Η ΔΕΗ εφαρμόζει μία εκπτωτική πολιτική και είναι στη διακριτική ευχέρειά της να κάνει ό,τι θέλει με τις εκπτώσεις, αλλά δεν θα υπάρξει καμία αύξηση του ρεύματος, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7.
Σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι ο ανταγωνισμός θα συνεχίσει να ευνοεί τη μείωση των τιμών του ρεύματος, όπως έγινε πέρυσι, οπότε η τιμή του ρεύματος είχε μείωση 6% με βάση τη Eurostat
Για τους βιομηχανικούς καταναλωτές, ο κ. Σταθάκης είπε ότι «σήμερα, έχουν συμβόλαια με τη ΔΕΗ αποκλειστικά. Η ίδια πολιτική θα συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο. Μετά, με την πλήρη λειτουργία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας θα διαμορφωθεί η λεγόμενη αγορά των διμερών συμβολαίων που είναι καινούρια και στην οποία θα ενταχθούν και τα βιομηχανικά συμβόλαια. Επιδίωξή μας είναι, σ΄ αυτό το νέο πλαίσιο, τα διμερή συμβόλαια να αποτελέσουν το κατεξοχήν πεδίο που θα στηρίζει τη βιομηχανία».
Σχετικά Άρθρα
- ΥΠΕΝ: τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ρεύματος Αυγούστου
- ΣΥΡΙΖΑ: μονά – ζυγά χαμένοι οι καταναλωτές στα χρωματιστά τιμολόγια
- ΔΕΗ: μειώσεις έως 35% στα τιμολόγια του Απριλίου
- ΥΠΕΝ: επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και τον Σεπτέμβριο
- ΣΥΡΙΖΑ: επίθεση στην κυβέρνηση για την ενεργειακή πολιτική
- Ηλεκτρικό ρεύμα: το ασανσέρ τιμών Αυγούστου των προμηθευτών










