ecopress
Για την απώλεια του ιδρυτή της, Κυριάκου Φιλίππου, που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 19 Απριλίου, πενθεί η εταιρεία Elbisco. Σε μήνυμά της η πρόεδρος...

Για την απώλεια του ιδρυτή της, Κυριάκου Φιλίππου, που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 19 Απριλίου, πενθεί η εταιρεία Elbisco.

Σε μήνυμά της η πρόεδρος της Elbisco, Έλενα Φιλίππου Κουμαντάρου, επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Φιλίππου γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1939. Μαθήτευσε στο 8ο γυμνάσιο Πατησίων, όπου παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις στα μαθηματικά, την φυσική και τη χημεία, επιστήμες που αγαπούσε καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής του. Στη συνέχεια, αποφοίτησε από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Τα όνειρα του και το όραμα του για το επιχειρηματικό του μέλλον είχαν αρχίσει να διαμορφώνονται, όταν ακόμα ήταν ένας νέος, πανύψηλος, αριστούχος απόφοιτος του Πολυτεχνείου, που μόλις ξεκινούσε τη στρατιωτική του θητεία στο Ναυτικό της πατρίδας μας. Πάντα πρώτα από όλα ο επιστήμων, σχεδίασε μηχανολογικά την σύγχρονη μέθοδο βιομηχανικής παραγωγής γιαουρτιού, και πέτυχε για αυτήν του την εφεύρεση δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Έτσι ξεκίνησε η εκπληκτική εκτόξευση της εταιρίας ΦΑΓΕ, από μικρή οικογενειακή βιοτεχνία, στην πασίγνωστη εταιρία που είναι σήμερα» σημειώνει η πρόεδρος της Elbisco και συμπληρώνει: «O Κυριάκος Φιλίππου τολμηρός και αποφασιστικός προχώρησε στη εξαγορά και συγχώνευση της ELITE με τα μπισκότα και το αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ και τα ψωμιά Κρις Κρις. Έτσι γεννήθηκε η εταιρία μας. Ορμώμενος από την πίστη του στη δύναμη της καινοτομίας, το όραμα του για την ELBISCO ήταν η παραγωγή και διάθεση καινοτομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, προϊόντων που όπως του άρεσε να λέει, θα δίναμε όλοι στα παιδιά μας».

Επίσης τονίζει: «Υπήρξε ένας αυθεντικός άρχοντας, δίκαιος και αξιοπρεπής, που με λίγα λόγια, αλλά σοφά, ενέπνεε την εμπιστοσύνη όλων όσοι των γνώριζαν. Ήταν φυσικός ηγέτης, οραματιστής και καινοτόμος, μπροστά από την εποχή του. Η πρωτοποριακή και προοδευτική του σκέψη, αλλά και το θάρρος, το ήθος, η θέληση, η αισιοδοξία, και η πειθαρχία του ήταν ο πυρήνας της προσωπικότητας του και οι κινητήριες δυνάμεις της λαμπρής του πορείας. Υπήρξε βράχος ψυχραιμίας! Ο θυμός, του άρεσε να λέει, είναι κακός σύμβουλος. Δούλεψε σκληρά και άοκνα στη ζωή του, με την πειθαρχία του επιστήμονα, την τόλμη του οραματιστή και την ψυχική δύναμη του αγωνιστή. Ένας άνθρωπος τόσο δημιουργικός, αλλά και τόσο ισορροπημένος, άγγιξε κι ενέπνευσε πολλές ζωές στον κόσμο- έναν κόσμο που ατένιζε πάντα με γενναιότητα για το παρόν και αισιοδοξία για το μέλλον».

Συλλυπητήρια επιστολή Σωματείου Χαλκίδας

Την βαθιά τους θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους, για την απώλεια του Κυριάκου Φιλίππου εκφράζουν με επιστολή τους στην πρόεδρο, Έλενα Φιλίππου Κουμαντάρου ο πρόεδρος και τα μέλη του Εργατοϋπαλληλικού σωματείου Χαλκίδας της Elbisco. Στη συλλυπητήρια επιστολή σημειώνεται: «Με μεγάλη θλίψη, πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του αγαπητού μας προέδρου, αναγνωρισμένου για την πολυετή προσφορά του στον χώρο της ελληνικής βιομηχανίας. Ο Κυριάκος Φιλίππου ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστική όμως η εργατικότητα και η πρωτοποριακή του σκέψη, στον επαγγελματικό χώρο που δραστηριοποιήθηκε, η απαράμιλλη προσωπικότητα του και το ήθος του χαρακτήρα του. Αξίες που όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπηρετούμε ακολουθώντας το παράδειγμά του. Για όλους όσους εργαζόμαστε στην Elbisco, ο Κυριάκος Φιλίππου ήταν ένας ηγέτης με όραμα και αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη και θα αποτελεί συνεχή και αστείρευτη πηγή έμπνευσης. Φτωχότερη είναι πλέον η εταιρεία μας και αποτελεί δυσαναπλήρωτη απώλεια η απουσία της ενεργού δράσης του».

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας