Επιπλέον 80 εκατ. ευρώ διατίθενται στη δράση για την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων
ΕιδήσειςΕνέργειαΕπιχειρήσειςΟικονομίαΠεριβάλλον 8 Δεκεμβρίου 2017 Αργύρης

Επιπλέον 80 εκατ. ευρώ διατίθενται στη δράση του ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων, που αντιστοιχεί στην ένταξη επιπλέον 1.769 επιχειρήσεων, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.
Συνολικά ο διαθέσιμος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 310 εκατ. ευρώ και ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που εντάσσονται είναι 6.181 ενώ ήδη έχει ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη δήλωση των δαπανών. Αρχικά ο προϋπολογισμός ήταν 110 εκατ. ευρώ και εντάχθηκαν 4.412 επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω προϋπολογισμοί είναι οι αναγραφόμενοι στην πρόσκληση και στις αντίστοιχες τροποποιήσεις της (χωρίς το 20% της υπερδέσμευσης). Ο αριθμός των επιχειρήσεων είναι ο τελικός αριθμός που αντιστοιχεί στον προϋπολογισμό συμπεριλαμβανομένης της υπερδέσμευσης.
Η δράση
Το πρόγραμμα ενισχύει υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) και είναι οι εξής:
– Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων,
– Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ),
– Υλικά / Κατασκευές,
– Εφοδιαστική Αλυσίδα,
– Ενέργεια, – Περιβάλλον,
– Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ,
– Υγεία.
Οι επιχειρήσεις επιδοτούνται με ποσό 15.000 έως 200.000 ευρώ και η χρηματοδότηση καλύπτει το 40% των επιλέξιμών δαπανών ενώ προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.
Σχετικά Άρθρα
- Υπουργείο Ανάπτυξης: 46 εκ. σε δράσεις στήριξης μικρών επιχειρήσεων
- Δύο νέες προσκλήσεις του αναπτυξιακού νόμου, 500 εκατ. ευρώ
- Πως θα “μοιραστούν” 650 εκατ ευρώ σε επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων
- «Ψαλίδι» στις αιτήσεις για επιδότηση επιχειρήσεων από 20.000 έως 200.000 ευρώ
- ΕΕ: ενισχύσεις 150 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις στην Κ. Μακεδονία
- ΕΣΠΑ: 32 εκ. ευρώ για 12.888 επιχειρήσεις