ecopress
Ενίσχυση της διοικητικής και τεχνικής ικανότητας των υπηρεσιών, έργα ψηφιακής μετάβασης, μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και ενεργειακής αυτονομίας, στους Δήμους υποσχέθηκε κατά την ανάληψη... Εσωτερικών: δεσμεύσεις για διοικητική και τεχνική ενίσχυση των Δήμων

Ενίσχυση της διοικητικής και τεχνικής ικανότητας των υπηρεσιών, έργα ψηφιακής μετάβασης, μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και ενεργειακής αυτονομίας, στους Δήμους υποσχέθηκε κατά την ανάληψη των καθηκόντων της η νέας πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Τη δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους στην υπηρεσία του πολίτη, τη εισοδηματική ενίσχυση του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης και την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης περιέγραψε ως στόχους της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών η νέα υπουργός Νίκη Κεραμέως κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής από την απερχόμενη υπηρεσιακή υπουργό Καλλιόπη Σπανού. 

Για την τοπική αυτοδιοίκηση σημείωσε η κα Κεραμέως σημείωσε ότι: «Ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι επίσης ένα πεδίο στο οποίο η κυβέρνησή μας έχει δώσει σημαντική βαρύτητα. Με την αναμόρφωση της λειτουργίας των  Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειών και των Δήμων, καθώς και με την ενίσχυσή τους με το αναγκαίο προσωπικό, τέθηκαν οι βάσεις προκειμένου να συνεχίσουν τη δυναμική, αναπτυξιακή τους πορεία. Σε αυτή περιλαμβάνονται σημαντικά έργα πνοής όπως η ενίσχυση της διοικητικής και τεχνικής ικανότητας των υπηρεσιών τους, η ψηφιακή μετάβαση, το μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η ενεργειακή τους αυτονομία.  Στόχος είναι, από τα έργα αυτά να επωφεληθεί κάθε δημότης, κάθε πολίτης, σε κάθε γωνιά της χώρας». Η ίδια πρόσθεσε:

-«Είναι όμως πολλά και εκείνα που σχεδιάζουμε για την επόμενη τετραετία. Σύγχρονα προγράμματα επιμόρφωσης, αξιολόγηση παντού, η αύξηση μισθών στο δημόσιο τομέα, σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής παραγωγικότητας, επιτάχυνση της διαδικασίας προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ, καθορισμός και ανακατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους, περιφερειών και δήμων: μερικές από τις προτεραιότητές της επόμενης τετραετίας. Στόχος μας: ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη».

Αναφερόμενη στο ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα, η νέα υπουργός Εσωτερικών απεύθυνε  «ειλικρινή πρόσκληση συνεργασίας» και δήλωσε έτοιμη «ώστε να συζητήσουμε ιδέες και προτάσεις, να ακούσουμε προβληματισμούς, να συμβάλουμε στη διαρκή αναβάθμιση των γνώσεων και των δεξιοτήτων όλων των στελεχών ώστε να πετύχουμε και τη βελτίωση της λειτουργίας του κράτους και των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πολίτες».

Καταλήγοντας τόνισε ότι «κάθε μεγάλο στοίχημα κρίνεται στην πράξη, από το αποτέλεσμα. Ξεκινούμε αμέσως χωρίς καμία καθυστέρηση να υλοποιούμε όλα όσα έχουμε να κάνουμε για τη δημόσια διοίκηση όλα όσα οφείλουμε σε κάθε Έλληνα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας».

 Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος σημείωσε ότι είναι η τέταρτη φορά που επιστρέφει σε αυτό το υπουργείο, καθώς έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος, γενικός γραμματέας και υφυπουργός. Αναφερόμενος στο χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει, είπε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που είναι πιο κοντά στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη και γι’ αυτό πρέπει να είναι ισχυρή και να διαθέτει τα απαιτούμενα εργαλεία.

Ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια κρίσιμη περίοδο για την Βόρεια Ελλάδα.

Η Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η οποία από γενική γραμματέας, αρμόδια για θέματα δημόσιας διοίκησης αναβαθμίστηκε σε υφυπουργός, είπε ότι το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται πια στην τέταρτη θέση στην τάξη των υπουργείων σηματοδοτεί και το πόσο σπουδαία θεωρεί τη δουλειά που θα γίνει εδώ ο πρωθυπουργός.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας