ecopress
Με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, την οποία  υπογράφουν 106 μηχανικοί, αρχιτέκτονες, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι... Επιστολή μηχανικών σε Μαξίμου: γιατί «κόβεται» η δόμηση στα μικρά οικόπεδα

Με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, την οποία  υπογράφουν 106 μηχανικοί, αρχιτέκτονες, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι από τα Χανιά αναφέρονται  στην επικείμενη απαγόρευση εκτός σχεδίου δόμησης, σε ιδιοκτησίες μικρότερες των 4 στρεμμάτων.

Κάνουν λόγο για  μαζική απαξίωση της γης που θα επέλθει, είτε θα αλλάξει κατά τόπους πλήρως το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού η εμπορική αξία των ακινήτων θα εκμηδενιστεί και θα εκποιούνται «μπιρ – παρά», με απώτερο σκοπό των επίδοξων αγοραστών την μελλοντική συνένωση των μικρών τεμαχίων προς δημιουργία τεραστίων οικοπέδων και ανέγερση τουριστικών μεγαθηρίων.

Ταυτοχρόνως επισημαίνουν ως οξύμωρο, ακατανόητο, παράλογο, που δεν στηρίζεται σε καμία επιστημονική ανάλυση ή θεωρία το γεγονός ότι την ίδια στιγμή, που ανοίγει ο δρόμος για δημιουργία mega-τουριστικών εκμεταλλεύσεων, που προωθείται η νομιμοποίηση έως και Δασικών Αυθαιρέτων, ταυτόχρονα να προβάλλεται η κατάργηση της δόμησης των μικρών κατά παρέκκλιση ακινήτων εκτός σχεδίου ως αναγκαίο μέτρο προστασίας του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή του συγκεκριμένου νομοθετήματος είναι άκαιρη και χωρίς κανένα περιβαλλοντικό ή πολεοδομικό όφελος, θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα στην αγωνιώδη προσπάθεια των πολιτών να διαφυλάξουν τις περιουσίες και τα εισοδήματά τους, αλλά και μία καταστροφική εξέλιξη στην οικονομική ανάπτυξη της ενδοχώρας ανά την Ελληνική επικράτεια.
Οι μηχανικοί στην επιστολή υποστηρίζουν ότι επιλέγεται ο «ξαφνικός θάνατος» σε εκατομμύρια ιδιοκτησίες και αξίες γης, οδηγώντας σε μαρασμό την ενδοχώρα και κατ’ επέκταση σε συρρίκνωση της Εθνικής οικονομίας. Παράλληλα διευκρινίζεται ότι η επιστολή δεν προέρχεται από το Τ.Ε.Ε., ούτε από τους οργανωμένους Κλαδικούς Συλλόγους, «είναι μια αυθόρμητη ενέργεια μάχιμων μηχανικών για αυτόν τον παραλογισμό που φαίνεται ότι οδεύουμε…»

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗ ΑΠΟ: ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΣΥΝ-ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΩΝ

ΠΡΟΣ: ΠΘ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠ.ΕΝ Κ. ΣΚΡΕΚΑ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Κ. ΤΑΓΑΡΑ-Κ.ΑΜΥΡΑ

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αξιότιμοι κύριοι Υφυπουργοί,

Σε συνέχεια των εξελίξεων και της ενημέρωσης των μηχανικών αλλά και των ιδιωτών ιδιοκτητών αμέτρητων γεωτεμαχίων στην Ελληνική επικράτεια, σε συνέχεια της αγωνιώδους προσπάθειας αμφότερων να προσαρμοστούμε στις αλλαγές και τις συνεχείς Νομοθετικές πολεοδομικές μεταρρυθμίσεις, σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή, στην οποία εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας και την αγωνία μας για την αδιάλλακτη αντιμετώπιση μέχρι σήμερα του φλέγοντος θέματος της εκτός σχεδίου δόμησης, με την επικείμενη εφαρμογή του Ν.4759/2020/αρθ.40 και την κατάργηση της δόμησης σε κάθε εκτός οικισμού & εκτός σχεδίου ιδιοκτησία μικρότερη των τεσσάρων στρεμμάτων στις 9 Δεκεμβρίου 2022.

Εν μέσω εκτάκτων συνθηκών σε διεθνές επίπεδο, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης, εκτόξευση κόστους διαβίωσης, ειδικών συνθηκών σε Εθνικό επίπεδο, αμέσως μετά την 10ετή επώδυνη οικονομική κρίση, παράλληλα δε με το αδιεξοδικό για τον πολίτη όπως εξελίσσεται θέμα των Δασικών Χαρτών, την έλλειψη πολεοδομικής και χωροταξικής οργάνωσης, την κτηματογράφηση της χώρας σε πρωτοφανείς παγκοσμίως ασφυκτικούς χρόνους, σε συνδυασμό επίσης με τον διαρκώς συρρικνούμενο και υπερσυμφορημένο σε υποθέσεις δημόσιο τομέα, θεωρούμε ότι η εφαρμογή του παραπάνω νομοθετήματος είναι άκαιρη και χωρίς κανένα περιβαλλοντικό ή πολεοδομικό όφελος, θα αποτελέσει δε ένα ακόμα πλήγμα στην αγωνιώδη προσπάθεια των πολιτών να διαφυλάξουν τις περιουσίες και τα εισοδήματά τους, αλλά και μία καταστροφική εξέλιξη στην οικονομική ανάπτυξη της ενδοχώρας ανά την Ελληνική επικράτεια.

Η ενδεχόμενη επιμονή στην άμεση εφαρμογή του εν λόγω περιορισμού δόμησης, αγνοώντας επιδεικτικά τις απόψεις επιστημονικών φορέων και του συνόλου της κοινωνίας, θα επισφραγίσει μία Νομοθετική αναλγησία του κεντρικού Κράτους εις βάρος των πραγματικών αναγκών των πολιτών του. Επιπλέον, ο μη αφουγκρασμός της κοινωνίας αλλά και των ειδικών επί του θέματος μηχανικών, υποβαθμίζει τους μηχανικούς ως κατωτέρου επιπέδου επιστήμονες που δεν λαμβάνονται υπόψη σε κρίσιμα θέματα. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ως θεσμοθετημένος επιστημονικός σύμβουλος της Πολιτείας αγνοείται και το επιστημονικό δυναμικό του με το πλεονέκτημα της βιωματικής γνώσης, παραγκωνίζεται από νομικίστικες λογικές, από αστήρικτες οριζόντιες οικολογικές θεωρίες ή απόψεις οι οποίες αγνοούν ή αδιαφορούν για τις συνέπειες της επόμενης μέρας στην κοινωνία.

Από τα γραφόμενα του συγκεκριμένου Νόμου, προκύπτει σαφέστατα ότι το αρμόδιο Υπουργείο θα είχε μεριμνήσει στην θεσμοθέτηση Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών-Χωροταξικών Σχεδίων προγενέστερα της εφαρμογής του εν λόγω περιορισμού δόμησης, δηλαδή προ της 9ης Δεκεμβρίου, τα Τοπικά Χωροταξικά θεωρητικά θα τακτοποιούσαν τα προβλήματα της εκτός σχεδίου δόμησης, πράγμα όμως το οποίο επ’ ουδενί ΔΕΝ έγινε πράξη έως σήμερα.

Τα εύλογα λοιπόν ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

-Γιατί διαρρέεται ότι δεν θα δοθεί παράταση στην δυνατότητα δόμησης των μικρών γεωτεμαχίων εφόσον δεν έχουμε ακόμα Τοπικά ή Ειδικά Χωροταξικά σχέδια;;

-Επί της ευκαιρίας ερωτούμε: γιατί δεν έχουμε πλατφόρμα θεσμικών γραμμών; Γιατί δεν έχουμε Τράπεζα Γης;

-Γιατί δεν έχουμε παρατηρητήρια αυθαιρέτων κλπ., τα οποία είχαν προβλεφθεί τα προσφάτως προηγούμενα χρόνια. Γιατί τόση βιασύνη λοιπόν να αλλάξει ξαφνικά ο υφιστάμενος χάρτης της πολεοδομικής Νομοθεσίας, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί καν ούτε η τρέχουσα ταυτότητά της πλήρως, ούτε έχει προετοιμασθεί η επόμενη μέρα;;

Δυστυχώς η Πολιτεία με την παράταση αυτή που ΔΕΝ έχει δώσει έως σήμερα ως αυτονόητα όφειλε, αγνοεί το ίδιο το γράμμα και το πνεύμα του παραπάνω Νόμου της, προχωρώντας σε μια μεταρρύθμιση χωρίς ουδεμία «μελέτη βιωσιμότητας» όσων επηρεάζονται και χωρίς ουσιαστικά να παρέχει μεταβατική περίοδο προσαρμογής δεδομένου των ανωτέρω περιγραφόμενων ειδικών συνθηκών.

