ecopress
Για την παραγωγή ενέργειας, η έξυπνη λύση Φ/Β Smart PV της Huawei, συνέβαλε πρόσφατα στην επιτυχή σύνδεση δικτύου της μεγαλύτερης φωτοβολταϊκής εγκατάστασης στον κόσμο... Huawei: συνδέθηκε το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο στον κόσμο

Για την παραγωγή ενέργειας, η έξυπνη λύση Φ/Β Smart PV της Huawei, συνέβαλε πρόσφατα στην επιτυχή σύνδεση δικτύου της μεγαλύτερης φωτοβολταϊκής εγκατάστασης στον κόσμο που βρίσκεται στην επαρχία Qinghai της Κίνας.

Σε παρουσίαση από τον  Philip Chen, Πρόεδρο της  Huawei Digital Power Business με τίτλο «η τεχνολογία αποτελεί καταλύτη για τη μελλοντική ανάπτυξη της Huawei και για την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα» σημειώνεται για το έργο μαμούθ στην Κίνα ότι στο φωτοβολταϊκό σταθμό των 2,2 GW, η Huawei ως προμηθευτής με το μεγαλύτερο μερίδιο έργου, παρέχει μετατροπείς ισχύος 1,6 GW. Η Smart PV λύση της Huawei μπορεί επίσης να συνδεθεί σε ασθενέστερα δίκτυα και προσφέρει δυνατότητα faultride-through, εξασφαλίζοντας σταθερή λειτουργία σε ποικίλα δίκτυα. Όσον αφορά στην αξιοπιστία, αξιοποιείται η τεχνητή νοημοσύνη για προληπτική συντήρηση.

-«Στόχος μας είναι, σημειώνει ό  Philip Chen, να παρέχουμε ηλεκτρική ενέργεια σε περιοχές όπου η πρόσβαση σε αυτήν δεν είναι εφικτή. Η Huawei χρησιμοποιεί προηγμένες υβριδικές και smartmicro-grid λύσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής ενέργειας και την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε φτωχές περιοχές. Η ψηφιακή λύση ισχύος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών. Το Digital Power της Huawei συμβάλλει ήδη στην παραγωγή πάνω από 296,5 δισεκατομμυρίων kWh ηλεκτρικής ενέργειας, εξοικονομώντας 9,1 δισεκατομμύρια kWh ηλεκτρικής ενέργειας, που ισοδυναμεί με φύτευση 250 εκατομμυρίων δέντρων».

Huawei στην Ελλάδα. Δυναμική παρουσία και στον τομέα των φωτοβολταϊκών μετατροπέων

Στην Ελλάδα ότι η Huawei έχει παρουσία εδώ και 15 χρόνια με γραφεία στην περιοχή του Αμαρουσίου, με περισσότερους από 120 εργαζόμενους και κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) . Η τοπική παρουσία στον τομέα των φωτοβολταικών μετατροπέων έχει ενισχυθεί με στόχο να αντιμετωπιστεί ακόμα πιο αποτελεσματικά η αυξανόμενη ζήτηση και εγκατεστημένη βάση φωτοβολταϊκών συστημάτων, έχοντας ήδη τοποθετηθεί δυναμικά στη νέα εποχή της αγοράς φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα. Υποστηρίζουμε τις ανάγκες των πελατών μας μέσω ενός πλήρους φάσματος υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης κατά τη θέση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης σε λειτουργία, της δωρεάν γραμμής για τεχνική υποστήριξη και της άμεσης αντικατάστασης συστημάτων, δεδομένου ότι η εταιρεία διαθέτει τοπικές αποθήκες.

Η τεχνολογία στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Παρουσιάζοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις δραστηριότητες της Huawei ο αρθογράφος αναπτύσσει το κείμενο του αναφέροντας τα ακόλουθα:

-«H δέσμευση ολοένα και περισσότερων χωρών για μηδενικές εκπομπές σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια, μπορεί να αποτελεί φιλόδοξο εγχείρημα, όμως είναι ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής τα τελευταία 40 χρόνια. Αναμφίβολα, η τεχνολογία θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία προς την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα.

Στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση Ιndustry 4.0, με την περαιτέρω αστικοποίηση και ψηφιοποίηση, την αυξανόμενη δημοτικότητα των δικτύων 5G,τις νέες υπηρεσίες, όπως η διαδικτυακή υγειονομική περίθαλψη, η διαδικτυακή εκπαίδευση, το online γραφείο, το έξυπνο σπίτι, η αυτόνομη οδήγηση, απαιτούνται ευρύτερες συνδέσεις δικτύου, υψηλότερο εύρος ζώνης και συνεπώς περισσότερη ενέργεια. Η πανδημία COVID-19, έχει προκαλέσει πολλές χώρες και επιχειρήσεις αναφορικά με το επίπεδο ψηφιοποίησης, ευφυΐας και συνδεσιμότητας. Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούσαμε να επιτύχουμε ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο και με υπευθυνότητα; Μήπως αυτή η περίοδος αποτελεί τέλεια ευκαιρία, ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας να εξετάσουν τις «πράσινες» τεχνολογίες και τις πολιτικές για τη μελλοντική μας ανάπτυξη;

Τις επόμενες δύο ή τρεις δεκαετίες, η κοινωνία μας θα εξελιχθεί σε μια «έξυπνη» εποχή. Η υποδομή Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) θα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του έξυπνου κόσμου. Ωστόσο, κατά τη διαδικασία μετασχηματισμού του ICT δικτύου, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις bigdata, μεγάλης κίνησης και τεράστιας κατανάλωσης ενέργειας. Η ενέργεια ως θεμέλιο είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για την οικοδόμηση της ψηφιακής μας οικονομίας. Για την ομαλή μετάβαση, έχει ξεκινήσει η ψηφιοποίηση της βιομηχανίας ενέργειας. Η Huawei αξιοποιεί τις ευκαιρίες εξέλιξης από παραδοσιακές λύσεις τροφοδοσίας στο ενεργειακό δίκτυο και προσφέρει έξυπνες λύσεις digitalpower, καλύπτοντας τους τομείς iSitePower, DataCenterFacility, SmartPV, mPower και ModularPower».

O ρόλος της Huawei

-«Πρώτον, η Huawei απαντά στα ζητήματα της κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας ενέργειας, της μακράς περιόδου υλοποίησης και του υψηλού κόστους συντήρησης, που συνοδεύουν τη δημιουργία ψηφιακής υποδομής, έτσι ώστε να συμβάλλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας ψηφιακού μετασχηματισμού» σημειώνεται στην παρουσίαση σχετικά με το ρόλο της Huawei. Και.

-«Δεύτερον, η παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας ICT συνεχίζει να αυξάνεται, αντιπροσωπεύοντας το 2% της παγκόσμιας συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και αναμένεται να φθάσει το 5% έως το 2030. Η πράσινη παραγωγή ενέργειας και η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα. Η λύση έξυπνων Φ/Β Huawei Smart PV παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας. H συνολική ηλιακή ενέργεια που παράγεται με τη λύση Huawei Smart PV έχει ήδη ξεπεράσει τα 296,5 δισεκατομμύρια kWh»

Ο Philip Chen αναφέρει ακόμη ότι «περισσότεροι από 800 εκατομμύρια άνθρωποι – το 11% του παγκόσμιου πληθυσμού – εξακολουθούν να ζουν χωρίς αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια. Η Huawei συνεχίζει να επενδύει στην ψηφιοποίηση ενέργειας και να επιτρέπει περισσότερη παραγωγή «πράσινης» ενέργειας και εξοικονόμηση ενέργειας με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών.

Έχουμε συνεργαστεί με πολλούς πελάτες σε όλο τον κόσμο και αισθανόμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε και εμείς συμβάλλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Μέσα από αυτές τις εμπειρίες, πιστεύουμε ότι οι λύσεις που είναι απλές, έξυπνες, «πράσινες» και αξιόπιστες, αποτελούν το μέλλον.

