ecopress
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε η Γενική Συνέλευση της REDS A.E, εταιρείας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κατόπιν εισήγησης του Προέδρου του Ομίλου κ. Γεώργιου Μυλωνογιάννη, στο... ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Παναγιωτόπουλος, Σαμπράκου, Κωνσταντινίδης στο «τιμόνι» της REDS AE

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε η Γενική Συνέλευση της REDS A.E, εταιρείας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κατόπιν εισήγησης του Προέδρου του Ομίλου κ. Γεώργιου Μυλωνογιάννη, στο πλαίσιο των διοικητικών αλλαγών που συντελούνται στις θυγατρικές έπειτα από την εγκατάσταση των Ολλανδών της Reggeborgh στον μεγάλο ελληνικό τεχνικό Όμιλο.

Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. ορίστηκε ο 2ος βασικός μέτοχος και επίσης Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ Α.Ε. κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών και του Real Estate για περισσότερα από 35 χρόνια, έχοντας αναπτύξει επιτυχημένη δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μη εκτελεστικό μέλος Δ.Σ της εταιρείας του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡREDS A.E. από το 2014, έχοντας διατελέσει και πρόεδρος του Δ.Σ. Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία έχει ασχοληθεί επιτυχώς ως ανάδοχος, ο ίδιος σημαντικών Δημοσίων και Ιδιωτικών Έργων παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριοποίηση στο χώρο του Real Estate. Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Ευρυτανία σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1987).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παναγιωτόπουλος, συντασσόμενος με την ReggeborghInvest για την ανάληψη των ηνίων στον Όμιλο Ελλάκτωρ, είχε αντισταθεί σθεναρά στην πώληση του ακινήτου στη Ρουμανία, το οποίο είχε αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα στους Ολλανδούς και την προηγούμενη διοίκηση και το οποίο τελικώς πωλήθηκε στην εταιρία «Vastint Romania S.R.L, έναντι 11,4 εκατ. ευρώ.

Η κ. Ιωάννα Σαμπράκου αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της REDS Α.Ε. (Μη Εκτελεστικό Μέλος).Η κ. Ιωάννα Σαμπράκου διετέλεσε Διευθύντρια Επενδύσεων και Ανάπτυξης του DimeraGroup, όπου και πιστώνεται -μεταξύ άλλων- την επιτυχή ηγεσία της διαπραγμάτευσης και της Συμφωνίας Εξαγοράς του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς, έκτασης 17.630 στρεμμάτων έναντι του κατ’ αρχήν τιμήματος των €205εκ.

Υπηρέτησε επί σειρά ετών ως Σύμβουλος Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών, του Αν. Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, αρμόδιου για τη Βιομηχανία & το Εμπόριο, και του Υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, αρμόδιου για τις Επενδύσεις, με άμεση εμπλοκή στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για την προώθηση των στρατηγικών επενδύσεων, ΣΔΙΤ και Επιχειρηματικότητας, ενώ ως Διευθύντρια του Γραφείου του Γεν. Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών, Ταχυδρομείων & Ψηφιακής Σύγκλισης, ήταν επικεφαλής εθνικών διαπραγματεύσεων με την Κομισιόν για προγράμματα ΕΣΠΑ (€1δις.), με την Τρόικα για το Μνημόνιο (ΤΠΕ) και επιλήφθηκε διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως η μετάβαση στην Ψηφιακή Τηλεόραση και το 4G.

Διετέλεσε Μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ επί 5 θητείες, καθώς και  Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΕΜηΠΕΕ). Είναι μέλος Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων & Κληροδοτημάτων (Ζάππειο).

Είναι κάτοχος MBA από το ALBAGraduateBusinessSchool, Πτυχιούχος Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (MSc) από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ κατέχει Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, εγκεκριμένο από το «U.S. Patent and TrademarksOffice».

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνηνα τρέξει τη REDSS.A. στη νέα εποχή.Γεννηθείς το 1977, είναι Ιδρυτής & Πρόεδρος της SWOT A.E. Είναι απόφοιτος του Alpine | The Swiss Business School for Hotel & Tourism Management στο οποία σπούδασε Οργάνωση & Διοίκηση Τουρισμού κι έχει ολοκληρώσει την πιστοποίηση σπουδών του στο Hospitality Management του Cornell University των Η.Π.Α. Από το 2010, έχει διατελέσει Εκτελεστικός Διευθυντής & Διευθύνων Σύμβουλος σε Ανώνυμες Εταιρείες στο χώρο του Τουρισμού & του Αθλητισμού, ενώ έως τότε και για σειρά ετών απέκτησε σημαντική εμπειρία στον τομέα της Εμπορικής Διεύθυνσης Ανωνύμων Εταιρειών. Διακρίνεται  στη δομική ανάπτυξη επιχειρήσεων, την επικοινωνία και στις διεθνείς σχέσεις με επενδυτικά σχήματα και οργανισμούς.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνουν η κ. Αλεξάνδρα Σταυροπούλου ως μη εκτελεστικό μέλος και ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη οι κκ. Κωνσταντίνος Τούμπουρος, Θεόδωρος Πανταλάκης και Γεώργιος Κουντούρης.

 Η επίσημη ανακοίνωση

Στην επίσημη ανακοίνωση με θέμα « Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου – Συγκρότηση σε Σώμα» αναφέρεται ότι: «Η Διοίκηση της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «REDS ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» και το διακριτικό τίτλο «REDS Α.Ε.» (η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης 3/347/12.7.2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Ν. 3016/2002, όπως ισχύει, καθώς και του Κανονισμού του Χ.Α., ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της REDS ΑΕ, που συνήλθε την 05.03.2021, στην έδρα της Εταιρείας επί της οδού Ερμού 25 Ν. Κηφισιά, εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με πενταετή θητεία, και όρισε (μεταξύ αυτών) τα Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη του, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3016/2002, όπως ισχύει.

Κατόπιν τούτων το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε Σώμα κατά την συνεδρίασή του της 05ης Μαρτίου 2021 ως ακολούθως:

Α. Το Διοικητικό Συμβούλιο:

  1. Χρήστος Παναγιωτόπουλος του Παναγιώτη, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (μέλος εκτελεστικό)
  2. Ιωάννα Σαμπράκου του Φωτίου, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (μέλος μη εκτελεστικό)
  3. Γεώργιος Κωνσταντινίδης του Χρήστου, Διευθύνων Σύμβουλος (μέλος εκτελεστικό)
  4. Αλεξάνδρα Σταυροπούλου του Γεωργίου, Σύμβουλος (μέλος μη εκτελεστικό)
  5. Κωνσταντίνος Τούμπουρος του Πανταζή, Σύμβουλος (μέλος ανεξάρτητο -μη εκτελεστικό)
  6. Γεώργιος Κουντούρης του Ιωάννη, Σύμβουλος (μέλος ανεξάρτητο -μη εκτελεστικό)
  7. Θεόδωρος Πανταλάκης του Νικολάου, Σύμβουλος (μέλος ανεξάρτητο -μη εκτελεστικό)

Σημειώνεται ότι στα πρόσωπα των Ανεξάρτητων Μη Εκτελεστικών Μελών συντρέχουν άπαντα τα κριτήρια και εχέγγυα ανεξαρτησίας, που προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρ. 4 του Ν. 3016/2002, του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης της Εταιρίας και του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Β. Η σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου έχει ως ακολούθως:

  1. Παναγιώτης Αλαμάνος του Χαριλάου
  2. Θεόδωρος Πανταλάκης του Νικολάου
  3. Κωνσταντίνος Τούμπουρος του Πανταζή

Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω μέλη διαθέτουν αποδεδειγμένα επαρκή γνώση και ικανή κατάρτιση για να ανταποκριθούν στο ρόλο τους ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου ως επίσης και γνώση των τομέων που η Εταιρεία δραστηριοποιείται. Επιπλέον όλα τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου πληρούν τις προϋποθέσεις των διατάξεων περί ανεξαρτησίας του ν. 3016/2002 και του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Παναγιώτης Αλαμάνος είναι Ορκωτός Ελεγκτής – Λογιστής και διαθέτει επαρκή γνώση στην ελεγκτική και λογιστική».

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας