωλογικών δεδομένων θα αποφασιστεί εάν και κατά πόσο θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στα Εθνικά Οδικά Δίκτυα που επηρεάζονται από την κακοκαιρία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΣΚΕΔΙΚ συντονίζουν την εφαρμογή του σχεδίου δράσης και του Σχεδίου «Βορέας 2» που αφορά στη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού, ενώ όλες οι δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Για τις περιοχές που επηρεάζονται, παραμένει σε ισχύ η αυστηρή σύσταση προς τους πολίτες για μείωση των μετακινήσεών τους στις απολύτως αναγκαίες και για να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

Σε περίπτωση που είναι αναγκαίες οι μετακινήσεις κάποιων πολιτών, προτού ξεκινήσουν πρέπει να ενημερώνονται:

-για την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και

-για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες από την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Υπογραμμίζεται ξανά ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα. Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την ΕΜΥ και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι κατά τόπους χιονοπτώσεις και ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά θα συνεχιστούν και αύριο Πέμπτη 09/02/2023.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας