ecopress
Εξελέγη πρόεδρος και το νέο προεδρείο της Επιτροπής Περιβάλλοντος και με τη συμμετοχή 30 βουλευτών από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει το έργο της,  ανοίγοντας... Επιτροπή Περιβάλλοντος Βουλής: υποβολή αναφορών από πολίτες

Εξελέγη πρόεδρος και το νέο προεδρείο της Επιτροπής Περιβάλλοντος και με τη συμμετοχή 30 βουλευτών από την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει το έργο της,  ανοίγοντας νέα δυνατότητα υποβολής αναφορών από τους πολίτες, για κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα και περιπτώσεις περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων εξελέγη τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2023, η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ..

Το Προεδρείο της Επιτροπής, το οποίο εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία από Βουλευτές όλων των κομμάτων, απαρτίζεται ακόμη από την Α’ Αντιπρόεδρο την κα Καλλιόπη Βέττα, Βουλευτή Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και τον Β’ Αντιπρόεδρο τον κ. Ανδρέα Πουλά, Βουλευτή Αργολίδος ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Tο Προεδρείο της Επιτροπής Περιβάλλοντος, ήτοι ο κ. Πουλάς, η Δρ. Αυγερινοπούλου και η κα Βέττα (από αριστερά προς δεξιά)

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής είναι μια ιδιαίτερα σημαντική Επιτροπή, καθώς τα περιβαλλοντικά ζητήματα, με τα οποία ασχολείται και προτείνει λύσεις, είναι ζητήματα υψηλής προτεραιότητας που σχετίζονται άμεσα, όχι μόνο με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και με την ανθρώπινη ζωή, τη δημόσια υγεία, καθώς και σειρά κρίσιμων θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη.

Η Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος, η οποία απαρτίζεται από 30 Βουλευτές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, θα εξετάσει το αμέσως επόμενο διάστημα πλειάδα θεμάτων που αφορούν το αντικείμενό της, καθώς λαμβάνει αναφορές πολιτών, ακροάσεις Υπουργών, αλλά και προτάσεις των μελών της.

Αναφορές από τους πολίτες

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί  η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για την τρέχουσα Κοινοβουλευτική Σύνοδο με αντικείμενο τον προγραμματισμό των εργασιών της Επιτροπής και την κατάρτιση της θεματολογίας της. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή καλωσορίζει την υποβολή αναφορών από τους πολίτες για κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα και περιπτώσεις περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο: 2114118547 και μέσω e-mailστο: d.avgerinopoulou@parliament.gr

Οι 30 της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής

Ως Μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής έχουν οριστεί οι κάτωθι:

Ακτύπης Διονύσιος

Αραμπατζή Φωτεινή

Αυγερινοπούλου Διονυσία – Θεοδώρα

Βλάχος Γεώργιος

Γκίκας Στέφανος

Καλαφάτης Σταύρος

Καφούρος Μάρκος

Κέλλας Χρήστος

Κοτρωνιάς Γεώργιος

Λιούτας Αθανάσιος

Μπουκώρος Χρήστος

Οικονόμου Θωμαΐς (Τζίνα)

Ρουσόπουλος Θεόδωρος (Θόδωρος)

Σαλμάς Μάριος

Στύλιος Γεώργιος

Χρυσομάλλης Μιλτιάδης (Μίλτος)

Βέττα Καλλιόπη

Ζαμπάρας Μιλτιάδης (Μίλτος)

Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)

ΦερχάτΟζγκιούρ

Πουλάς Ανδρέας

Σπυριδάκη Αικατερίνη (Κατερίνα)

Χριστοδουλάκης Εμμανουήλ (Μανώλης)

Διγενή Ασημίνα (Σεμίνα)

Μανωλάκου Διαμάντω

Μπούμπας Κωνσταντίνος

Δελβερούδης Κομνηνός

Μπιμπίλας Σπυρίδων

Ασπιώτης Γεώργιος

Η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής

Η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου είναι δικηγόρος εξειδικευμένη στο Περιβαλλοντικό Δίκαιο. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος από τη Νομική Σχολή του Παν/μίουGeorgetown στην Ουάσιγκτον, καθώς και Διδακτορικού στο Διεθνές Δίκαιο Περιβάλλοντος από τη Νομική Σχολή του Παν/μιου Columbia της Νέας Υόρκης. Η Δρ. Αυγερινοπούλου έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι είναι η 8η φορά που η Δρ. Αυγερινοπούλου εκλέγεται ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής. Έχει εκλεγεί δε σε σειρά διεθνών θέσεων, όπως Πρόεδρος του «Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη» και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής για τα Ηνωμένα Έθνη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στη Γενεύη, ενώ ήταν Υποψήφια για τη θέσητης Εκτελεστικής Γραμματέως της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Κλίμα. Για τη συμβολή της στην πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών της απονεμήθηκε το Βραβείο «Πράσινο Αστέρι» από τον ΟΗΕ.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας