ecopress
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Οικοδομικών Συνεταιρισμών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση προκειμένου να παρουσιάσει την  εκδήλωση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών,  με θέμα «Οι Οικοδομικοί...

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Οικοδομικών Συνεταιρισμών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση προκειμένου να παρουσιάσει την  εκδήλωση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών,  με θέμα «Οι Οικοδομικοί Συνεταιρισμοί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης», με ομιλητή    τον δημοσιογράφο Αργύρη Δεμερτζή και τη   συνεργασία του Συλλογικού Φορέα με την  www.ecopress.gr

Αναλυτικά στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι : Η «Επιτροπή Πρωτοβουλίας και Συλλογικής Δράσης Ο.Σ.», μέσα σε πέντε χρόνια αγωνιστικής διαδρομής έχει τεράστιο έργο στο ενεργητικό της.

Με τις παρεμβάσεις του Συλλογικού Φορέα ρυθμίστηκαν νομοθετικά ζητήματα των Ο.Σ., εδραιώθηκε ειλικρινής και αξιόπιστος διάλογος με την Πολιτική Ηγεσία, ενώ άλλαξαν ριζικά πεπλανημένες αντιλήψεις δεκαετιών εις βάρος των Ο.Σ. και, πλέον, το ευρύ κοινό γνωρίζει ότι αποτελούν θεσμικούς φορείς κοινωνικού ενδιαφέροντος που με τις οικιστικές αναπτύξεις των εκτάσεών τους μπορούν να αποτελέσουν μοχλούς οικονομικής ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα κορυφαία επιδίωξη των Ο.Σ. είναι να διατηρήσουν την δυναμική αυτή κίνηση που αυξάνει συνεχώς μέλη πανελλαδικά, η οποία κατάφερε στην διάρκεια τριών διαφορετικών Κυβερνήσεων, την τελευταία πενταετία, να ενώσει Ο.Σ. που ανήκουν σε διάφορα κόμματα και για πρώτη φορά να υπάρξει πρωτοφανής συσπείρωση, σύμπνοια και κοινή πορεία.

Προς την κατεύθυνση αυτή κρίθηκε απαραίτητη η ενημέρωση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος ώστε να έχει σαφή εικόνα των σκοπών και των κατευθύνσεων του Συλλογικού Φορέα και φυσικά των θέσεων, των απόψεων και των διεκδικήσεων των Ο.Σ..

Για τους λόγους αυτούς αναπτύχθηκε συνεργασία του Συλλογικού Φορέα με τον δημοσιογράφο κ Αργύρη Δεμερτζή ο οποίος διευθύνει την διαδικτυακή πύλη www.ecopress.gr που παρουσιάζει έγκυρη ενημέρωση επιστημονικού ενδιαφέροντος και ειδήσεις για το περιβάλλον, την ενέργεια, την ανάπτυξη, την οικονομία, για οικιστικά θέματα κλπ και πλήθος άλλων θεμάτων που αφορούν και το πεδίο δράσης και αρμοδιοτήτων των Ο.Σ..

Μέσω της www.ecopress.gr θα υπάρχει ένα βήμα στα ενημερωτικά μέσα του διαδικτύου για ανάδειξη της δράσης του Φορέα και του κοινωνικοοικονομικού προσανατολισμού των Ο.Σ. και πλέον της αναπτυξιακής τους δυναμικής.

Στην εκδήλωση, ο ομιλητής κ. Αργύρης Δεμερτζής αναφέρθηκε διεξοδικά στο νέο, ραγδαία αναπτυσσόμενο, πεδίο διαδικτυακής ενημέρωσης, που μεταδίδει πλέον την πληροφορία με ταχύτητα φωτός και επεσήμανε τα πλεονεκτήματα της ανιδιοτελούς και παραγωγικής συνεργασίας του Συλλογικού Φορέα των Ο.Σ. με  την www.ecopress.gr γεγονός που επικροτήθηκε ένθερμα από  εκπροσώπους κομμάτων, φορέων και συλλογικοτήτων, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, οι οποίοι επεσήμαναν τη σημασία και την ανάγκη αξιόπιστης ενημέρωσης του ευρύτερου κοινού για τα θέματα των Ο.Σ.,  το κοινωνικό τους έργο, που εξυπηρετεί ανάγκες δημοσίου συμφέροντος και τις αναπτυξιακές προοπτικές από τις οικιστικές αναπτύξεις των εκτάσεών τους.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλά μέλη και πλήθος κόσμου καθώς και πολιτικά πρόσωπα και εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Αθανάσιο Μπούρα βουλευτή ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος ήτανε παρών όπως δίνει το παρόν και αγωνίζεται σταθερά δίπλα μας επί σειρά ετών για τα θέματά μας, ενώ με την πολύτιμη συνδρομή του έχουν επιλυθεί εκκρεμή ζητήματα πολλών ετών που ταλαιπωρούσαν χιλιάδες μέλη Ο.Σ.