Διαφαίνεται ότι επιλέγεται ο «ξαφνικός θάνατος» σε εκατομμύρια ιδιοκτησίες και αξίες γης, οδηγώντας σε μαρασμό την ενδοχώρα και κατ’ επέκταση σε συρρίκνωση της Εθνικής οικονομίας. Οικονομία που εν πολλοίς τις τελευταίες δεκαετίες στηρίχτηκε σε αυτού του τύπου την κατακερματισμένη ιδιοκτησία, είτε για ιδιοκατοίκηση, είτε για ανάπτυξη και γιγάντωση του τουριστικού, παραθεριστικού και μη μαζικοποιημένου τουριστικού προϊόντος, το οποίο κατά γενική ομολογία είναι η ατμομηχανή των εσόδων μας ως Ελλάδα.

Η δεδομένη λοιπόν μαζική απαξίωση της γης που θα επέλθει, είτε θα αλλάξει κατά τόπους πλήρως το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αφού η εμπορική αξία των ακινήτων θα εκμηδενιστεί και θα εκποιούνται «μπιρ – παρά», με απώτερο σκοπό των επίδοξων αγοραστών την μελλοντική συνένωση των μικρών τεμαχίων προς δημιουργία τεραστίων οικοπέδων και ανέγερση τουριστικών μεγαθηρίων (δεν το υποθέτουμε, το προβλέπει η ίδια προαναφερόμενη παραπάνω Νομοθεσία…!!), είτε σε άλλες περιοχές η βίαιη αυτή εξέλιξη, σε συνδυασμό με την επιτακτική ανάγκη για στέγαση, θα παραβλέψει τους Νόμους και κανόνες, όπως εξάλλου έχει συμβεί και στο παρελθόν, οδηγώντας σε μία νέα γενιά αυθαιρέτων.

Επιπλέον των παραπάνω, δε μπορεί να μην σχολιασθεί ότι την ίδια στιγμή που ανοίγει ο δρόμος για δημιουργία mega-τουριστικών εκμεταλλεύσεων, που προωθείται η νομιμοποίηση έως και Δασικών Αυθαιρέτων, ταυτόχρονα να προβάλλεται η κατάργηση της δόμησης των μικρών κατά παρέκκλιση ακινήτων εκτός σχεδίου ως αναγκαίο μέτρο προστασίας του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, αυτό είναι οξύμωρο, ακατανόητο, παράλογο και δεν στηρίζεται σε καμία επιστημονική ανάλυση ή θεωρία.

Συνεπώς κατά την άποψή μας, δεν απαιτείται απλά μόνο παράταση πέραν της 9ης Δεκεμβρίου, σοφότερο θα ήταν να αποσυρθεί εντελώς το νομοθέτημα και να ακολουθήσει νέα διαβούλευση, νέα χρονοδιαγράμματα, δεσμεύσεις και έντιμες συμφωνίες μεταξύ Κράτους και πολιτών. Σε κάθε περίπτωση όμως θα έπρεπε η Πολιτεία να μην προβαίνει σε επισφαλείς και αμφιλεγόμενες δομικού τύπου μεταρρυθμιστικές τομές έως ότου να ομαλοποιηθούν οι γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στην χώρα.

Οι μηχανικοί προσπαθούν να σταθούν στο πλευρό των πολιτών και ταυτόχρονα να ξεπεράσουν κάθε σωματικό και φυσικό εμπόδιο στον ξέφρενο αυτό ρυθμό εξελίξεων και μεταρρυθμίσεων που έχουν επέλθει τα τελευταία 12 χρόνια στην Ελλάδα. Η Πολιτεία αυτή τη στιγμή μας αφήνει μετέωρους και προσβεβλημένους, να σηκώνουμε ένα βαρύ φορτίο που δεν μας αναλογεί.

Στους δε πολίτες, αφήνεται η εντύπωση ότι η Πολιτεία αδιαφορεί για το μέλλον των περιουσιών τους και για την επερχόμενη οικονομική τους συρρίκνωση, και αυτό θέλουμε να πιστεύουμε ότι καμία Κυβέρνηση και ουδένας παράγοντας σε θέση ευθύνης δεν το επιθυμεί.

Προσδοκούμε βάσιμα λοιπόν σε μια υπεύθυνη απόφαση που θα οδηγήσει σε άρση όλων αυτών των αδιεξόδων και θα διευκολύνει στο εγγύς μέλλον την εφαρμογή μιας καθ’ όλα δίκαιης, άρτιας και αποτελεσματικής πολεοδομικής Νομοθεσίας.

ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, 04/11/22

Με εκτίμηση,

Οι κάτωθι υπογράφοντες Μηχανικοί κλπ.

ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΩΝ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ                                             ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ                      ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ

1. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 62284
2. ΑΛΑΝΤΙΝ ΑΪΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 67597
3. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 62110
4. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 137615
5. ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 90724
6. ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 126382
7. ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 143523
8. ΑΧΛΑΔΙΑΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 91756
9. ΒΑΡΒΑΝΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 132600
10. ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΒΑΡΔΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. ΑΜ ΤΕΕ 8861
11. ΒΙΤΤΩΡΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 85120
12. ΒΙΤΤΩΡΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 45496
13. ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΝΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 136238
14. ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ ΚΛΕΑΝΘΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 100360
15. ΒΟΛΟΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 140528
16. ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. ΑΜ ΤΕΕ 11332
17. ΓΙΑΚΟΥΜΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜΤΕΕ100011
18. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 106689
19. ΓΚΙΚΑ ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
20. ΓΥΠΑΚΗΙΩΑΝΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. ΑΜ ΤΕΕ 10467
21. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 94180
22. ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
23. ΕΥΘΥΒΟΥΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 83642
24. ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 43716
25. ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 92608
26. ΖΕΛΙΑΛΙΔΟΥ ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 55443
27. ΚΑΖΑΣΗΣ ΦΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ & ΠΛΗΡ. ΑΜ ΤΕΕ 60212
28. ΚΑΚΑΒΕΛΑΚΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 50332
29. ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 99254
30. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΙΩΣΗΦ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 65808
31. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 113917
32. ΚΑΡΕΦΥΛΛΑΚΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. ΑΜ ΤΕΕ 20095
33. ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 113932
34. ΚΑΣΤΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 36397
35. ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. ΑΜ ΤΕΕ 8075
36. ΚΑΤΣΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 119089
37. ΚΙΑΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 79990
38. ΚΛΩΝΙΖΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 68917
39. ΚΛΩΝΙΖΑΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 94688
40. ΚΟΝΤΕΖΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 111452
41. ΚΟΡΚΑΚΑΚΗΣΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 48641
42. ΚΟΥΡΝΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 76833
43. ΛΕΝΤΑΡΗΣΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 116909
44. ΛΙΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.
45. ΛΙΟΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
46. ΛΥΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. ΑΜ ΤΕΕ 13037
47. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 108284
48. ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 105857
49. ΜΑΡΑΚΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 81727
50. ΜΑΡΑΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 102832
51. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. ΑΜ ΤΕΕ 16887
52. ΜΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 110782
53. ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. ΑΜ ΤΕΕ Τ20264
54. ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 64741
55. ΜΕΤΑΞΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 76818
56. ΜΠΑΊ’ΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 44980
57. ΜΠΑΚΑΤΣΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 66424
58. ΜΠΟΛΑΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 130614
59. ΜΥΓΙΑΚΗ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 98099
60. ΜΥΛΩΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 38497
61. ΜΥΝΤΙΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. ΑΜ ΤΕΕ 20702
62. ΝΕΥΡΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ AM TEE 121610
63. ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ AM TEE 36626
64. ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 136083
65. ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΗ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 57961
66. ΞΥΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 117072
67. ΠΑΛΗΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 88649
68. ΠΑΡΑΣΚΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 58854
69. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 52240
70. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 96615
71. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 80560
72. ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 152169
73. ΠΑΡΑΣΧΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 110280
74. ΠΑΣΠΑΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 111681
75. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 126987
76. ΠΑΤΕΡΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 103907
77. ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 75486
78. ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. ΑΜ ΤΕΕ 13188
79. ΠΡΩΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 73084
80. ΡΟΒΙΘΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 89807
81. ΣΑΜΙΩΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 125014
82. ΣΕΓΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 61437
83. ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ ΑΡΓΥΡΩ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 115811
84. ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 25344
85. ΣΧΕΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. ΑΜ ΤΕΕ 24051
86. ΣΧΕΤΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 115880
87. ΤΖΙΡΤΖΙΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. ΑΜ ΤΕΕ 8870
88. ΤΖΟΥΓΚΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 86741
89. ΤΖΟΥΤΖΟΥΡΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 45271
90. ΤΡΙΚΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 99775
91. ΤΣΙΚΟΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 115939
92. ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 101577
93. ΤΣΙΣΜΕΝΑΚΗ ΣΟΦΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 61460
94. ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 117338
95. ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 50312
96. ΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε. ΑΜ ΤΕΕ 8256
97. ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗ ΓΙΩΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 141519
98. ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΑΚΗ ΕΥΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 90852
99. ΧΑΙΡΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 135011
100. ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 134975
101. ΧΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 94772
102. ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 130617
103. ΨΥΛΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΜ ΤΕΕ 71301
104. ΛΕΔΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
105. ΝΤΕΡΜΑΝΑΚΗΣ Ι. ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
106. ΣΚΥΛΟΥΡΑΚΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας