ecopress
H «Γέφυρα ΑΕ», πήρε χρυσό βραβείο  για  την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, που παράγεται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μηδενικών εκπομπών CO2,  με την οποίο... Ηλεκτροκίνηση:  βραβείο στη «Γέφυρα ΑΕ» για την καθαρή ενέργεια της WE Energy

H «Γέφυρα ΑΕ», πήρε χρυσό βραβείο  για  την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, που παράγεται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μηδενικών εκπομπών CO2,  με την οποίο τροφοδοτείται  το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Blink Charging Europe.

Από το παγκοσμίως, εμβληματικό έργο της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου, σε συνεργασία με τη «Γέφυρα Α.Ε.», η Blink Charging Europe έχει ξεκινήσει τη δημιουργία ενός νέου δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ολόκληρη την Ευρώπη, με αφετηρία την Ελλάδα.

Η Blink Charging Europe αποτελεί κοινοπραξία της Blink, μέλος του Hubject, (που ίδρυσαν κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, της ενέργειας και της τεχνολογίας όπως η BMW Group, Daimler, Siemens & Volkswagen Group) και της θυγατρικής εταιρίας του ελληνικού ενεργειακού Ομίλου Eunice Energy Group (EEG),  WE Energy,  η οποία είναι εταιρία προμήθειας αποκλειστικά καθαρής ενέργειας από ΑΠΕ, που παράγει ο όμιλος EEG.

Η εγκατάσταση στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, που καταναλώνουν 100% πράσινη ενέργεια, η οποία  προέρχεται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με τα απαραίτητα πιστοποιητικά προέλευσης της WE ENERGY εντάσσεται  στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινη Γέφυρα»,  με κεντρικό μήνυμα  «Το κλίμα αλλάζει, αλλάζουμε κι εμείς», που υλοποιεί η «Γέφυρα Α.Ε.», παραχωρησιούχος εταιρία του παγκοσμίως πρωτοποριακού τεχνικού έργου, που ενώνει την Πελοπόννησο με την Στερεά και ολόκληρη την Ελλάδα με τα οδικά διευρωπαϊκά δίκτυα.

Τρία βραβεία για τη ΓΕΦΥΡΑ στα ENERGY MASTERING AWARDS 2019

Η «Γέφυρα ΑΕ» ανακοίνωσε ότι με τρία βραβεία, 2 χρυσά και ένα αργυρό, επέστρεψαν στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» από την τελετή απονομής των «Energy Mastering Awards 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο (12.12.2019), τα στελέχη εκείνα της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. που μοιράζονται την ευθύνη υλοποίησης των πολιτικών της εταιρείας για βελτιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης, εξοικονόμησης ενέργειας και αειφορικών δράσεων.

Συγκεκριμένα, η παραχωρησιούχος εταιρεία της Γέφυρας, βραβεύθηκε στις πιο κάτω κατηγορίες:

ENERGY REVOLUTION

(Χρυσό βραβείο δραστικής άμβλυνσης κλιματικής αλλαγής)

Στην κατηγορία «Energy Revolution», η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. διακρίθηκε με βραβείο «GOLD» στα Energy Mastering Awards 2019 για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μηδενικών εκπομπών CO2 για την κάλυψη όλων των αναγκών λειτουργίας της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης». Με αυτήν την αλλαγή, η εταιρία μηδενίζει το αποτύπωμά της ως προς την ηλεκτρική ενέργεια, που αντιστοιχεί στο 67% της συνολικής εκπομπής CO2 για τα τελευταία 3 έτη (2016-2018). Ταυτόχρονα, οι δύο χώροι στάθμευσης στις δύο πλευρές των διοδίων της Γέφυρας έχουν εξοπλιστεί με φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ παράλληλα προστέθηκε στο στόλο της Γέφυρας το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα.

Το βραβείο στην κατηγορία αυτή παρέλαβε ο Τεχνικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Άρης Σταθόπουλος – Βλάμης, έχοντας στο πλευρό του τον Γενικό Διευθυντή κ. Πάνο Λούκα.

ENERGY ENGAGEMENT 

(Χρυσό βραβείο συστράτευσης με τους πολίτες για το κλίμα)

Στην κατηγορία «Energy Engagement»,  η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. διακρίθηκε με βραβείο «GOLD» για την υπερδεκαετή προσήλωσή της σε κοινές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και εγρήγορσης, τόσο μέσα από την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων της σε αυτές, όσο και μέσα από τη συστράτευση με οικολογικές και εθελοντικές κινήσεις, καθώς και με συσπειρώσεις ενεργών πολιτών της Δυτικής Ελλάδας σε συντονισμό με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Το δεύτερο χρυσό βραβείο για την επίδοση στη συγκεκριμένη κατηγορία, παρέλαβε η Συντονίστρια Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης, κ. Νίκη Σίψα, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης κ. Γιάννη Φρέρη.

ΕNERGY EFFICIENCY IMPROVEMENT

(Αργυρό βραβείο βελτίωσης ενεργειακής αποτελεσματικότητας)

Στην κατηγορία «Βελτίωση ενεργειακής αποδοτικότητας», ανάμεσα σε επιχειρήσεις του κλάδου «Υποδομές Μεταφορών», η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. διακρίθηκε με βραβείο «SILVER» για την εν εξελίξει αντικατάσταση συστημάτων οδικού φωτισμού με τεχνολογία LED σε συνδυασμό με βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους, που θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2019. Έχει σχεδιαστεί και ακολουθεί η τεχνολογική αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης-ψύξης στις κτιριακές εγκαταστάσεις με αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων με αντλίες θερμότητας.

Το βραβείο αυτής της κατηγορίας παρέλαβε η κ. Ελένη Κονδύλη, Προϊσταμένη Διασφάλισης Ποιότητας, Υγείας, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος, μαζί με τον κ. Άκη Παναγή, Μηχανικό Δομικής Παρακολούθησης.

Τον κ. Παναγιώτη Παπανικόλα, Country Manager της VINCI Concessions, κυρίου μετόχου της παραχωρησιούχου εταιρείας,  εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Οικονομικός & Διοικητικός Διευθυντής κ. Σταύρος Σταυρής.

Διοργάνωση

Σημειώνεται ότι περισσότερα από 260 στελέχη 65+ κορυφαίων επιχειρήσεων έδωσαν το παρών στην τελετή απονομής των Energy Mastering Awards 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στο Radisson Blu Park Hotel. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις πρακτικές και τα έργα που βραβεύτηκαν, ξεχωρίζοντας από την εφαρμογή των αρχών της αειφορίας, την ενεργειακή απόδοση και εξοικονόμηση. Τα βραβεία διοργανώθηκαν από το Plant της Boussias Communications.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας