ecopress
Την ανησυχία τους για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στο έργο του Κτηματολογίου και στον κίνδυνο αναίρεσης αυτής της μεγάλης μεταρρύθμισης για τη χώρα... Eρωτήματα για το μέλλον και την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου

Την ανησυχία τους για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στο έργο του Κτηματολογίου και στον κίνδυνο αναίρεσης αυτής της μεγάλης μεταρρύθμισης για τη χώρα και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, με τα εξελισσόμενα σχέδια και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης, επεσήμαναν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Κτηματολόγιο σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εχθές, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι τομεάρχες  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μάριος Κάτσης και Δικαιοσύνης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, και εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο (Σ.Ε.ΚΤ.) ο Πρόεδρος, Θωμάς Καντερές και ο Γ. Γραμματέας, Γιάννης Καψουλάκης.

Συζήτησαν αναλυτικά για την τροπολογία που ψηφίστηκε στα μέσα Ιουνίου, για το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση για το Κτηματολόγιο, καθώς και για την κατάσταση των εργαζόμενων στον Φορέα.

Τόσο ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.ΚΤ., Θωμάς Καντερές, όσο και ο Γενικός Γραμματέας, Γιάννης Καψουλάκης, ενημέρωσαν αναλυτικά και διεξοδικά για την κατάσταση που επικρατεί στον Φορέα, τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε αυτόν, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υποστελέχωση του, αλλά και στο έλλειμμα οργάνωσης και διοίκησης, η οποία οφείλεται στην πολυφωνία και την άγνοια στοιχειωδών κανόνων δημόσιας διοίκησης.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισαν τη σημασία ολοκλήρωσης του έργου του Κτηματολογίου, χωρίς αστερίσκους και κενά, και τον  ουσιαστικό ρόλο των εργαζόμενων σε αυτή τη διαδικασία. «Ήδη από την κατάθεση τροπολογίας πριν από έναν μήνα, στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, φάνηκε η προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση ΝΔ αντιμετωπίζει το θεσμό και τους εργαζόμενους. Κατέθεσαν τροπολογία ενώ προετοίμαζαν την κατάθεση νομοσχεδίου, αιφνιδιάζοντας τους εργαζόμενους με ρυθμίσεις για τις θέσεις εργασίας τους , χωρίς να τους δοθεί δικαίωμα λόγου στην βουλή», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Τόνισαν επιπλέον ότι, για το λόγο αυτό, απαιτείται ο έλεγχος και τα δεδομένα να είναι υπό δημόσιο έλεγχο, να προστατευθεί η δημόσια περιουσία, καθώς και να ενισχυθεί ο Φορέας με προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες.

Σχετικά με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εντόπισαν τον κίνδυνο να παραμείνει ημιτελές και άρα αναποτελεσματικό το έργο του Κτηματολογίου, εφόσον επιχειρείται η διακοπή του έργου πριν την ολοκλήρωσή του. Η επιλογή αυτή της κυβέρνησης, όπως σημείωσαν, μπορεί να οδηγήσει στη διατήρηση εκκρεμοτήτων στα κτηματολογικά φύλλα και στη διαιώνιση των ελλειμμάτων που είχε μέχρι σήμερα το ελληνικό κράτος.

Συμφωνήθηκε τέλος να υπάρξει συνεχής επικοινωνία μεταξύ των δυο μερών, προκειμένου να γίνουν από κοινού όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία του Ελληνικού Κτηματολογίου και του προσωπικού του, για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και την απόδοση ενός σύγχρονου Κτηματολογίου, στους πολίτες και στην κοινωνία, που θα συμβάλει στην ψηφιακή διαχείριση της γης και στην ανάπτυξη της χώρας με σεβασμό στο περιβάλλον.​

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας