ΚΑΠΕ: Ημερίδα για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων
ΕκδηλώσειςΕνέργειαΠεριβάλλονΠολεοδομία 13 Μαρτίου 2018 Αργύρης
Η εμπειρία και οι δυνατότητες που προκύπτουν από τις πληροφορίες που παρέχει το έργο ENERFUND -που χαρτογραφεί την ενεργειακή απόδοση του Ευρωπαϊκού κτιριακού αποθέματος, χρησιμοποιώντας δεδομένα από τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης- θα παρουσιαστούν στην ημερίδα: «Υποστήριξη λήψης αποφάσεων ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων» που διοργανώνει το ΚΑΠΕ στις 21 Μαρτίου 2018, στο ξενοδοχείο Αμαλία, στην Αθήνα.
Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ENERFUND: «An ENErgy Retrofit FUNDing rating tool» (HORIZON 2020), απευθύνεται σε Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, Εταιρείες Παροχής Ενεργειακών Υπηρεσιών (ESCOs), φορείς λήψεως αποφάσεων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, κ.ά.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι στόχοι και τα πρώτα αποτελέσματα του έργου, που αφορούν στην ανάπτυξη του εργαλείου ENERFUND, το οποίο εξάγει εύκολα ενεργειακά στοιχεία για κτίρια, με σκοπό τη δρομολόγηση χρηματοδοτικών επιλογών αναβάθμισής τους.
Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν, αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι οποίες θα πρέπει να αποσταλούν το αργότερο έως τις 19 Μαρτίου 2018, είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.cres.gr/cres/files/news_files/ekdiloseis/20180321_ENERFUND_Program.pdf
Σχετικά Άρθρα
- Πως και ποιοι ενεργειακοί παίκτες μπαίνουν στην εξοικονόμησης ενέργειας κτιρίων
- Ενεργειακή αναβάθμιση παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων
- Σε θέση μάχης οι πάροχοι ενεργειακών υπηρεσιών για τα δις ευρώ των Εξοικονομώ
- ΥΠΕΝ: υποστήριξη και παρακολούθηση των ενεργειακών έργων Δήμων
- Νέο ψηφιακό εργαλείο για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας/κτιρίου
- Ακίνητα: τεχνική ημερίδα για πολεοδομικά και ενεργειακά θέματα