Στην εκδήλωση έλαβε τον λόγο και μίλησε υπέρ της δράσης του Φορέα μας επιβεβαιώνοντας τη σταθερή υποστήριξή του στα θέματά μας, ενώ συγχρόνως έδωσε τα συγχαρητήριά του στον κ Δεμερτζή για την ομιλία του η οποία ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική πάνω στο νέο διαδικτυακό περιβάλλον και στις απεριόριστες δυνατότητες επικοινωνιακών παρεμβάσεων και ενημέρωσης που παρέχει.

Επίσης θα πρέπει να αναφερθούμε ειδικά στον κ. Γιώργο Πάντζα Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Περιφέρειας Αττικής ο οποίος στάθηκε θετικά απέναντι στους Ο.Σ. και στον Συλλογικό Φορέα, ενδιαφέρθηκε για τα θέματα που απασχολούν απλούς ανθρώπους, τα μέλη των Ο.Σ. και βοήθησε αποτελεσματικά στην επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων. Ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον του τον κ. Γιώργο Πάντζα και παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή που μας  απέστειλε επειδή δεν θα παρευρίσκετο στην εκδήλωσή μας, λόγω κωλύματος,   με την οποία δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στα θέματα των Ο.Σ..

Χαιρετισμός Γιώργου Πάντζα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αττικής, στην εκδήλωση με θέμα «Οι οικοδομικοί Συνεταιρισμοί στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης»

Κυρία Πρόεδρε,

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου

Φίλες και Φίλοι

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας να παραβρεθώ στην σημερινή σας εκδήλωση, ωστόσο ανειλημμένες μου υποχρεώσεις, από καιρό προγραμματισμένες, δεν μου το επιτρέπουν.

Είναι βέβαιο ότι, η σημερινή σας εκδήλωση είναι πολύ σημαντική τόσο για τις παρεμβατικές δράσεις του συλλόγου όσο και για το επιστημονικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνουν, ακριβώς επειδή στο σημερινό πλαίσιο θα αναπτυχθούν και θα παρουσιαστούν μια σειρά από ζητήματα τα οποία απασχολούν  τον χώρο σας.

Θέλω να γνωρίζετε όλοι σας ότι όπως έπραξα στο παρελθόν και στάθηκα στο πλευρό σας, έτσι θα είμαι δίπλα σας και στο μέλλον προκειμένου να προωθήσουμε από κοινού και να επιλύσουμε μαζί με την κυβέρνηση τα δίκαια ζητήματα που απασχολούν τους Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς. 

Ήδη για την παράταση της προθεσμίας για την εναρμόνιση των καταστατικών, η κυβέρνηση έδωσε τη λύση, η οποία ήταν απαιτητή και δίκαιη. Συνεργαστήκαμε μεθοδικά και άρτια από κοινού με την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Ρωμαίου, και καταφέραμε την παράταση της προθεσμίας με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών.

Σε αυτό το πνεύμα και πάντα με ειλικρίνεια απέναντί σας θα συνεχίσω να μάχομαι για τα δίκαια αιτήματα σας.

Σας ευχαριστώ και πάλι, και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της εκδήλωσής σας.

Γιώργος Πάντζας

Κοσμήτορας ΒτΕ

Βουλευτής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ

 Αθήνα, 12/11/2017

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ορισμένους προσκεκλημένους οι οποίοι παρά τη θέληση τους να παραβρεθούν, αυτοπροσώπως η δια αντιπροσώπου δεν μπόρεσαν λόγω Μαραθωνίου, και συγκεκριμένα:

  • την κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν Κεφαλληνίας η οποία με την στήριξη και τις πρωτοβουλίες της βοήθησε στην εναρμόνιση των καταστατικών των Ο.Σ. και έκτοτε είναι σταθερά κοντά μας.
  • Την κ Γεωργία Γεννιά Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α Πειραιά η οποία μεσολάβησε με ειλικρινές ενδιαφέρον στην ρύθμιση ζητημάτων των Ο.Σ. και ανταποκρίνεται πάντα στα αιτήματά μας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον
  • Τον κ. Ιωάννη Σαρίδη Βουλευτή ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ Α Θεσσαλονίκης που έχει συμπαρασταθεί στους Ο.Σ. υποστηρίζοντας ανεπιφύλακτα την επίλυση των προβλημάτων τους.

Ευχαριστούμε ακόμη τον κ Κώστα Κραββαρίτη, δασολόγο πρώην Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Γεωργίας που παρέστη στην εκδήλωσή μας, ο οποίος γνωρίζει σε βάθος τα θέματα των Ο.Σ., ειδικά αυτών που κατέχουν δασικές εκτάσεις και έχει μεσολαβήσει αποφασιστικά στη διαμόρφωση νομοθετικών ρυθμίσεων προς επίλυση σοβαρών ζητημάτων μας. Λαμβάνοντας τον λόγο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία με την www.ecopress.gr η οποία θα υποστηρίξει σημαντικά το έργο του Συλλογικού Φορέα και θα ενημερώσει σοβαρά και αξιόπιστα την κοινή γνώμη για τα θέματα των Ο.Σ..

Τέλος ευχαριστούμε τον κ. Κώστα Καλογράνη, οικολόγο, που μας τίμησε με την παρουσία του, ο οποίος από τότε που ήρθε κοντά μας και ενημερώθηκε για τα θέματα των Ο.Σ., υποστηρίζει ένθερμα την ανάπτυξη των εκτάσεων των Ο.Σ. στα πλαίσια σύγχρονων οικιστικών αντιλήψεων για βιώσιμη ανάπτυξη, περιβαλλοντική προστασία και οικονομική αποτελεσματικότητα.

Η ομιλία του κ Δεμερτζή εντυπωσίασε κυριολεκτικά το ακροατήριο.

Αναφέρθηκαν ζητήματα διαδικτυακής ενημέρωσης που καθιερώνουν ένα νέο τρόπο επικοινωνίας, τα οποία αρκετά άτομα άκουγαν για πρώτη φορά.

Πέρα όμως από την δυναμική και τις προοπτικές του διαδικτύου στην ενημέρωση, ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο σώμα προκάλεσε η γενικότερη αναφορά που έκανε ο κ. Δεμερτζής για την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, την χρηματοδότησή του από την Παγκόσμια Τράπεζα, τις οικιστικές αναπτύξεις κλπ, θέματα μείζονος ενδιαφέροντος, που αποτελούν το νέο φιλόδοξο διακύβευμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η οριστική επίλυση θεμάτων τέτοιου βεληνεκούς, που αποτελούσαν μάστιγα για τον τόπο αρκετές δεκαετίες, ανοίγει τεράστια μέτωπα ανάπτυξης στα οποία μπορούν να ενταχθούν και οι Ο.Σ. γιατί με την εξέλιξη της πολεοδομικής νομοθεσίας της τελευταίας δεκαετίας ρυθμίστηκαν νομοθετικά πολλά ζητήματα  και είναι ώριμο το κλίμα για την οικιστική ανάπτυξη των εκτάσεών τους.

Γενικά τα ακούσματα προκάλεσαν ανάμικτα συναισθήματα και προβληματισμό και ενώ είχε τελειώσει η εκδήλωση παρέμεινε στην αίθουσα πολύς κόσμος, για πολύ ώρα, συζητώντας σε πηγαδάκια τις νέες κατευθύνσεις και τις τρέχουσες εξελίξεις που δρομολογούνται στα πολεοδομικά πράγματα της χώρας, οι οποίες σηματοδοτούν την αφετηρία μιας νέας μέρας στη διαχείριση των χρήσεων γης, υπεύθυνα, με οργάνωση και κανόνες σύμφωνους με τα νέα επιστημονικά δεδομένα, και με σχεδιασμό που θα είναι απόλυτα συμβατός με τις νέες καινοτόμες τεχνολογίες, την περιβαλλοντική προστασία, την ενεργειακή επάρκεια, την βιωσιμότητα και ευημερία των πολιτών και την οικονομική ανάπτυξη.

Και ναι μεν η επομένη μέρα θέτει αυστηρούς κανόνες και υποχρεώσεις στους εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες, ωστόσο ειδικά για εμάς τους Ο.Σ. που έχουμε βιώσει μακραίωνες καταστάσεις στασιμότητας, ταλαιπωρίας και αναμονής δεν μας απασχολούν καθόλου οι όποιες υποχρεώσεις γιατί η λειτουργία μας οροθετείτο ανέκαθεν από αυστηρούς κανόνες της κείμενης νομοθεσίας που καθόριζαν συγκεκριμένους τρόπους οργανωμένης δράσης.

Αντίθετα οι εξελίξεις μας προκαλούν αισθήματα ανακούφισης, αισιοδοξίας και ελπίδας και κυρίως έντονης επιθυμίας να προχωρήσουν γρήγορα τα θέματα για να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος και για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας