ecopress
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 17ου Τακτικού Συνεδρίου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ με την εκλογή δύο Συμπροέδρων, της κας Κατερίνας Ανδρικοπούλου Σακοράφα και του κου Δημήτρη Πολιτόπουλου στην ηγεσία του... Η νέα ηγεσία των Οικολόγων Πρασίνων

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 17ου Τακτικού Συνεδρίου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ με την εκλογή δύο Συμπροέδρων, της κας Κατερίνας Ανδρικοπούλου Σακοράφα και του κου Δημήτρη Πολιτόπουλου στην ηγεσία του κόμματος. Επίσης, το 17ο Τακτικό Συνέδριο ανάδειξε και το νέο Πανελλαδικό Συμβούλιο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί κι η Πολιτική Γραμματεία.

Πρόκειται για ένα ιστορικό συνέδριο, καθώς η θέση των Συνεκπροσώπων παύει να υφίσταται και αντικαθίσταται από τους Συμπροέδρους, οι οποίοι θα έχουν διετή θητεία. Επίσης, θα ισχύσουν και όλες οι καταστατικές αλλαγές που  ψηφίστηκαν σε προηγούμενα συνέδρια οδηγώντας έτσι τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ σε μια εσωτερική αναδιοργάνωση που ακολουθεί τα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

Η κα Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα σημειώνει, «Η θέση της Συμπροέδρου με τιμά ιδιαίτερα. Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στο εκλογικό σώμα και να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλους/ όλες τους εκλεγμένους/ες , πίστη στο όραμά μας και προσήλωση στο έργο μας. Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δυναμώνουν, εκσυγχρονίζονται και δημιουργούν νέες βάσεις για την ανάπτυξη του κόμματος.

Η ώρα της πολιτικής οικολογίας έχει φτάσει. Οι πολίτες της χώρας μας μπορούν και πάλι να ελπίζουν σε ένα νέο, πολιτικό όραμα που θα δώσει στην Ελλάδα τη θέση που της αρμόζει τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και εσωτερικά. Πρεσβεύουμε την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου, τη μείωση της ενεργειακής φτώχειας, την ανάπτυξη της χώρας με δίκαιο τρόπο. Με τη στήριξη των πολιτών θα τα καταφέρουμε.

Είμαστε το μόνο αμεσοδημοκρατικό κόμμα με τις πόρτες μας ανοιχτές σε κάθε άνθρωπο που θέλει να συμμετέχει στη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής σκηνής για την Ελλάδα. Από τη θέση της Συμπροέδρου στέλνω ανοιχτό κάλεσμα σε όλους και όλες. Νέοι και νέες, άνθρωποι που θέλουν να συμμετέχουν στα πολιτικά δρώμενα, ας μάθουν για εμάς. Χρειαζόμαστε κάθε λογική και τίμια φωνή. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα από την αρχή».

Ο κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος αναφέρει, «Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τη στήριξή σας στο πρόσωπό μου. Ο ρόλος που μου αναθέτετε είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ σε όσα ήδη έχω αναφέρει ως προγραμματικό έργο, ώστε μαζί, να πάμε το κόμμα μας ένα βήμα παραπέρα. Χρειάζεται εντατική δουλειά από όλους μας.

Ήρθε η ώρα να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε, να συνεχίσουμε τον διάλογο με τις άλλες οικολογικές φωνές και να τον ολοκληρώσουμε. Κάθε ένας και κάθε μία από εμάς θα έχει το δικό του ρόλο και όλοι μαζί θα συνθέσουμε τη βάση για την ανάπτυξη ενός δυναμικού κόμματος που θα προσφέρει στην κοινωνία, τον περιβάλλον και τον άνθρωπο. Η στιγμή της πολιτικής οικολογίας είναι εδώ.

Όλοι μαζί θα ακολουθήσουμε τον δρόμο των έργων για την προάσπιση της κοινωνίας, τον διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς και όσους πραγματικά ελπίζουν και πιστεύουν πως η πολιτική οικολογία μπορεί να συμβάλλει στην αλλαγή της καθημερινότητάς μας».

Από τις εργασίες του 17ου Τακτικού Συνεδρίου αναδείχθηκε το νέο Πανελλαδικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από τους ακόλουθους:
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:
1. Ανδρικοπούλου-Σακοράφα Κατερίνα
2. Αποστόλου Σπύρος
3. Αργυρούδη Γιούλα
4. Βέμης Μανώλης
5. Βλαχόπουλος Κώστας
6. Γκανούλης Φίλιππος
7. Γκινούδης Αργύρης
8. Ζιάβρας Κώστας
9. Ιωαννίδης Αβραάμ
10. Καραμέρος Γιώργος
11. Κωστάκος Γιώργος
12. Λιόλιος Δημήτρης
13. Μπάκας Μιχάλης
14. Νταφούλη Λήδα
15. Ξανθόπουλος Γιώργος
16. Ξυθάλης Πάνος
17. Παγκαλίδου Λυδία
18. Παπαδάκης Γιώργος
19. Παπαθεοδώρου Ηλίας
20. Πάσχου Εύα
21. Πολιτόπουλος Δημήτρης
22. Ρούσσου Ευθαλία
23. Σαράντης Νίκος
24. Σκαμάγκος Θεόδωρος
25. Σπασίδης Τηλέμαχος
26. Στασινός Παναγιώτης
27. Στεφανή Όλγα
28. Στροβολίδου Ηλέκτρα
29. Τόμοβ Τόνυ
30. Χρυσίδης Δομήνικος
31. Ψωμά Δήμητρα

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας