ecopress
Του Αργύρη Δεμερτζή/ Από 7 εκατ. ευρώ το 2019 αύξησε τον κύκλο εργασιών της σε 100 εκατ. ευρώ το 2020 και στοχεύει να τον... kIEFER: δεκαπλασίασε το τζίρο της σε ένα έτος! νέες επενδύσεις ΑΠΕ 1 GW

Του Αργύρη Δεμερτζή/

Από 7 εκατ. ευρώ το 2019 αύξησε τον κύκλο εργασιών της σε 100 εκατ. ευρώ το 2020 και στοχεύει να τον ανεβάσει στα 200 εκατ. ευρώ το 2022  η ενεργειακή εταιρία kIEFER ΤΕΚ, που δραστηριοποιείται σε έργα ΑΠΕ (αιολικά, φωτοβολταϊκά, βιοαέριο, μικρά υδροηλεκτρικά) ισχύος 150 MW, σε 18 περιοχές της χώρας.

Παράλληλα η εταιρία αναπτύσσει το θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων, δημιουργώντας μαζί με φορείς της αυτοδιοίκησης, των αγροτικών συνεταιρισμών και άλλες ενεργειακές κοινότητες στην Αιτωλοακαρνανία, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα συνεταιριστικό σχήμα λαϊκής βάσης 5000 οικογενειών.

-«Δουλέψαμε 14 χρόνια για να υπερδεκαπλασιάσουμε σε ένα έτος τον τζίρο μας και αφού σταθεροποιήσουμε την πορεία μας τη φετινή χρονιά, στοχεύουμε σε διπλασιασμό  του κύκλου εργασιών στα 200 εκατ. ευρώ το 2022», είπε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας kIEFER ΤΕΚ Χρήστος Πετρόχειλος,  σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως η εταιρία σκοπεύει εντός τους έτους να αυξήσει το δυναμικό της από 120 σε 200 άτομα, με νέες προσλήψεις κυρίως μηχανικών, ενώ παράλληλα δημιουργεί υποκαταστήματα στις περιοχές που δραστηριοποιείται και κατά πάγια τακτική της προσλαμβάνει στα έργα που αναπτύσσει και λειτουργεί προσωπικό με βασικό κριτήριο την εντοπιότητα.

Παρουσιάζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα και τους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας ο κ Πετρόχειλος ανακοίνωσε ότι προωθείται η κατασκευή νέων σταθμών ΑΠΕ συνολικής ισχύος 1 GW καθώς και την ανάπτυξη σταθμών αποθήκευσης ενέργειας συνολικής ισχύος 500 MW μέσα στην επόμενη τριετία, έως το 2024. Ανέφερε επίσης, ότι η εταιρεία δραστηριοποιούμενη και ως Φο.Σ.Ε. ετοιμάζει τα πρώτα διμερή συμβόλαια (PPAs) πώλησης «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Για την επιτυχία του θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων στην Αιτωλοακαρνανία ο επικεφαλής της kIEFER ΤΕΚ είπε ότι έγινε συγκέντρωση δυνάμεων και επενδύσεων, χρηματοδοτήθηκαν ενεργειακά έργα, προκειμένου να συνδεθούν τα φωτοβολταϊκά πάρκα στην υψηλή τάση και να ξεπεραστεί ο σκόπελος των κορεσμένων δικτύων της μέσης τάσης και οι καθυστερήσεις του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς επίσης ότι η απόδοση της επένδυσης για τους συμμετέχοντες θα είναι της τάξης του 20% ετησίως.

Φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 498,96 kWp. Βρίσκεται στη θέση “Σπαρτοκατάραχο” του Δήμου Ήλιδας του Νομού Ηλείας

-«Αξιοποιούμε όλες τις διαθέσιμες ενεργειακές δυνατότητες της αγοράς και δημιουργούμε ένα ενεργειακό περιβάλλον, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις δυνατότητες της τοπικής κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρήστος Πετρόχειλος. Πρόκειται για έργα «λαϊκής βάσης» που δίνουν τη δυνατότητα σε μεμονωμένους επενδυτές ΑΠΕ να προχωρήσουν έργα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η kIEFER ΤΕΚ συνεργάζεται με την ΠΑΣΕΓΕΣ και επόμενο βήμα είναι να εισέλθει στην εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος για αγρότες.

Ειδικότερα ο κύριος Πετρόχειλος ανέφερε πως από το 2014, όταν και ιδρύθηκε, μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει κατασκευάσει 150 MW έργων ΑΠΕ, με δραστηριότητα και έργα σε όλο το φάσμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Το έτος 2020 κατασκεύασε συνολικά 135 MW σταθμών ΑΠΕ όλων των κατηγοριών, καθιστώντας την εταιρεία μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου.  Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η εταιρεία έχει στο ενεργητικό της μέχρι σήμερα σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες για την ανάπτυξη έργων πράσινης ενέργειας, μεταξύ άλλων, με τις εταιρείες: MotorOil, Enel, LightsourceBP, ΔΕΠΑ και ARCHIRODON.

Μονάδα παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου με σκοπό τη συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ισχύος (500 kWe). Βρίσκεται  στη θέση «Ερρίκος» στο Δήμο Σοφάδων της Π.Ε. Καρδίτσας

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Πετρόχειλος στο θεσμό των «ενεργειακών κοινοτήτων» όπου διαχρονικά, η εταιρεία kIEFER επιδιώκει τα έργα της να συνοδεύονται από υψηλό, θετικό κοινωνικό αποτύπωμα. Ενδεικτικό είναι, όπως αναφέρθηκε, πως 5000 οικογένειες έχουν ωφεληθεί από έργα της kIEFER.

Αναφερόμενος ευρύτερα στην αγορά των ΑΠΕ, ο κύριος Πετρόχειλος τάχθηκε υπέρ της θέσπισης εγγυητικών επιστολών εκ μέρους των υποψήφιων επενδυτών ΑΠΕ προκειμένου να λάβουν οριστικούς όρους σύνδεσης. Όπως ανέφερε ο ίδιος, ένα τέτοιο μέτρο «θα επιτρέψει στις σοβαρές εταιρείες, όπως η δική μας, να μην μπερδεύονται, στα μάτια του κόσμου, με εταιρείες που πιθανόν δεν έχουν αντίστοιχη υπόσταση». Επισήμανε ωστόσο, πως παραμένει η ανάγκη να προχωρούν με ταχύτητα οι διαδικασίες της αδειοδότησης και ταυτόχρονα, οι αναγκαίες επενδύσεις στο δίκτυο, «ανοίγοντας» έτσι νέο ηλεκτρικό «χώρο» για τα νέα έργα ΑΠΕ.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ

Εγγραφείτε στο Newsletter και εξασφαλείστε την συμμετοχή σας