Η εξοικονόμηση ενέργειας συμβάλλει καθοριστικά ώστε όλες οι λύσεις μας να είναι όσο το δυνατόν πιο «πράσινες». Στην επαρχία Henan της Κίνας, έχουμε αναπτύξει 1700 datacenters, τα οποία συνέβαλαν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας από 5% σε 8% και στην εξοικονόμηση 3,85 εκατομμύρια kWh ηλεκτρικής ενέργειας κάθε έτος. Οι ενεργειακές λύσεις datacenter έχουν χρησιμοποιηθούν ευρέως και αναγνωριστεί σε πολλούς κλάδους, ειδικά στην παροχή υπηρεσιών διαδικτύου (ISP), τα χρηματοοικονομικά, τις μεταφορές και την ενέργεια, όπως η Colt DCS, η CITIC Bank, το Κέντρο Δεδομένων Αεροδρομίου Shenzhen, Dawiyat (μια θυγατρική εξ ολοκλήρου της SaudiElectricityCompany). Φέτος, μαζί με την IntelligentPowerSolutionsltd., παρέχουμε στην ουγγρική εταιρεία Bosodchem ένα κορυφαίο, σύγχρονο, «πράσινο» έξυπνο modulardatacenter, το οποίο χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία ισχύος και ψύξης για να επιτύχει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα κατανάλωσης ενέργειας (PUE) και το χαμηλότερο δυνατό αποτύπωμα άνθρακα, μειώνοντας παράλληλα τις λειτουργικές δαπάνες (OPEX).

Η Huawei έχει διακριθεί επίσης σε τρεις κατηγορίες βραβείων: «Data Center Facilities Vendor of the Year», «New Design / Build Data Center Project of theYear» και «Data Center Power Innovation of the Year» στα DCSA wards, τα οποία επιβεβαιώνουν την αναγνώριση των πελατών και συνεργατών της, καθώς και του κλάδου.Αναγνώριση που αποδίδεται επίσης στη συνεχή επένδυση και στα τεχνολογικά επιτεύγματα της Huawei στον τομέα της εγκατάστασης των datacenters.

Ηγέτης στην ψηφιοποίηση ενέργειας για έναν «έξυπνο» και βιώσιμο κόσμο, με αυτήν την αποστολή, η Huawei Digital Power έχει δεσμευτεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό κάθε φωτοβολταϊκής εγκατάστασης, οδηγώντας την ψηφιοποίηση ενέργειας με «πράσινες» και διαθέσιμες σε κάθε σημείο συνδέσεις, ενισχύοντας την «πράσινη» ψηφιοποίηση και ενεργοποιώντας τo «πράσινo» datacenter με τεχνητή νοημοσύνη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε θετικές αλλαγές και να προσφέρουμε ένα ψηφιακό και βιώσιμο μέλλον».

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei

Ο Όμιλος Huawei είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Με γνώμονα την υγιή λειτουργία, τη συνεχή καινοτομία και την αμφίδρομη συνεργασία, η Huawei δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό end-to-end χαρτοφυλάκιο Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) για τις τηλεπικοινωνίες, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η Huawei παρέχει τεχνολογικά εξελιγμένα προϊόντα και υπηρεσίες όπως ασύρματο, σταθερό και cloudcore δίκτυο, λογισμικό παρόχων, υποδομή πληροφορικής καθώς και ενεργειακά συστήματα. Με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία και την πρωτοπορία στον τομέα της καινοτομίας, η Huawei προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα ευρύ φάσμα προϊοντικών λύσεων και υπηρεσιών σε τομείς όπως δίκτυα δεδομένων επιχειρήσεων, ενοποιημένες υπηρεσίες επικοινωνίας και συνεργασίας καθώς και cloud κέντρα δεδομένων. Παγκοσμίως, οι 194.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. HHuawei Ιδρύθηκε το 1987, είναι μια ιδιωτική εταιρεία η οποία ανήκει πλήρως στους υπαλλήλους της

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας