ecopress
Η Enel εγκαινιάζει, σε συνεργασία με το Campus Party, την ψηφιακή έκδοση 2022 του PlayEnergy, της διεθνούς πρωτοβουλίας της εταιρείας που στοχεύει να φέρει... Enel: καλεί τους μαθητές να συμμετάσχουν στον ψηφιακό διαγωνισμό PlayEnergy

Η Enel εγκαινιάζει, σε συνεργασία με το Campus Party, την ψηφιακή έκδοση 2022 του PlayEnergy, της διεθνούς πρωτοβουλίας της εταιρείας που στοχεύει να φέρει τους μαθητές μεταξύ 14 και 20 ετών πιο κοντά στον κόσμο της ενέργειας και της συνειδητής και υπεύθυνης χρήσης της.

  • Μαθητές ηλικίας 14 έως 20 ετών καλούνται να συμμετάσχουν στον ψηφιακό διαγωνισμό της εταιρείας με στόχο τη σύνδεση των νέων με τις αξίες της βιωσιμότητας, της καινοτομίας και της συνειδητής χρήσης της ενέργειας
  • Η έκδοση 2022 του PlayEnergy, θα διαρκέσει έως τις 5 Μαρτίου 2023, είναι ανοιχτή σε μαθητές από επτά χώρες: Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Ελλάδα, Ιταλία και Περού

Η φετινή διοργάνωση εστιάζει στον εξηλεκτρισμό, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν πώς ο εξηλεκτρισμός από ανανεώσιμες πηγές μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και πώς οι ίδιοι μπορούν να συμβάλουν ενεργά σε ένα πιο βιώσιμο, φωτεινό μέλλον.

Με όχημα την εμπειρία ενός παιχνιδιού επιστημονικής φαντασίας (Sci-Fi ), οι μαθητές θα μπορούν να επιλέξουν το avatar τους και να ξεκινήσουν μια περιπέτεια που θα τους φέρει αντιμέτωπους με  διαδοχικές αποστολές που επικεντρώνονται σε θέματα στρατηγικής σημασίας για τον Όμιλο Enel, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα δίκτυα, η ηλεκτρική κινητικότητα και η βιωσιμότητα. Καθώς οι παίκτες ολοκληρώνουν με επιτυχία τις αποστολές τους, θα δουν το αρχικό σενάριο να εξελίσσεται προς μια πιο σύγχρονη, εξηλεκτρισμένη και βιώσιμη πόλη, ενώ παράλληλα και οι ίδιοι θα «ανεβαίνουν»  επίπεδο και θα γίνοντας «Πρωταθλητές Εξηλεκτρισμού». Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, η πλατφόρμα που φιλοξενεί τον διαγωνισμό θα παρέχει στους μαθητές εργαλεία για να αποκτήσουν γνώσεις, να δημιουργήσουν περιεχόμενο και να ανταλλάξουν ιδέες και σχόλια.

Η έκδοση του 2022 έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως τις 5 Μαρτίου 2023, με τη συμμετοχή μαθητών από επτά χώρες: Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Ελλάδα, Ιταλία και Περού.Οι συμμετέχοντες στο PlayEnergy καλούνται να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους, να εμπνευστούν από την ιστορία επιστημονικής φαντασίας που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους και παράλληλα να προτείνουν έργα που σχετίζονται με τον εξηλεκτρισμό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι συμμετέχοντες μπορούν να παίξουν ανεξάρτητα ή με φίλους τους μέσω ενός διαδικτυακού δρομολογίου και να συμμετάσχουν σε μια σειρά προκλήσεων που θα οργανωθούν κατά τη διάρκεια δύο σεζόν. Μερικά από τα θέματα που θα καλυφθούν είναι:

1.Ενεργειακό Αποτύπωμα

2.Μηδενικές εκπομπές αερίων – Ουδετερότητα άνθρακα

3.Πλεονεκτήματα του εξηλεκτρισμού

4.Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

5.Ηλεκτρικά Δίκτυα

6.Ηλεκτροκίνηση

Το Campus Party συμμερίζεται πλήρως τη δέσμευση της Enel για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και είναι συνεργάτης της ψηφιακής πρωτοβουλίας PlayEnergy για τρίτη συνεχή χρονιά.

Με 130+ εκδόσεις παγκοσμίως, το Campus Party αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή πλατφόρμα βιωματικής εμπειρίας με βάση την καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Είναι ο καταλύτης που φέρνει κοντά θαρραλέες επιχειρήσεις, οραματιστές ανθρώπους, πολύ δεμένες κοινότητες, τριτοβάθμια εκπαίδευση και πρωτοποριακά ιδρύματα προκειμένου να δημιουργήσουν μια παγκόσμια κοινότητα.

Το Campus Party είναι το σημείο αναφοράς για τις νέες γενιές σε θέματα του μέλλοντος και της συνειδητής χρήσης της τεχνολογίας που θα αλλάξει τον κόσμο.Χάρη στη διεθνή παρουσία του, τη στάση του απέναντι στην καινοτομία και την αντισυμβατική του προσέγγιση όσον αφορά τη συμμετοχή των νεότερων γενεών στον σχεδιασμό ενός καλύτερου μέλλοντος, το Campus Party θα επικεντρωθεί στην επέκταση της συμμετοχής της GenZ στον διαγωνισμό, καθώς και στην αύξηση της προβολής του σε ιδρύματα και ιδιωτικούς φορείς και στα επτά εμπλεκόμενα έθνη.

Τον Απρίλιο του 2023, το Campus Party θα φιλοξενήσει το “Campus Party Spotlight”, μία ψηφιακή εκδήλωση, όπου οι συμμετέχοντες που θα προκριθούν στον τελικό του PlayEnergy θα έχουν πρόσβαση σε ένα διαδικτυακό hackathon για να ανακηρυχθούν οι νικητές.

Οι δύο πρώτες ψηφιακές εκδόσεις του PlayEnergy στέφθηκαν με επιτυχία: 20 εκατομμύρια νέοι παγκοσμίως προσεγγίστηκαν μέσω όλων των καναλιών επικοινωνίας, περισσότεροι από 15.000 συμμετείχαν ενεργά στον διαγωνισμό, ενώ οι τελικές εκδηλώσεις του “Campus Party Spotlight” ξεπέρασαν σε συμμετοχή τους 130.000 επισκέπτες από 92 χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PlayEnergy και για να εγγραφείτε στον φετινό διαγωνισμό, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://playenergy.enel.com

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας